Schotse onafhankelijkheid afgewezen

Vanochtend steeg de Britse Pond flink in waarde nadat de Schotse onafhankelijkheid werd afgewezen. De Britse Pond verhandelde tegen 76 punten meer op 1.6471 na een rally gisteren welke aanving toen polls in de richting van de ‘nee’ stem kwamen. Ook kwamen er verschillende economische rapporten uit welke overschaduwt werden door het Schotse referendum.

Op woensdag kwamen werkloosheidscijfers van het Verenigd Koninkrijk uit welke verwachtingen ver overtroffen. Werkloosheid daalde in Engeland van 6.4% naar 6.2% met een verwachting van 6.3% in de nabije toekomst. Op donderdag miste detail handel rapporten de verwachtingen waardoor de Britse Pond even een klap kreeg te verduren.

Het was al snel duidelijk dat Schotland niet onafhankelijk zou worden doordat district na district nee uitbracht als stem. Zelfs in Glasgow waar veel ja stemmen verwacht waren won slechts marginaal. De BBC en The Guardian voorspellen dat Schotland onafhankelijkheid zal afkeuren. Toen op een bepaald moment duidelijk werd dat het een nee zou worden, steeg de Britse Pond enorm, met 125 punten maar werd al snel gecorrigeerd doordat beleggers de uitgebrachte economische rapporten in acht namen en in calculeerden.

Britse media hebben vermeld dat David Cameron vandaag over het referendum zal spreken en dat de koningin een officieel document zal publiceren later vanmiddag. Dit zal de Schotse onafhankelijkheidskwestie nog zeker 10 a 20 jaar uitstellen, dan wel niet voor altijd.

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!