Zwakkere Yen en Euro helpen Dollar

Juni U.S. Dollar index futures stegen in prijs gisteren na het laagste punt up de koers te raken sinds augustus. De Dollar ralliede tegen een handvol valuta nadat de Euro en de Japanse Yen daalden vanuit eerdere hogere punten op de dag. De Dollar verloor waarde ten opzichte van de Britse Pond en grondstoffen-gekoppelde valuta als de Canadese Dollar en de Australische dollar.

Dit zou het startschot kunnen zijn voor een short-covering rally op de US Dollar Index als deze blijft op huidig niveau blijft stijgen. De index verloor recentelijk 5% in een korte periode doordat verwachtingen op een rente percentage wijziging door de Federal Reserve in april afnamen.

Uit ander economisch nieuws bleek gisteren dat importprijzen voor maart met 0.2% gestegen waren vergeleken met de maand ervoor voor het eerst in negen maanden, wel was deze stijging onder verwachting. Verwacht werd dat de importprijzen voor maart met een volle procent zouden stijgen. Exportprijzen bleven onveranderd.

Het vertrouwen onder Amerikaanse MKB-ers daalde naar het laagste punt in twee jaar in maart. De NFIB Small Business Index staat op 92.6, voornamelijk door constante angst omtrent aantal verkopen en winst. Beleggers hadden gehoopt op een index van 93.9. In februari stond de index nog op 92.9.

In ander nieuws paste het International Monetary Fund haar wereldwijde groei voorspelling voor dit jaar naar 3.2%.

Federal Reserve President Robert Kaplan zei tegen CNBC vanochtend dat de Amerikaanse economie waarschijnlijk met net onder de 2% zou groeien dit jaar. Volgens hem kunnen ook de gebeurtenissen eerder dit jaar op de olie-en goud markten meer psychologische invloed hebben op consumenten dan voorheen verwacht.

Kaplan zei maandag dat het nu nog te vroeg is rente percentages op te krikken in de Verenigde Staten. In Juni zou hij hier pas open voor staan.

In een Reuters nieuwsuitzending zei een andere President van de Federal Reserve dat hij voor het verhogen van de rente percentages is aangezien de Amerikaanse economie aansterkt.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!