EUR/USD fundamentele voorspelling – 25 april 2016

EUR/USD daalde 15 punten na commentaar op uitspraken van Mario Draghi laat donderdagavond. De Euro verhandelde tegen 1.1273 doordat de Amerikaanse Dollar ralliede. De Europese Centrale Bank kondigde geen nieuwe maatregelen aan en gaat zich focussen op de implementatie van een aantal beleidsvormen vorige maand aangekondigd. De Amerikaanse Dollar vertrok richting het zuiden als gevolg van het evenement en het EUR/USD valutapaar steeg tijdens de persconferentie naar 1.1398, in welke de ECB president, Mario Draghi, zei dat de kans op een daling van inflatie niveau aanwezig is, en dat het wellicht de komende maanden richting negatief terrein zal gaan.

De nogal besluiteloze toon van de persconferentie en het falen de valuta voorbij de belangrijke 1.1400 krijgen resulteerde in een stijging van de Dollar, welke enorm steeg toen Draghi zijn beleidsplannen voor de nabije toekomst aankondigde. De EUR zag snel haar eerder behaalde winst verdwijnen nadat marktaandacht zich bewoog richting de volgende FED bijeenkomst volgende week.

Bloomberg markets rapporteerde het hierboven genoemde in een maandelijks rapport. Market zei dat de composite Purchasing Managers Index naar 53 daalde in april van 53.1 in maart, met 50 als scheidingslijn tussen groei en stagnatie. De enquete liet ook zien dat er weinig verandering in optimisme was onder service providers over het vooruitzicht.

Deze publicatie kwam een dag nada ECB President Mario Draghi zei dat het stimulus van de centrale bank sinds maart werkt en mensen het meer tijd moeten geven. Inflatie deed haar best boven de nul te blijven vorig jaar en Markit zei ‘’even more aggressive policy action may therefore be required.’’

Vanaf heden biedt Onlinehandelen.com uitgebreide analyse voor elke activa die we bespreken. Fundamentele analyse wordt aangeleverd in drie delen. Een gedetailleerde maandelijkse analyse en een voorspelling aan het begin van iedere maand. Vervolgens bieden we data analyse en informatie in de vorm van wekelijkse publicaties, welke de huidige week omvatten en op zondag gepubliceerd worden voordat de nieuwe handelsweek begint. Dagelijks delen we nieuwsevenementen, voorspellingen en analyses die die dag belangrijk zijn. Om accurate inzage te hebben in de financiële markten en gebeurtenissen die hier invloed op hebben is het belangrijk dat je onze data analyseert.

Vrijdag economische publicaties:

Valutapaar Evenement Actueel Voorspelling Voorgaand
EUR German Manufacuring PMI (Apr) 51.9 51.0 50.7
EUR German Services PMI (Apr) 54.5 55.2 55.1
EUR Manufacturing PMI (Apr) 51.5 51.8 51.6
EUR Markit Composite PMI (Apr) 53.0 53.2 53.1
EUR Services PMI (Apr) 53.2 53.3 53.1
EUR Eurogroup Meeting
CAD CPI (MoM) (Mar) 0.6% 0.2%
CAD Retail Sales (MoM) (Feb) -0.8% 2.1%
USD Manufacturing PMI (Apr) 52.0 51.5

Opkomende evenementen die men dient in de gaten te houden:

Maandag 25 april 2016

New Zealand – ANZAC Day
Australia – ANZAC Day
German Business Expectations (Apr)
German Current Assessment (Apr)
German Ifo Business Climate Index
CBI Industrial Trends Orders (Apr)
New Home Sales (Mar)
New Home Sales (MoM) (Mar)

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!