Pond in waarde omlaag door angst Brexit

De Engelse pond daalde in waarde door angst omtrent de mogelijkheid dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie (EU) zal verlaten. Als gevolg steeg de verkoop druk onder beleggers.

Ten op zichtte van de dollar daalde de pond naar $1.41 vanochtend en stond de pond op $1.43 gisteren. De verhoogde spanningen rondom de ‘Brexit’ zorgden ervoor dat EUR/GBP op haar laagste punt werd verhandeld gedurende twee weken rond 1.27.

Een poll gehouden door de Daily Telegraph concludeerde dat de meesten die weg willen uit de EU zeker zullen gaan stemmen 23 juni tijdens het referendum.

Politiek strategist Sir Lynton Crosby, die vorig jaar achter de verassende winst van David Cameron’s Conservative Party zat concludeerde dat de uiteindelijke uitkomst in de balans ligt en hij gelooft er in dat de meest inspirerende campagne zal leiden tot winst.

FC Exchange analist Daniel Wray was van mening in zijn dagelijkse briefing dat er steeds meer vragen worden gesteld over de condities welke de Engelse economie zal moeten overwinnen in het geval van de ‘Brexit’.

Hij schreef vrij vertaald: ‘’het probleem is dat er geen uitkomst zal zijn voor een economie zo groot als die van het Verenigd Koninkrijk wanneer zij de EU verlaat.’’

‘’Overheidsgetallen laten nu zien dat 12.6% van de Britse economie gelinkt is aan de export van de andere 27 EU lidstaten, terwijl voor hen slechts 3.1% gelinkt is aan de export van Engeland.’’

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!