China zegt ‘’geen Dollars’’ voor nieuwe Yuan

In een schokkende zet om de Amerikaanse economie kapot te maken, weigert China haar nieuwe goud-gedekte Yuan converteerbaar te maken van en naar Amerikaanse Dollars. De nieuwe yuan zal volgende week dinsdag 19 april worden geïntroduceerd.

Toen het International Monetary Fund (IMF) toestemde de Yuan toe te voegen aan de handvol wereldvaluta gebruikt voor wereldwijde reserves en internationale handel, wilde de instelling dat China de Yuan tot een betrouwbaardere valuta zou maken. Sindsdien heeft China bijna alles geprobeerd om de Yuan zo ver mogelijk van de Amerikaanse Dollar vandaan te houden.

Jarenlang heeft China enorme hoeveelheden goud verzameld, sommige analisten zeggen zelfs dat China ‘’goudziek’’ was/is. Met een nieuwe goud-gedekte valuta die dinsdag in circulatie gebracht word, heeft de wereld er een nieuwe valuta bij die men kan gebruiken voor internationale handel.

Maar, welke valuta zou u hanteren? De oude Amerikaanse Dollar die door werkelijk niets gedekt is, of de nieuwe Chinese Yuan die gedekt is door goud?

Wanneer deze valuta in circulatie wordt gebracht volgende week, zullen landen die voorheen geforceerd waren Amerikaanse Dollars te gebruiken en miljarden Dollars op hun buitenlandse valuta reserve te stallen, deze kunnen dumpen maar niet aan China voor de nieuwe door goud-gedekte Yuan!

China rapporteerde: ‘’Er kan geen omwisseling plaatsvinden van of naar goud-gedekte yuan en Amerikaanse Dollars.’’Waar China bang voor is, is dat vele landen wereldwijd hun reserves Amerikaanse Dollars willen ruilen voor de nieuwe Yuan, wat als gevolg zou hebben dat China met bergen waardeloze Amerikaanse Dollars zal zitten. China heeft op moment van schrijven een aantal triljoen in Amerikaanse Dollars in haar reserve en wilt er niet meer.

Als dit nieuws over dit besluit van China correct is, dan dienen landen wereldwijd zich af te vragen of ze nog met Amerika zouden moeten handelen of niet.

Wat dit teweeg kan brengen is…. enorm.

Dit verhaal zal zich snel verder ontwikkelen, kom regelmatig terug aangezien ik het artikel aanpas wanneer er updates zijn.

Altijd als eerste op de hoogte? Dan is lid worden van onze email nieuwsbrief een vereiste.
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!