60 tips voor het succesvol handelen in aandelen

 

 1. Als nieuwe belegger, wees bereid af en toe een klein verlies te maken.
 2. Stel uw stop-loss altijd in op maximaal 8% beneden de verkoopprijs.
 3. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes, raak niet ontmoedigd.
 4. Leren beleggen gaat niet in een dag. Het kost tijd en moeite om een succesvolle trader te worden.
 5. Kies de juiste broker voor uw beleggingen
 6. Als beginner, ga voor een cash account, geen marge account.
 7. Het kost slechts $500 tot $1000 om te beginnen. De praktijk is de beste leerweg.
 8. Negeer volatiele activa en investeringen als futures, opties en buitenlandse aandelen.
 9. Concentreer op een paar aandelen van hoge kwaliteit, het is niet nodig 20 of meer verschillende aandelen te bezitten.
 10. Raak niet emotioneel verbonden met uw aandelen.
 11. Koop niet onder $15 per aandeel. De beste bedrijven die marktleider zijn in hun sectoren verkopen geen aandelen van $5 of $10.
 12. Het leren van de dalingen en stijgingen in koersen kan u toekomstige koersen doen voorspellen.
 13. Evalueer altijd uw gesloten posities om te kijken of u hier wat van kunt leren.
 14. Een combinatie van fundamentele en technische analyse is essentieel wanneer u de juiste aandelen wilt kiezen.
 15. Fundamentele analyse kijkt naar de verdiensten van een bedrijf, groei van deze verdiensten, aantal sales, winst marge, en return on equity.
 16. Technische analyse kijkt naar de prijs van een aandeel en het verhandeld volume op de grafiek.
 17. Om het grote geld te verdienen dient u de beste bedrijven op de juiste moment te kopen en verkopen.
 18. Hoog aantal sales en verdiensten zijn de belangrijkste karakteristieken van een goed bedrijf om aandelen in te kopen.
 19. Een aandeel kopen wanneer deze net uit een prijs consolidatie zone komt is cruciaal om enorme winsten te maken.
 20. Kies altijd aandelen in de belangrijkste industrie groepen of sectoren. Het grooste aantal marktleiders zaten in deze industrie groepen en sectoren.
 21. Veel winstgevende aandelen komen uit sectoren als medicatie, computers, communicatie technologie, software, gespecialiseerde retail en ontspanning en entertainment.
 22. Volume is het aantal aandelen verhandeld per aandeel.
 23. Aandelen gaan nooit per ongeluk omhoog in waarde. Vaak vinden er grootschalige aankopen plaats, vaak door institutionele beleggers en pensioenfondsen.
 24. De beste aandelen de afgelopen 45 jaar vormden een basis alvorens richting nieuwe hoogten te bereiken.
 25. Het vaakst voorkomende patroon is een ‘’beker met handvat’’ omdat het van de zijkant lijkt op een kop koffie.
 26. Het optimale aankooppunt van elk aandeel is het ‘’pivot point’’.
 27. Op de dag dat een aandeel ‘’uitbreekt’’ stijgt volume meer dan 50% boven gemiddeld.
 28. Een daling in prijs of volume indiceert geen significante verkopen.
 29. Vervang het oude gezegde: ‘’buy low and sell high’’ naar ‘’buy high and sell a lot higher.’’
 30. Idealiter koopt u een aandeel op zijn pivot point. Achtervolg een aandeel niet verder dan 5% na het pivot point.
 31. Grafiek prijs en volume actie helpt u een aandeel herkennen dat zijn top bereikt heeft en wanneer het moment is deze te verkopen.
 32. Geschiedenis herhaalt zichzelf altijd op de beurs.
 33. De meeste aandelen van marktleiders die ‘’uit hun basis breken’’ zullen 20% stijgen in 8 weken na het pivot point. Verkoop nooit een aandeel al na 4 weken, u heeft wellicht goud in handen.
 34. De algemene aandelenmarkt bestaat uit leidende markt indexen als de S&P 500, Dow Jones Industrials en de NASDAQ Composite. Het volgen van deze indexen is belangrijk omdat de meeste andere aandelen de trends van deze indexen volgen.
 35. Negeer persoonlijke meningen over de beurs.
 36. Een typische berenmarkt zal 20% tot 25% dalen van haar hoogtepunt. Een negatief politiek of economisch milieu kan bijdragen aan verdere daling.
 37. Het weten wanneer een aandeel te kopen en wanneer te verkopen is de sleutel tot het succes.
 38. Drie van de vier aandelen, het maakt niet uit hoe ‘’goed’’, zullen uiteindelijk de trend van de algemene beurs volgen.
 39. Na 4 of 5 dagen distributie binnen een 2 of 3 wekelijkse periode, gaat de algemene beurs trend normaalgesproken neerwaarts.
 40. Berenmarkten creëren angst en onzekerheid. Wanneer aandelen de bodem aanraken en de volgende stierenmarkt beginnen met veel kansen, geloven de meeste mensen het simpelweg niet.
 41. Ergens richting de weg naar beneden, zullen indexen altijd kort in een rebound of rally terecht komen. Een rally is een poging van een aandeel om te stijgen in waarde na een periode van stagnatie.
 42. De Meeste technische markt indicatoren zijn van weinig waarde. Psychologische indicatoren als de Put-Call ratio kunnen u helpen verandering in de richting van de markt te herkennen.
 43.  Wanneer u vastgesteld hebt dat u zich in een opwaartse algemene trend bevind, dient u superieure aandelen te kiezen.
 44. Potentiële superaandelen hebben sterke verdiensten en sales groei, een verhoogde winst marge en ene hoge return on equity (17% of meer). Ook dienen ze zich in een leidende industrie of sector groep te bevinden.
 45. Het gebruikmaken van een grafiek dienst kan u helpen te besluiten of de tijd rijp is te investeren in een bepaald aandeel.
 46. Er zijn twee soorten beleggers: groei aandelen beleggers en waarde beleggers.
 47. Groei beleggers zoeken bedrijven uit met hoge verdiensten en sales groei, superieure winstmarges en een return on equity van 17%+.
 48. Waarde beleggers zoeken aandelen uit die ondergewaardeerd worden en lage P/E ratios hebben.
 49. Wanneer u begint met beleggen, houd het dan simpel. Investeer alleen in binnenlandse aandelen of fondsen.
 50. ‘’You get what you pay for’’. Laag geprijsde aandelen zijn vaak goedkoop om een reden.
 51. (Binaire) opties zijn risicovol omdat de belegger niet alleen de juiste richting dient te voorspellen maar ook de periode in welke zij denken dat dit gebeurd.
 52. Futures, door hun speculatieve aard, dienen alleen verhandeld te worden door ervaren beleggers.
 53. Brede diversificatie en asset allocatie is niet nodig. Concentreert u zich daarom op enkele aandelen en ken deze als uw broekzak.
 54. Als u minder dan $5,000 heeft om te beleggen, investeer dan in 1 of 2 verschillende aandelen. Vanaf $10k 2 of 3 aandelen, vanaf $25k 3 of 4 aandelen, vanaf $50k 4 of 5 aandelen, vanaf $100k en meer nooit meer dan 6 aandelen.
 55. Als u al het maximale aantal aandelen bezit voor uw portefeuille, forceer uzelf dan het slechtst presterende aandeel te verkopen voordat u het nieuwe aandeel aan uw portefeuille toevoegt.
 56. Wanneer u een aandeel koopt, koop dan slechts de helft van uw gewenste positie op het initiële koerspunt. Koop een klein bedrag extra als de prijs 2% of 3% stijgt na uw eerste aankoop.
 57. Sta niet toe geld te verliezen na een redelijke winst behaald te hebben. Ga niet ‘’gokken’ met uw winsten op de beurs.
 58. 40% van alle aandelen keert vroeg of laat een dag of twee terug naar de prijs waar u het aandeel tegen gekocht heeft door grote volumen. Laat dit u niet bang maken of ontmoedigen.
 59. Verkoop een aandeel als de verdiensten per aandeel aanzienlijk lager worden twee kwartalen op rij.
 60. Word lid van onlinehandelen.com om meer tips, trucs en know-how in online handelen in aandelen te ontvangen. 
Bezoek ook de educatie afdeling op deze website. Mocht u vragen, op-of aanmerkingen hebben, laat dit weten via Live chat, per email of via het forum.
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!