Valutamarkt nieuws 26-10-2015

Vandaag analyseerde  Khoon Goh, senior valutahandel specialist bij ANZ de data betreffende EUR/USD van de handelsweek eindigend op 20 oktober 2015, opmerkende dat netto long posities op USD lager waren dan haar laagste punt in juli 2014.

Netto lange USD posities waren verlaagd tot lager dan haar laagste punt in juli 2014 door hefboom gelden. Netto hebben ze 4.6 miljard USD verkocht om hun long posities op te schroeven naar 11 miljard USD. Ook was er een stijging van non-commercieel ICE DXY posities van 1 miljard USD naar 2.7 miljard USD.

”Het verkopen van de dollar was weer eens breed-genomen. Niet zoals vorige week, waar GBP netto verkopen zag, verhoogden dit keer de hefboom gelden hun long GBP posities van 1.4 miljard USD naar 2.5 miljard USD.”

”Dit keer was het de beurt van AUD om de trend te breken. Met een netto verkoop van 1 miljard USD, netto hefboom gelden op short posities AUD verhogende naar 1.8 miljard USD. Wij vermoeden dat de verkoop van AUD gestimuleerd werd door een van de grootste Australische banken (Westpac) die in een persbericht vermeldden dat haar hypotheek rente percentages verhoogd zouden worden waarop de markt snel reageerde.”

”Netto short EUR posities waren verhoogd van 1.5 miljard USD naar 6.1 miljard USD met de Europese Centrale Bank meeting in het vizier. Deze verhoging short posities verklaard de enorme EUR sell-off wanneer President van de Europese Centrale Bank Draghi aankondigde gemakkelijker beleid toe te passen vanaf de volgende meeting in december.”

”NZD onderging netto kopen voor de derde week op rij, hefboom gelden verlagende netto short posities op NZD van 0.2 miljard USD naar 0.3 miljard USD. Deze gebeurtenissen rondom NZD short posities weerspiegelen de kleine kans dat de markt een rate cut ontvangt door de Royal Bank of New Zealand op de meeting van 29 oktober.”

”netto long posities op EM valuta stegen van 0.1 miljard USD naar 0.2 miljard USD, het hoogste niveau sinds april dit jaar. Hefboom gelden hebben RUB netto long posities doen keren voor de eerste keer sinds juli dit jaar. Hoewel ze nog steeds een overall netto short positie op BRL hebben, is het aantal short  posities gehalveerd sinds de piek laat in september.”

Handel in valuta met $30 gratis startkapitaal op XM

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!