Wat zijn indices?

Indices ook wel aandelenindexen genoemd zijn het gewogen gemiddelde van de belangrijke aandelen van dat land of desbetreffende beurs. Voorbeelden van indices zijn de AEX in Nderland, de Bel20 in Belgie en de Dow Jones Industrial Average in De Verenigde Staten. Er zijn indices waar alle aandelen die genoteerd zijn meewegen voor het gemiddelde en er zijn indices waar alleen bepaalde sectoren meewegen.
De AEX wordt in maart en september gewogen. Bij de Dow Jones Index worden aandelen zwaarder gewogen als de absolute koers van het aandeel hoger is, zodat grote monopoly-bedrijven niet al te veel invloed op de gehele index hebben.

Handelen in indices kan via Plus500 en eToro met in totaal 45 euro gratis. Het is verstandig om in indices te beleggen als er een grote innovatie of fusie tussen twee genoteerde bedrijven plaatsvind. De koers reageert vaak erg positief op dit soort publicaties en op deze manier is er qua daytrading zeker wat uit te halen.

Hoe en waar kan ik handelen in indices?

Handelen in indices en aandelenindexen is mogelijk via onderstaande online brokers:

Broker Min. 1e inleg Hefboom Kosten US Traders Review Bezoek website
Plus500 €100 1:10 tot 1:300 Lage vaste en fluctuerende spreads Review Bezoek Demo
Core Spreads Geen minimale eerste inleg 1:1 tot 1:175 lage vaste spreads 0.7 tot 0.9 pip Review Bezoek Demo
Bitonic 0.001 BTC Review Bezoek Demo

Actuele live koersen van indices – Live Grafiek

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!