100 Dagen Donald Trump – Wat is er veranderd?

Naast wat kleinere slippertjes kan Trump in ieder geval één grote winst noteren: veelal racistische beleidsplannen welke onze toekomst zullen beïnvloeden.

De eerste 100 dagen van President Donald Trump in het Witte Huis zijn niet echt vlekkeloos verlopen. Na het tekenen van wat Congressional Review Acts welke voornamelijk werknemersrechten reduceren heeft hij nog vrij weinig voor de individuele belegger of Jan in de straat gedaan.

Zijn grootste initiatieven zijn voornamelijk in vlammen opgegaan: de reisrestricties zijn in een juridisch debat beland en het hele Obamacare debacle horen we niets meer van, ondanks de beloofde pogingen deze te herstellen. Belastinghervorming wordt alsmaar verder de toekomst ingeschoven, alsmede met de beloofde grens ‘’wall’’. Ondertussen stijgt het schuldplafond op de achtergrond en dient Trump nog honderden open ambtenaarsposities te vullen.

De president’s meest omstreden agendapunten waren het aanstellen van Neil Gorsuch als Justice of the Supreme Court en zijn bombarderingscampagnes, welke wereldwijd met grote bombarie media aandacht genoten (bombarie, mooie woordgrap als je het mij vraagt).

Hoewel het grootste gedeelte van het Amerikaanse volk vrolijk juicht op zijn persconferenties, hebben de eerste 100 dagen van Trump als president een schaduwzijde. Trump is namelijk heet meest succesvol geweest in zijn campagne demografische hervormingen door te voeren in de Verenigde Staten en racisme weer hedendaags te maken.

Sinds Donald Trump president van de Verenigde Staten werd, veranderde hij snel zijn stellingen die tegenstrijdig waren met GOP orthodoxe burgers van Amerika. Hij trekt zich niet terug uit de NATO en hij labelt China geen valuta manipulator meer. Hij zal geen economisch-populistische uitingen meer verkondigen, net zoals bijvoorbeeld de Hongaarse Premier Viktor Orban (welke de energie sector nationaliseerde) of Frans presidentieel kandidaat Marine Le Pen.

Het verbeteren van de infrastructuur staat niet meer op Trump’s agenda en in tegenstelling tot zijn belofte ziektekostenverzekeringen voor iedereen door te voeren, Stemde Trump voor Paul Ryan’s health care bill, wat ervoor zorgde dat miljoenen inwoners van de Verenigde Staten nu onverzekerd zijn. Hij sneed in het budget van Medicaid (ondanks zijn belofte dit niet te doen) en stelde fixe belastingvoordelen voor voor de Republikeinse donor klasse.

Ver van het nastreven van een non-interventionistisch buitenlands beleid, is Trump nu juist ‘’totally stuck up’’ in interventionisme. Het enige waar hij op dit moment echt in uitstraalt is het zichzelf onderscheiden van het GOP etablissement met zijn agressieve en diep racistische beleidsplannen.

Trump heeft de ICE (Immigration and Customs Enforcement) de rechten gegeven ongedocumenteerde immigranten op agressieve wijze te deporteren, zelfs zonder crimineel verleden, en heeft voorgesteld dit agentschap massaal uit te breiden. Volgens de Washington post zijn het aantal gearresteerde immigranten zonder crimineel verleden verdubbeld naar 5.441, gedurende Trump’s eerste 100 dagen presidentschap.

Trump’s hervormde ICE wacht buiten gerechtsgebouwen op mannen en vrouwen die juridische bescherming zoeken en het agentschap heeft immigranten gedeporteerd die al jaren in hun Amerikaanse samenleving leven. Ook heeft het ICE mensen die onderdak zoeken in kerken verwijderd en een moeder in afwachting op een hersentumor operatie in een ziekenhuis gedeporteerd.

Het lijkt er al met al op dat Trump’s campagnes niet zo goed zijn voor de Amerikaanse Jan in de Straat, of ‘’normale’’ burger. Aangezien een deportatie vele problemen met zich kan meebrengen in voornamelijk kleinere gemeenschappen, ondervinden kleinere zaken moeite met het vinden van werknemers en klanten. Kinderen durven niet meer naar school te gaan en mensen stoppen met het aangifte doen van criminele gebeurtenissen uit angst gedeporteerd te worden of uit angst voor represailles van vrienden of familieleden van een eventueel gedeporteerde.

In Los Angeles zijn aangiftes van verkrachting met 25% gedaald en aangiftes van huiselijk geweld met 10%, allemaal door zojuist genoemde angst rondom deportatie. De symbolische impact op lange-termijn burgers en mensen zonder crimineel verleden is hevig te voelen onder de Amerikaanse gemeenschap.

Over het algemeen heeft Trump zich aardig op de zijden dunne lijn van racisme en xenophobia begeven en staan zijn eerste 100 dagen presidentschap bij definitie in trant van wit nationalisme. Hoewel zijn campagne tot dusver weinig tegenslagen ondervind vanuit zijn eigen partij, zijn democraten bezig met alle kracht juridische en legislatieve mechanismen voor te stellen die Trump enigszins kunnen doen stoppen met zijn huidige gekozen richting.

Hoewel het niet leuk is om af en toe een negatief artikel te schrijven, dient het toch zo nu en dan gedaan te worden. Ik hoop dan ook dat u wél de juiste richting opgaat met uw beleggingen, namelijk omhoog!

Hoe denkt u over de huidige situatie in de Verenigde Staten met Donald Trump als president? Zijn er voor u pluspunten en zo ja, welke? Laat het weten per email op onlinehandelen247 {at} gmail punt com. Ik reageer altijd persoonlijk en in het geval van zeer spraakmakende reacties worden deze op de website geplaatst. Vergeet niet te abonneren op de gratis email nieuwsbrief of notifications van Onlinehandelen.com aan te zetten, om altijd het laatste nieuws als eerste te ontvangen.

Donald Trump 100 Days of Presidency Video

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170