Hoe dien ik een klacht over een broker in?

Het online handelen in aandelen, CFD’s, grondstoffen, indexen en binaire opties is de laatste jaren steeds populairder geworden. Helaas, groeit niet alleen de online forex industrie maar ook het aantal oplichtingspraktijken wat hiermee samen gaat. De binaire optie industrie bevat de meeste slechte ervaringen en oplichtingspraktijken van brokers.

Waarom zou ik een gereguleerde broker kiezen

Ondanks dat er veel landen zijn die binaire opties een grijs gebied in de financiële markten vinden, zijn er een groot aantal, met name Europese landen die deze vorm van online handelen hebben goed gekeurd. Sommige landen zien binaire opties als financiële instrumenten, andere landen zien binaire opties als gokken. CySec, ofwel de Cyprus Securities and Exchange Commission is de meest bekende regulatorische instelling en deze controleert alle binaire optie brokers in Cyprus en de rest van de EU.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kiezen van een gereguleerde broker maar de belangrijkste is dat klanten extra beveiligd zijn. Alle gereguleerde brokers moeten zich houden aan strikte regels om hun licentie te behouden. De gereguleerde brokers staan onder constant toezicht, wat perfect is voor de belegger want wanneer deze een geschil heeft met de broker, deze zich tot de regulator kan wenden.

Wat moet ik doen voor ik een klacht meld bij CySEC?

Helaas draaien soms gereguleerde brokers op slecht zakelijk ethiek. Ze bellen bijvoorbeeld constant op om bij te storten, ze geven je verlieslijdend advies etc. Om te voorkomen dat u bij een scam broker of oplichting broker handelt is het handig broker reviews te lezen op websites als deze. De brokers op deze website zijn allen betrouwbaar, anders stonden ze niet op de website. Van tijd tot tijd worden websites toegevoegd, verwijderd of in de lijst scam brokers of oplichting brokers geplaatst. De lijst betrouwbare brokers op onlinehandelen.com is ALTIJD up to date.

In de meeste gevallen gaat alles goed tot het moment wanneer de belegger zijn of haar winst wilt opnemen. Na het inschrijven heeft de belegger een bonus gekregen en hier geld mee verdiend. Na een leuke som geld te hebben verzameld op het handelsaccount verzoekt de belegger een uitbetaling en dit is het moment dat hij/zij er achter komt dat de broker een scam broker of oplichting broker is.

Geen antwoord meer krijgen , klantenservice die het niet kan schelen, emails die de intelligentie van de belegger onderschatten en vragen additionele gelden toe te voegen aan het account zijn de vaakst voorkomende dingen die er vervolgens gebeuren. Ook andere praktijken worden uitgevoerd die naar mijn mening onder de noemer oplichting vallen, denk aan het koud bellen van klanten, zomaar bonussen met hoge vrijspeel voorwaarden verschaffen, ongeautoriseerde stortingen plaatsen met credit card gegevens van de belegger etc.

De seconde dat u realiseert dat er vreemde zaken voorvallen, is het raadzaam alle correspondentie met de broker te bewaren en eventueel screenshots te maken van het handelsaccount. Het is aan te raden dit bewijsmateriaal NOOIT online te zetten of te delen in forums, aangezien de broker haar algemene voorwaarden in een tel kan aanpassen en dit verbieden waardoor u ineens fout zit. Weersta het en contacteer eerst de regulatorische instelling die de broker controleert.

Hoe dien ik een klacht in bij CySec?

CySEC stelt dat u altijd eerst zelf de broker dient te contacteren, wat vaak makkelijker gezegd dan gedaan is. Als de broker nog met u samenwerkt, wees er dan zeker van de broker te melden dat u op de hoogte bent van uw rechten als belegger. CySEC onderzoekt geen individuele klachten maar is een regulatorische instelling die alle brokers controleert en elke klacht bundelt in een totaalbeeld.

Veel beleggers verwachten snelle reactie van CySEC maar houd in het achterhoofd dat er bureaucratie bij komt kijken en er geen snelle oplossing is. Soms klagen beleggers op aandelenfora over de snelheid waarmee het gaat, echter dient u geduld te hebben.

Zaken afhandelen met uw broker

CySEC adviseert eerst zaken af te handelen met uw broker. Elke CIF (Cyprus Investment Firm, type bedrijf die de meeste internet brokers gebruiken) zal u een uniek referentie nummer geven. Dit nummer is belangrijk en zal gebruikt worden in alle toekomstige processen en het is belangrijk om dit nummer als een ID over uw klacht of probleem te zien. Vul uw volledige naam in, email, land van herkomst, de oorzaak van de klacht, het financiële instrument dat u hebt verhandeld en het gedisputeerde bedrag. Deze gedetailleerde aanpak beschermd u als belegger als klant aangezien de broker geen kans heeft te ontkennen door ‘’technische mankementen’’.

De broker is verplicht binnen vijf dagen te antwoorden en te bevestigen dat de klacht is aangekomen. Hierna heeft de broker 60 dagen de tijd om schriftelijk te reageren op uw klacht. (In principe kunt u als de broker enkel emails terug stuurt, deze als niet verzonden beschouwen, aangezien schriftelijk betekend in briefvorm en niet per email.) De broker kan u informeren dat de klacht succesvol is opgelost of meer tijd aanvragen om te reageren (maximaal 3 maanden vanaf de dag van de klacht). Meer informatie over deze procedure kunt u aan mij vragen via live chat of per email.

De financiële Ombudsman contacteren

Het komt vaak voor dat de belegger niet blij is met het antwoord van de broker of de volledigheid hiervan in twijfel trekt. De volgende logische stap is dan het contacteren van de financiële ombudsman. De financiële ombudsman is een mediator tussen belegger en broker.

Er zijn ook een aantal regels verbonden aan deze stap. De ombudsman dient binnen 4 maanden gecontacteerd te zijn na de laatste beslissing van de CIF/broker, later dan 4 maanden is het onmogelijk een klacht in te dienen.

Als de belegger een klacht in dient bestaat er de kans op financiële compensatie.

Naar de rechter stappen

Niet veel beleggers zullen blij zijn dit te horen, maar soms is de laatste mogelijkheid de klacht tot een civiele zaak te vormen en naar de rechter te stappen. Dit kost veel tijd, geld en is zenuwslopend en hoeft niet altijd in uw voordeel af te lopen. Het beste is de hierboven genoemde stappen volgen en voorkomen dat dit scenario gebeurd.

Een klacht over een ongereguleerde broker melden

CySEC geeft beleggers de kans ongereguleerde brokers te melden. Echter, in dit geval, is er geen kans op dat de belegger zijn of haar geld terug krijgt van de broker aangezien de broker niet onder supervisie van CySEC staat. Wel kan men door middel van een civiele zaak compensatie van de broker eisen.

Het melden van ongereguleerde brokers kan wel andere beleggers helpen deze brokers te vermijden. Net als andere regulatorische instellingen publiceert CySEC regelmatig waarschuwingen over scam brokers of oplichting brokers. Als u CySEC’s oog laat vallen op een slechte broker kan dit dus andere beleggers en investeerders helpen.

Welke alternatieven zijn er naast CySEC?

Wanneer deze vervelende situatie zich voordoet is het belangrijk niet hulpeloos en gefrustreerd te voelen. Het is belangrijk om nooit op te geven aangezien er andere dingen zijn die de belegger kan doen, naast alleen een klacht bij CySEC te melden.

Andere regulatorische instellingen benaderen

Bezoek de website van de broker in kwestie en probeer uit te vinden waar zich deze precies bevind en door wie deze allemaal gereguleerd word. Sommige brokers staan onder toezicht van meerdere instellingen naast CySEC, zo kunnen brokers bijvoorbeeld gereguleerd zijn door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) Nederland, AMF (Frankrijk), IIROC (Canada), ASIC (Australië), CONSOB (Italië) etc.

Het gevecht met een scam broker aangaan via meerdere fronten kan succesvoller zijn dan slechts via een enkele regulatorische instelling. Houd er wel rekening mee dat verschillende regulatorische instellingen verschillende proceduren hebben en sommigen dus sneller reageren dan anderen.

Neem contact op met Onlinehandelen.com

Toen ik 6 jaar geleden begonnen ben met de website onlinehandelen.com wilde ik elk aspect van de enorm brede term ‘’online handelen’’ belichtten. Wat in het begin begon als een hobby site met slechts 5 verschillende brokers, wat reviews en wat blog artikelen hier en daar, is uitgegroeid tot een mammoet aan informatie over aandelen, binaire opties, bitcoin, social trading, eigenlijk vrijwel alles wat met ‘’online handelen’’ te maken heeft. Hier horen immers ook de klachten van beleggers bij brokers bij. U wilt NIET weten hoeveel klachten ik dagelijks binnen krijg via de live chat module en per email. Vandaar dat ik een zondagmiddag heb uitgetrokken om dit artikel te schrijven.

Als website eigenaar heb ook ik te maken met scam brokers, dezelfde brokers die beleggers niet uitbetalen betalen ook de webmasters die hun de beleggers brengen niet uit. Om deze reden hebben Onlinehandelen.com en de internationale variant Choosebroker.com een zero tolerance beleid voor scam brokers.

Lezers en leden van de onlinehandelen.com community hebben prioriteit wanneer het komt op klachten bemiddeling, hulp en advies. Word daarom vandaag nog gratis lid van Onlinehandelen.com en bescherm uw ingelegde gelden bij brokers.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!