Europese beurzen openen in de plus

Vanochtend stonden vrijwel alle Europese beurzen het eerste handelsuur in de plus. Na de beslissingen van de Europese Centrale Bank vrijdag kijken beleggers al weer uit naar de eerste dag van de beleidsvergadering van de Federal Reserve woensdag. Vandaag staan vooral Ahold en Delta Lloyd (+2,2%) in de schijnwerpers.

Later vandaag moet Delta Lloyd verschijnen in de ondernemingskamer van het gerechtshof te Amsterdam, waar grootaandeelhouders Highfields Capital en Fubon een geplande stemming over de voorgestelde claimemissie van de verzekeraar willen voorkomen.

De AEX-index staat inmiddels 1% hoger dan vrijdag, op 446,36 punten. MidKap steeg 0,8% naar 673,92 punten. In Londen Parijs stegen de belangrijkste beurzen ook 0,8%. In Frankfurt steeg de DAX met 1,9%.

Vandaag moeten aandeelhouders van Ahold en Delhaize een belangrijke beslissing maken: fuseren of niet fuseren? De koers van beide aandelen is tot dusver nog niet echt beïnvloed. Ahold staat ongewijzigd, Delhaize +0.4%.

Vanochtend trok staalfabrikant ArcelorMittal de AEX-index het hardst omhoog met een winst van 4%. Bierbrouwer Heineken was het slechts presterende aandeel vanochtend met een verlies van 1,2%. ING verlaagd beleggingsadvies voor Heineken doordat volgens de bank de koers uit balans is. Vorig jaar was Heineken nog een van de sterkste stijgers.

Op de vroege ochtend zaten ook Ageas en Fortis in de rechtbank. Fortis zou aandeelhouders misleid hebben en Ageas schat de schade op 1.2 miljard euro. Het is goed dat de schikking eindelijk een einde aan de zaak maakt maar de juridische kosten zijn enorm hoog opgelopen. Als gevolg was er na ruim een half uur nog geen openingskoers van Ageas beschikbaar in Brussel.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!