FED Meeting later vandaag weinig effect financiële markten

De Federal Reserve heeft vandaag haar maandelijkse economisch beleid meeting maar kans op actie is vrijwel nihil. Er is geen persconferentie geplant aan het einde van het evenement en de FED zal geen projecties doen omtrent inflatie of economische groei. 

 
Eerder dit jaar waarschuwde Janet Yellen, hoofd van de FED, dat percentages omhoog kunnen tijdens elke meeting, inclusief meetings waar geen persconferentie aan vast zit. De kans dat dit het geval is deze meeting is vrij klein aangezien de FED vorige maand de kans had rente percentages te verhogen maar dit niet gedaan heeft. Het beste voor de markt is pas participeren in december. Er zal vooral gesproken worden over de Chinese verminderde groei en zwakkere olieprijzen. 

 
Met de markt gefocust op december zal geen verandering vandaag zorgen voor een sterkere dollar en hoop op een verdere stijging in waarde voor het einde van het jaar. In tegenstelling, een onverwachte verassing zou kunnen leiden tot een afwachting tot 2016 weer te investeren in de dollar van beleggers en dus tot een lagere dollarkoers leiden. Beleggers zullen goed moeten opletten op commentaar na de meeting van sommige FOMC officials om aanwijzingen te ontdekken of zij wel of niet de rente percentages zullen aanpassen.

Reacties op de markt zullen gelimiteerd zijn, tenzij natuurlijk, in het geval van een onverwachte verassing in de vorm van een enorme stijging in het rente percentage. Mocht dit wel gebeuren zou dit een schok zijn voor de valutamarkt en de Dollar zeker een paar honderd punten doen verschuiven in waarde. Maar zoals eerder gezegd, is de kans dat dit vandaag of morgen gebeurd, erg klein.

Zolang de rente percentage stijging kaart gespeeld kan worden zal actie op EUR/USD gelimiteerd zijn. Ook de president van de Europese Centrale Bank, Draghi kondigde aan dat als de markt bijsturing nodig heeft, dit in december zal gebeuren. Als de FED haar percentages niet wijzigt zal hij er alles aan doen in Europa om de Euro lager te houden. Het paar heeft het de hele week uitgehouden boven het 1.1000 niveau, maar de dagelijkse grafieken laten bearische eigenschappen zien gegeven dat het valutapaar niet in staat is te herstellen boven de lange term trendlijn van vorige week.

Ook wordt het valutapaar verhandeld tussen zijn 100 en 200 SMAs terwijl technische indicatoren er op duiden dat het paar verder in negatief terrein zal keren. Voornamelijk de RSI heeft haar te veel verkochte condities hersteld en is op terugkeer richting 34, welke verdere daling steunt.

De belangrijkste steunpunten onder 1.1000 komen op 1.0960 en 1.0920, onder dit laatste punt komt het punt van laatste maand op 1.0840. Het valutapaar dient te herstellen boven 1.1120 om een constructieve opwaartse trend te zetten met 1.1160 en 1.1200 als volgende steunpunten.

Het USD/JPY valutapaar is terug in zijn comfort zone rond 120.35, het niveau wat als een soort magneet fungeert heeft de afgelopen twee maanden. De BOJ houd haar maandelijke meeting omtrent economisch beleid na de FED op vrijdag. Speculatie heerst dat de stimulatie van Japan door zal gaan met als hoofdreden het recente herstel van het valutapaar. Het zou goed kunnen dat met een besluiteloze FED het valutapaar rond hetzelfde niveau verhandeld zal worden tot aan de meeting van de Bank of Japan.

Een besluiteloze US Central Bank kan het valutapaar omlaag sturen richting 119.30, een sterk Fibonacci punt, en verdere daling kan de prijs richting 118.55 brengen. Aan de andere kant wordt op 120,70 onmiddelijke weerstand verwacht, gevolgd door 121.45, het 200 DMA punt en tevens het punt wat verkoper verdedigd hebben sinds eind augustus.

Handel in valuta, aandelen, grondstoffen en indexen op XM met 25 euro gratis startkapitaal

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!