Beste 3 apps voor beleggen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone of tablet en zou deze nog best eens willen gebruiken om te beleggen of financieel, economisch of ander beurs gerelateerd nieuws te checken. Hoewel de smartphone en tablet al vaak gebruikt worden voor allerlei leuks zijn beleggers nog terughoudend in het gebruik van apps en zijn zij nog ‘van de oude stempel’. Dit zou te maken kunnen hebben met de hoeveelheid informatie die beleggers nodig hebben en al deze informatie past vaak niet op kleine schermen of is te veel om op meerdere tabbladen open te hebben op kleinschermige toestellen. Op Onlinehandelen.com bijvoorbeeld komt nog steeds 70% van alle beleggers binnen via hun computers, 20% per tablet en slechts 10% per smartphone.

Ontwikkeling aandelen en beleggings apps

Apps voor beleggen zijn er inmiddels genoeg maar worden relatief gezien nog sporadisch gebruikt. Het vaakst voorkomend zijn apps voor beleggen waarmee men aandelen, cfd’s of binaire opties kan handelen via smartphone of tablet bij een broker waar men al eens (op de pc) een account heeft gemaakt. Zo hebben Binck Bank, Plus500 en Optie24 ieder een aandelen of beleggings app beschikbaar waar men op een compacte ‘’miniatuur versie’’ kan handelen op hetzelfde platform als gewend van pc of handelsterminal. Deze bank of broker apps ga ik helaas niet belichten in dit artikel. Waarom niet? Omdat er alleen op Onlinehandelen.com al meer dan 70 verschillende brokers zijn aangesloten en ik niet vind dat Binck’s app beter is dan die van Plus500 of vice versa. Wel ga ik het hier hebben over apps die informatie bieden, gebruiksgemak verhogen of in ander opzicht handig kunnen zijn tijdens het beleggen. Niet zo maar 3 informatie verschaffende apps, nee, de beste beleggings apps.

StockTwits

StockTwits is een enorm populaire app onder beleggers en investeerders wereldwijd. StockTwits is vergelijkbaar met Twitter echter delen mensen niet dat ze op de wc zitten of onderweg zijn naar de sportschool maar over aandelen, beleggingen, speculaties en andere beursgerelateerde zaken. In plaats van doelloze hashtags en apenstaartjes kan je op StockTwits alleen Ticker Symbols als hashtag doen en via die hashtags kan je ook informatie filteren tot bijvoorbeeld een enkel aandeel, index of een enkele bedrijfssector. Net als bij Twitter kan je een profielfoto instellen, een kleine biografie en anderen volgen of hun StockTwits ‘’retweeten’’. StockTwits is gratis downloadbaar en kent geen betaalde functies. Om mij te volgen op StockTwits (ik doe er nog niet veel mee) volg je: @onlinehandelendotcom of @choosebroker.

StockTwits screenshot door onlinehandelen.com

StockSpy

Met StockSpy kan men vliegensvlug informatie over een bepaald aandeel ophalen. Per aandeel wordt technische analyse gegeven, koersinformatie en nieuws wat betrekking kan hebben op het aandeel. Er is de mogelijkheid een Watchlist aan te maken waarmee u meerdere aandelen of indexen in de gaten kan houden. Men kan ook een eigen aandelen portefeuille samenstellen zodat men elke keer dat de app opstart direct op de startpagina kan zien hoe het gaat met zijn of haar beleggingen.

StockSpy screenshot door onlinehandelen.com

Bloomberg Business

Veruit de beste beleggings app om beursgerelateerde nieuws mee in de gaten te houden. Met de Bloomberg Business app kunt u de nieuwsuitzendingen, lezingen en andere video’s van Bloomberg Business vanaf uw telefoon casten naar uw televisie waardoor u dus alle uitzendingen op een groot scherm kunt kijken. De beleggings app is beschikbaar in ‘Global edition’, ‘Europe edition’ en ‘Asian edition’ en filtert nieuws en aandeleninformatie naar regio. Verder biedt de app beursinformatie, belangrijk macro economisch nieuws en technische analyse omtrent aandelen en indexen. Let er wel op dat de quotes in de beleggings app niet real-time zijn.

Bloomberg Business app screenshot door onlinehandelen.com

Gebruikt u een andere misschien wel veel handigere app om te beleggen? Laat het weten door een reactie hieronder achter te laten of per email of telefoon contact met mij op te nemen!

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!