OctaFX Supercharged beleggingswedstrijd

De OctaFX Supercharged beleggingswedstrijd is een wedstrijd onder beleggers en daytraders georganiseerd door OctaFX die loopt van moment van schrijven tot 13 mei 2016. Elke 4 weken worden er diverse prijzen uitgekeerd als Iphone 6, Iphone 6 plus, MacBook Pro, Mac Mini en aan het einde van de beleggingswedstrijd een Tesla S. Je hebt elke maand de eerste drie weken de kans in te schrijven voor de beleggingswedstrijd.

Inschrijving is gratis en de gene met de meeste pips winst, wint. Eenieder die mee wilt doen met de OctaFX Supercharged beleggingswedstrijd dient een minimum van $150 te storten op zijn of haar OctaFX beleggingsrekening, welke gewoon weer is op te nemen. Je mag als belegger of daytrader wel oneindig contest accounts aanmaken, dit wil zeggen dat je je risico kan verdelen en met meerdere accounts meedoen aan de OctaFX beleggingswedstrijd. Alle handelsstrategieen inclusief scalping en hedging zijn toegestaan tijdens de competitie. Ook EAs en Auto Trading Bots mogen gebruikt worden. Alle account typen kunnen meedoen, Micro, ECN, of beiden. Ook MetaTrader 4 accounts mogen meedoen.

Hoe meer pips winst je hebt hoe meer kans je hebt om de OctaFX Supercharged wedstrijd te winnen. Je kan per ronde van 4 weken maximaal 200 punten verzamelen. Pip Points, hiermee kan je maximaal 100 van de 200 punten verzamelen door de belegger te zijn met de meeste winstgevende pips. Account gain, hier kan je de andere 100 punten mee verzamelen, hoe meer euro of dollar winst je hebt, hoe meer punten van de 100 je krijgt voor Account Gain.

De formule voor het pips gedeelte luidt als volgend: (winstgevende pips – verliezende pips). Als je 2e of lager eindigt krijg je een percentage punten vergeleken met het verschil met de belegger of daytrader die eerste staat. Deze formule luidt als volgend: aantal pips toegekend = (jou pip points gedeelte / 1e plek pip points gedeelte) * 100 (%).

Over het winst gedeelte gaat de formule als volgend: Winst pips punten = (je totaal saldo + opgenomen- ingelegd) / ingelegd * 100 (%). In het geval dat je meerdere inleggen doet tijdens de OctaFX Supercharged wedstrijd, wordt je winst berekend over alle stortingen tezamen.

Voorbeeld:
Als je in twee weken een winst van $300 heb behaald en vervolgens $450 op je account hebt, is op dat moment je gain (450-150)/150*100%=200%.
Echter, als je heb besloten meer geld aan je account toe te voegen ($500) om hoger volume te behalen wordt de situatie als volgend: Je Gain1 wordt op 200% gesteld, en OctaFX begint opnieuw met tellen voor je Gain2. Laten we aannemen dat je in een week tijd je account doet groeien van $950 naar $1200. Nu gaat je Gain2 deze periode als volgend berekend worden: (1200-950)/950*100%=26,3%, en je totale gain over deze periode, Gain1+Gain2 = 226.3%.

Hoewel formules onveranderd blijven, start elke 4 weken een nieuwe competitieronde. Iedere deelnemer doet automatisch mee aan de volgende ronde en al het geld op je account wordt aan het begin van een ronde gezien als initiele storting of inleg.

Om beleggers en daytraders te stimuleren mee te doen aan de OctaFX Supercharged wedstrijden geven wij iedere nieuwe belegger en daytrader die via onze link een account aanmaakt bij OctaFX $8 gratis om mee te beginnen.

$8 Gratis Startkapitaal bij OctaFX

Mocht je verder nog vragen hebben contacteer mij dan via de Live Chat of als ik offline ben via het emailsysteem.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!