Een stille morgen op de valutamarkten

Vanmorgen is het wederom een stille morgen op de valutamarkten. Er staat weinig op de economische kalender op na de zakelijke data van Eurozone en Duitsland PMI. De economische kalander is in principe wel gevuld in de Eurozone maar vrij leeg in Azië en Amerika. De Amerikaanse dollar ralliede maandag nadat twee sprekers van de Federal Reserve indiceerden dat een rentepercentagewijziging al laat in april zou kunnen plaatsvinden. De Amerikaanse dollar steeg met 0.2% als gevolg en werd vanochtend verhandeld tegen 95.31 ten op zichtte van de Euro.

De Euro steeg 12 punten naar 1.1254 doordat Mario Draghi en handlangers probeerden de valuta omlaag te praten, dit bleek onsuccesvol. Beleggers letten erg op wat centrale bankiers (proberen) te zeggen en het blijkt dat centrale bankiers net als politici, economisten en journalisten vaak van mening veranderen.

Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank, is een perfect voorbeeld. Laat je dus niet ompraten door meneer Draghi wanneer hij aangeeft dat rente percentages op haar laagste punt zijn beland, zoals hij zei op de bijeenkomst van de ECB eerder deze maand. Villeroy, Gouverneur van de bank of France verdedigde het gebruik van negatieve percentages maar waarschuwde ook voor haar limieten en mogelijke problemen.

In de Aziatische sessie vanochtend verhandelden de Australische en Nieuw Zeelandse Dollar allebei in de plus. AUD steeg 11 punten door een zwakkere Amerikaanse dollar en een sprong in de huizenprijs index. Mr. Stevens van de Royal Bank Australia sprak vanochtend maar er werd vrijwel niet op gereageerd door de markt. De Australische Dollar bleef dichtbij 0.76 op 0.7590 en de Nieuw Zeelandse Dollar steeg 7 punten naar 0.6769.

De Japanse yen was stabiel vanmorgen en bewoog perfect langs haar trendlijn. Tegen de Amerikaanse Dollar verhandelde de Yen 111.93 wat de Bank of Japan niet lekker zit omdat de valuta te duur en te sterk is voor exporteurs. Tegenover de Euro verhandelde de Yen tegen 125.95.

In China verhandelde vanochtend de PBOC tegen 0.64971 t.o.v. de Amerikaanse Dollar. De offshore yuan daalde door besluiten genomen door China’s centrale bank. The People’s Bank of China devalueerde haar valuta vanochtend 0.53% de afgelopen tweedagen, de grootste devaluatie sinds januari. De Yuan steeg 1.3% in de laatste twee maanden, terugkomend van haar grootste jaarlijkse daling in twee decennia.

Volgens Bloomberg zal de economie van China 6.5% stijgen in 2016, wat langzamer is dan de afgelopen 25 jaar.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!