Online handelen in virtual items en skins

handel in virtual items en skins

Kijk eens goed naar de afbeelding hierboven. Deze virtuele outfit kost zo’n €500.

Welnu, non gamers zullen wel denken: wat is dit voor onzin? of heeft de editor misschien foutief een of twee extra nullen achter de daadwerkelijke waarde geplaatst? Echter is deze virtuele outfit nog goedkoop vergeleken soortgelijke virtuele items die gekocht en verkocht worden door video game fanaten. Voor hen die niet bekend zijn in de wondere wereld van virtuele items, de outfit hierboven is het voorbeeld van een skin. Een skin is een in-game bestand waardoor een character of item er in het spel anders uit ziet.

Over het algemeen zijn deze virtuele items echter van cosmetische aard. Ze maken de speler niet sterker, sneller of geve deze betere bescherming op wat voor manier ook. Wel zien de virtuele items er goed uit.

Wat nog belangrijker is is dat de items er anders uit zien. De wereld van online video gaming is door haar consumenten massa-markt nature enigszins uniform. Spelers kunnen vaak maar kiezen uit een relatief klein scala identiteitsopties wanneer zij een digitaal character ontwerpen. Het resultaat hiervan is dat iedereen er vaak hetzelfde uitziet.

Dat is natuurlijk saai en dit zorgt er voor dat gamers zich visueel niet kunnen doen opvallen. Hier zijn dus de zogenaamde skins voor uitgevonden, deze bieden video gamers een manier om hun digitale uiterlijk te customisen.

Naast het vervullen van een cosmetisch doeleinde zijn skins ook anders dan de normale items in spellen, ze zijn namelijk uniek. Skins representeren exclusiviteit en verkopen voor hogere bedragen omdat ze speciaal zijn. Skins bieden spelers uitdagende manieren aan om te laten zien hoe rijk of succesvol in-game zijn. Met een prestigieuze skin kunnen zelfs spelers met slechte stats respect en waardering krijgen van andere spelers. Voor hardcore video gamers is die online erkenning net zo belangrijk als in het echte leven.

Als resultaat hiervan is de handel in video game skins booming. Op moment van schrijven is de handel in digitale skins een markt van 50 miljard dollar per jaar en dit blijft groeien. Virtuele items verkopen vaak voor enorme bedragen. Het duurste virtuele item ooit is voor zes miljoen Dollar verkocht. Het was dan wel een digitale planeet maar alsnog.

Het verzamelen van skins is uitgegroeid tot een fenomeen vergelijkbaar met waarin de rijken en bekenden horloges, schoenen of exclusieve kunstobjecten verzamelen. Het trekt spelers aan die normaal bepaalde spellen niet zouden spelen en creëert een reden om spellen te blijven spelen.

Er zijn ook andere redenen waarom het handelen in virtuele items zo’n grote deal is.

De primaire en secundaire markten zijn beiden groot

De primaire markt voor virtuele items, welke bestaat uit videogamers die virtuele content direct van de spelontwikkelaars kopen, is geschat op tientallen miljarden dollars.

Rond 60% van alle console gamers hebben wel eens virtuele items gekocht samen met 43% van alle PC gamers en 33% van alle smartphone gamers. In de laatste twaalf maanden hebben videogames gemiddeld $133 (console gamers), $96 (PC Gamers) en $37 (smartphone gamers) uitgegeven aan virtuele items.

Er gaat dus veel geld om in de virtuele item economie. PC gamers hebben in 2015 5.3 miljard Dollar uitgegeven aan downloadbare content, terwijl console gamers nog meer uitgaven, maar liefst 6.4 miljard Dollar.

Doordat de primaire markten in omvang groeien kunnen we nog veel grotere secundaire markten verwachten in de nabije toekomst.

Neem bijvoorbeeld de autoindustrie. De primaire markt (het kopen van auto’s van de fabrikant, direct van de productielijn) stelt maar een klein percentage voor van de gehele autohandel vergeleken met de secundaire mark (het kopen van autos van bestaande auto eigenaren en het kopen van automotieven accessoires van derde partijen).

Hetzelfde fenomeen is van toepassing in de vastgoed industrie. De virtuele item economie is gewoon een nieuw voorbeeld van een sterke en groeiende primaire markt die heeft geleid tot een bloeiende secundaire markt. Het mooiste nieuws is dat er zelfs nog meer ruimte voor groei is. Nu hebben de meeste virtual item market exchanges nog uitdagingen wat betreft het hanteren van verschillende fiat valuta’s. Wanneer langzaam maar zeker wordt overgegaan op virtuele valuta, zal de virtual item industrie nog groter worden.

Nu gebeurd virtual item trading nog voornamelijk op virtual item trading exchanges. Als een gamer een bepaald digitaal item wilt kopen, moet dit vaak via een betrouwbare marketplace. Dit omdat de risico’s van peer to peer trading (direct met elkaar handelen) te groot bij het direct kopen van individuen, al helemaal wanneer het om items gaat met een hoge waarde in Euro’s.

Andersom dienen verkopers van digitale items ook een betrouwbare marketplace te vinden om hun items te stallen en te wachten op een koper. Nadat een item verkocht is, zal de marketplace de opbrengst van de sale aan de verkoper overmaken, minus een premie voor het verkopen en het verwerken van de betaling.

Naast dat het soms veel tijd kost en risicovol is is de handel in virtuele items nog niet optimaal. Digitale items kunnen door slecht beveiligde websites en digitale wallets gestolen worden en er is vaak weinig tot geen bescherming voor kopers en verkopers die een dispuut met elkaar hebben.

Gecentraliseerde marketplaces hanteren vaak fiat valuta’s als Dollars en Euros en bieden alleen E-wallets en bankoverschrijving als uitbetalingsmethoden aan. Er komen vaak hoge kosten kijken bij het storten en opnemen van en naar de virtual item exchanges. Gelukkig zijn er nu bitcoin en andere cryptocurrencies steeds vaker gebruikt worden ook virtual item marketplaces die bij de tijd zijn.

Neem bijvoorbeeld OPSkins, een website die ontworpen is door het team wat het echt geld handelen in virtuele goederen bedacht heeft. OPSkins is marktleider in het veilig en fraude-vrij kopen en verkopen van digitale items. OPSkins is de grootste virtual item marketplace ter wereld.

Handel in WAX Tokens op IQ Option

Handel in WAX Tokens op IQ Option

OPSkins is een wereldwijde marktplaats met miljoenen klanten in meer dan honderd landen. Ondanks de grootste te zijn, erkende OPSkins eerder dit jaar dat er veel limieten waren in het huidige proces van het kopen en verkopen van digitale items.

Om deze reden hebben de oprichters van OPSkins WAX opgericht. WAX staat voor Worldwide Asset eXchange, ’s werelds eerste op smart contract draaiende decentralized virtual item marketplace. Met WAX kunnen virtuele item handelaren feilloos handelen met iedereen over de gehele wereld. WAX geeft kopers toegang tot een groter aanbod en verkopers exposure naar meer potentiële kopers.

 

WAX gebruikt smart contracts, utility tokens en blockchain technologie om het kopen en verkopen van een digitaal item zo betrouwbaar en veilig te laten verlopen als maar kan. De digital item handel is hierdoor transparant en zorgt ervoor dat kopers en verkopers duidelijke markt-en prijsinzage hebben. Niet alleen is WAX veiliger dan de meeste virtual item marketplaces, het is ook sneller en goedkoper door het gebruik van cryptocurrency. In tegenstelling tot fiat geld, wat onderhevig is aan hoge payment processor en wisselkosten, kan WAX gebruikt worden om internationale orders van virtual item kopers en verkopers instant en bijna kosteloos te settelen.

WAX verbetert in zekere zin de virtual item economie. Dit is goed nieuws voor video gamers die handelen in virtual items maar ook voor spelontwikkelaars en beleggers. Zo kan men vanuit beleggingsoogpunt investeren in digital of virtual items of in de cryptocurrency WAX. Met de enorme populariteit van het spel Fortnite en soortgelijke games kunnen wij in de toekomst een groeiende en bloeiende virtual item economie verwachten.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com