Weinig beweging verwacht op Europese beurzen

Weinig beweging verwacht op Europese beurzen

Er wordt weinig beweging op de beurs in Amsterdam verwacht op deze vrijdag en dat geldt ook voor de andere Europese beurzen. Dat de handel rustig zal blijven wordt mede veroorzaakt doordat de handel op Wall Street maar een halve dag zal duren. In de Verenigde Staten is het namelijk Black Friday en dat betekent dat de Amerikanen traditiegetrouw massaal inkopen gaan doen en van hoge kortingen profiteren. De handel op Wall Street zal om die reden om 19.00 uur Nederlandse tijd stil komen te liggen.

Het is de verwachting dat het Verenigd Koninkrijk in Europa zijn veto zal laten gelden tegen de begroting van de Europese Unie en zal starten met het voorbereiden van een exit uit de Europese Unie. Verder zal in Brussel na afloop van het weekend weer verder worden gesproken over de schuldenlast van Griekenland door het IMF, Europese ministers van financiën en de Europese Centrale Bank.

De meerjarenbegroting 2014-2020 is inzet van de strijd in Brussel, waarbij Herman van Rompuy als Europees president afgelopen nacht nieuwe voorstellen heeft gelanceerd. De bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, is van mening dat er nog een lange weg te gaan is en zij rekent er dan ook niet op dat het vandaag tot een akkoord zal komen van de top.

Met betrekking tot de bedrijven op de beurs kunnen DE Master Blenders en Ahold naar aanleiding van adviesverhogingen profiteren. Zo heeft ING het advies voor DE Master Blenders verhoogd naar kopen en heeft het Japanse effectenhuis Nomura een koopadvies gegeven voor het supermarktconcern Ahold.

Op vrijdag was de beurs in Japan overigens gesloten in verband met de viering van een nationale feestdag en de Hang Seng index in Hongkong is met 0,5 procent gestegen. Een kleine winst dus voor de beurs in Hongkong.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!