Handelen in grondstoffen

Handelen in grondstoffen is altijd aantrekkelijk voor de langere termijn, maar ook op de korte termijn valt er winst te pakken met de handel in grondstoffen. Neem als voorbeeld de heftige prijsstijging van olie of goud die per dag nogal kan fluctureren. Ook met handelen in zilver, tarwe of koffie is er nog altijd veel mogelijk op de aandelenmarkt.

Op dit moment zien we onder de handelaren bij aangesloten online brokers via onlinehandelen.com een grote verschuiving van aandelen en andere instrumenten naar de grondstoffen zilver en olie. Reden kan zijn dat zilver de laatste tijd in de media is afgeschilderd als drastisch in prijs verlaagd. Met een huidige koerswaarde van rond de 20 is dit ook wel waar vergeleken met de 22,50 die vorig jaar meerdere malen overschreden is.

Olie is altijd redelijk volatiel geweest en zal dit ook blijven door de burgerlijke discussies betreffende de prijs aan de pomp. Ergens is het toch goed voor dat er dagelijks over de olieprijs door jan en alleman gediscusseerd word; deed men dat maar dagelijks over de goudprijs of AEXkoers!
Sojabonen en palladium zijn minder bekend op de grondstoffenmarkt maar verdienen ook zeker aandacht in dit artikel. Palladium is wellicht duur in aanschaf maar erg stabel qua prijs en vaak is er op maandelijkse termijn wel een kleine winst mee te boeken. Houd er rekening mee dat u op brokers als Plus500 met een hefboom grondstoffen als palladium aanschaft; wees voorzichtig met de aanschaf in dit soort dure grondstoffen aangezien u bij verlies snel een margin call krijgt.

Voor sojabonen sluit u contracten af welke eigenlijk een soort bundeling aandelen of effecten vormen. Vaak is het niet mogelijk voor enkele euro’s in dit soort producten te investeren maar wordt er een minimum van enkele tientallen euro’s gehanteerd. Nogmaals let goed op het hefboompercentage alvorens u in sojabonen of andere grondstofcontracten belegd.

Voor beginnende beleggers is altijd aan te raden in de meest populaire grondstoffen te beginnen met beleggen. Dit wil zeggen goud en olie; goud alleen wanneer u meer dan €250 op uw account hebt (een enkel effect in een goud aandeel is al snel €100) en olie wanneer u minimaal €200 op uw account hebt (de prijs van olie is op moment van schrijven ongeveer €75 per barrel).

Instappen vanaf lagere inlegbedragen is echter wel mogelijk, wees er dan van op de hoogte dat het hefboomeffect u al snel duur kan komen te staan en dat een margin call mogelijk is.

 

Waar kan ik handelen in grondstoffen?

Handel in grondstoffen en andere aandelen is mogelijk via onderstaande online brokers:

Broker Min. 1e inleg Hefboom Kosten US Traders Review Bezoek website
Plus500 €100 1:10 tot 1:300 Lage vaste en fluctuerende spreads Review Bezoek Demo
Core Spreads Geen minimale eerste inleg 1:1 tot 1:175 lage vaste spreads 0.7 tot 0.9 pip Review Bezoek Demo
Bitonic 0.001 BTC Review Bezoek Demo

 

Actuele grondstoffen Koersen – Live Koersen

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!