Olie raakt laagste punt in twee weken aan

Gisteren daalden ruwe olie futures voor de maand mei met $1.38 of 3.5% naar $38.01 in waarde, het laagste punt in bijna twee weken. De daling in olieprijzen weerspiegelde de gedachte van beleggers: misschien is de tweemaandelijkse rally bijna afgelopen? Voorraad stijgt immers en vraag lijkt niet toe te nemen.

Een bijeenkomst volgende maand op de planning van de grootste olieproducenten om een productiestillegging te bespreken hielp olieprijzen omhoog te houden de afgelopen weken maar beleggers zijn nu sceptisch over de uitkomst van de bijeenkomst.

Beleggers willen wat echte actie zien om de versnelde olieproductie tegen te gaan. Echter, is alles wat zij te zien krijgen wat verbale interventie. Dit, in combinatie met langzamere productieniveaus in de Verenigde Staten, heeft de prijs zo hoog als kan doen stijgen. Kopers zijn bezorgd en sluiten hun posities terwijl zij wachten op nieuw nieuws.

OPEC en non-OPEC producenten, waaronder Rusland, komen 17 april in Doha bijeen om een olie productie stillegging te bespreken, in de hoop de olieprijs in bedwang te houden.

In ander nieuws, zei Kuweit vorige week donderdag dat het akkoord was gegaan met Saudi Arabië samen het Khafji Field weer te gaan gebruiken. Dit olieveld werd in oktober 2014 gesloten wegens vervuilingsredenen en produceerde tussen de 280,000 en 300,000 vaten olie per dag.

Is het nu het moment om te beginnen met beleggen in olie? Van ons krijgt iedere nieuwe olie beleggers $50 gratis startkapitaal op zijn beleggingsrekening bij Trade360 gepompt. Probeer vandaag nog Social Trading op Trade360.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!