Wat als er niet genoeg chocola is?

Er is geen twijfel mogelijk om het feit dat de wereld en haar bewoners van chocolade houden, de cacao industrie is jaarlijks goed voor €14.7 miljard. In de laatste eeuw is de cacao industrie stabiel gegroeid en het is voorspelt dat in 2020 de vraag naar chocolade nog eens met 30% zal zijn toegenomen.

Hogere inkomens in opkomende economieën of emerging markets als India en China hebben grotere vraag naar chocolade terwijl productieniveaus in Ivoorkust en Ghana (60% van de totale productie) afnemen. Velen verwachten nu al dat de vraag naar chocolade gedurende de komende vijf jaar de productie zal overtreffen.

Naast het feit dat de vraag naar cacao hoger zal zijn dan de productie, zullen cacao prijzen volatiel zijn door vele andere factoren. Het weer, ziekten, schimmels en geopolitieke onstabiliteit in productielanden kunnen allemaal impact hebben op de prijzen gedurende het jaar. Dit soort onzekerheid betekend dat velen in de cacao industrie hun risico beter moeten managen van grondstof tot eindproduct.

Als reactie op de hogere vraag naar cacao heeft CME Group Cocoa futures en options contracts op de Europese beurs gebracht, onder het bedrijf CME Europe.

De infographic hieronder laat zien hoe vraag-en aanbod fundamentelen een impact kunnen hebben op cacao prijzen.

handelen in cacao

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!