Bank of Japan domineert Aziatische sessie en ander valutanieuws

De uitspraken van het FOMC bleven effect hebben vanochtend tijdens de Aziatische sessie. De uitspraken werden gisteravond laat gepubliceerd. Eventjes overschaduwden de uitspraken de olieprijzen welke weer de goede richting gaan. De Japanse Yen steeg naar zijn hoogste punt dit jaar tegen meerdere populaire valuta. De Amerikaanse dollar daalde verder met 6 punten naar 94.43. Haruhiko Kuroda, Gouverneur bij de Bank of Japan, zei gisteren dat de Centrale Bank extra financiële maatregelen zal nemen als dit nodig is, maar dat de markt lijkt te twijfelen of hij meer kan doen.

Dit is een van de redenen waarom de dollar daalde naar 109.70 ten opzichte van de Yen, het laagste punt sinds laat oktober 2014 op 109.36. De Yen klom hoger op tegen de Euro, Zwitserse Franc en de Australische Dollar.

Japanse centrale bank medewerkers zeiden gisteren dat ze niet blij waren met de snelle stijging van de Yen en het 17-maandelijkse hoogtepunt versus de Dollar en noemden de stijging ‘’eenzijdig’’. De medewerkers dreigden in te zullen grijpen.

Japanse Minister President Shinzo Abe commenteerde in the Wall Street Journal dat landen hun valuta niet te dienen devalueren met ‘’arbitrage achtige interventie’’, wat speculatie ondersteunt dat Japan niet gaat interveren tegen de rally van de Yen.

‘’Het is tot zover eenzijdig geweest,’’ aldus anonieme Bank of Japan bankiers. ‘’We zullen stappen nemen als dit nodig blijkt,’’ aldus anonieme Bank of japan bankiers.

De Dollar deed het niet zo goed vanochtend met een stijging van de Euro naar $1.1405 en niet ver weg van de recentelijke 5,5 maandelijkse top van $1.1437. De dollar belandde op haar laagste punt in 5,5 maanden ten opzichte van de Zwitserse Franc tegen 0.9532. Tegen een handvol andere valuta bleef de dollar op 94.43, dichtbij haar laagste punt sinds oktober.

De daling van de Dollar zorgde voor een stijging in olieprijs en olie steeg als gevolg 5% in prijs vannacht doordat Amerikaanse voorraden plotseling lager uitvielen en beleggers de mogelijkheid van een productie stillegging in het Midden Oosten nog steeds aanwezig achten.

De winst op olie zorgde ervoor dat energie gerelateerde aandelen stegen in waarde. De DowJones steeg 0.64% gisteren, de S&P 500 steeg 1.05% en de NASDAQ 1.59%.

Risico sentiment werd verhoogd door de minuten van de Federal Reserve bijeenkomst welke lieten zien dat veel leden er niet om staan te springen rente percentages te wijzigen tijdens een onzekere wereldwijde economie.

De Australische Dollar heeft de afgelopen 24 uur voor flink veel paniek gezorgd, hard ralliend op de stijging in olieprijs, internationale aandelen en beter-dan-verwachtte Chinese data gisteren gepubliceerd. De Australische Dollar verhandelde tegen 0.7595 ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. De Nieuw-Zeelandse Dollar volgde wereldwijd sentiment en verhandelde tegen 0.6815 nadat wereldwijde zuivelprijzen minder druk uitoefenden op de valuta.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!