Zwakkere Dollar doet vraag grondstoffen toenemen

Gisteren was er niet zoveel nieuws om op te traden maar dat stopte grondstofmarkten niet in hun rally. Een zwakkere Dollar zorgde voor lagere grondstofprijzen waardoor grondstoffen gisteren populair waren.

Brent en WTI olie stegen naar hun hoogste punten in vier maanden gisteren met het oog op de bijeenkomst van olieproducenten in Doha en een mogelijke productie stillegging. Brent futures stegen met 79 cent naar $42,73 per vat, na eerder in de sessie $43.06 te hebben aangetikt (hoogste punt sinds 7 december 2015).

Amerikaanse WTI ruwe olie steeg gisteren 65 cent naar $40.37 per vat en raakte haar intra-day hoogste punt van $40.75, een van de hoogste punten in bijna drie weken.

Zwakke economische data en onzekerheid rondom Amerikaans monetair beleid hielp goudhandelaren gisteren. Spot Gold raakte $1260.30 per ons aan in de vroege ochtend, het hoogste punt sinds 22 maart, om vervolgens een klein beetje te dalen naar $1257.56, +1.41%.

EUR/USD steeg 0.30% en GBP/USD steeg meer dan een volle procent.

Een aantal Amerikaanse Federal Reserve beleidsmakers zijn aan de beurt te spreken later deze week maar analisten verwachten niet dat de uitspraken significant effect zullen hebben op geplande rente percentage wijzigingen dit jaar.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!