Is dit een 1 april grap of bereikt de dollar haar laagste punt?

Is dit een 1 april grap of doen grondstoffen het op alle markten beter dan valuta? Een paar weken geleden nog, hadden grondstoffen hun slechtste jaar aller tijden, AUD en NZD meetrekkende naar nieuwe laagste punten. Nu verhandelen AUD, NZD en grondstoffen tegen de hoogste prijzen in 2016.

De Australische Dollar verhandelde vanochtend tegen 0.7667, ongeveer 7% hoger dan de afgelopen maand, wat waarschijnlijk niet goed is voor de plannen van de Royal Bank of Australia. Deze hoopt juist dat AUD/USD op ongeveer 0.75 blijft. NZD/USD bleef niet achter en de Nieuw Zeelandse Dollar steeg 4.31%.

De Dollar staat op het punt haar laagste kwartaallijkse punt te behalen doordat de Federal Reserve rentepercentages pas langzaam gedurende het jaar zal verhogen.

De U.S. Dollar Index, een meetgraad van de Dollar ten opzichte van zes andere rivaliserende valuta, daalde 0.3% gisteren naar 94.5280. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft deze index bijna 4.2% verlies geleden. Zwakte van de Dollar was voornamelijk geconcentreerd op de Yen tijdens het afgelopen kwartaal, met de Dollar ongeveer 6.8% in waarde te hebben verloren ten opzichte van de Yen.

Ondanks een stabiele verbetering in Amerikaanse economische data gedurende het kwartaal, werd de dollar beïnvloed door wat Citigroup’s Steve Englander noemt: ‘’een verlengde neerwaartse zet qua hoe de Federal Reserve haarzelf positioneert t.o.v. rentepercentage wijzigingen.’’

”De perceptie dat de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan niet de monetaire beleidsveranderingen konden doorvoeren die zij zouden willen, droeg bij aan de zwakte van de dollar,” aldus Englander.

De Canadese dollar verhandelde 3% hoger ten opzichte van de dollar vanochtend op 1.2982. USD/CAD genoot momentum nadat het maandelijkse NBP met 0.6% steeg maand-op-maand in januari, veel hoger dan verwacht. Dit was de sterkste maandelijkse groei sinds juli 2011. Dit is een positief vooruitzicht en groei hersteld zich langzamerhand.

De Euro verhandelde best hoog tegen bijna 1.14 en houdt stand op 1.1385, dichtbij een 5% winst deze maand. De Euro steeg in waarde doordat data liet zien dat inflatie in de Eurozone iets lager lag in maart. Een snelle schatting van Eurostat, de CBS van Europa, liet zien dat jaarlijkse inflatie in de Eurozone -0.1% was in maart, na -0.2% in februari. De data laat zien dat de Europese Centrale Bank nog wat werk moet verrichten om inflatie tot degelijk niveau te brengen dit jaar.

De Euro steeg enigsinds ten opzichte van de Dollar na een werkloosheidsrapport liet zien hoeveel mensen een werkloosheidsuitkering aanvragen in de Verenigde Staten. Dit getal bleek op zijn hoogst in twee maanden, met 11.000 gestegen te zijn naar 276.000. EUR/USD zal niet veel in koers veranderen tot nieuwe NFP Jobs Data en werkloosheidscijfers later vandaag gepubliceerd worden.

Mee eens, oneens of niet geheel zeker? Laat een reactie achter op dit bericht via het commentaarsysteem hieronder of plaats een bericht op het forum.

In valuta leren handelen en hier $60 gratis startkapitaal voor terug krijgen?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!