3 Centrale banken achter de rug en nog 2 te gaan

Beleggers bereidden zich nu voor op de Federal Reserve bijeenkomst welke later vandaag zal aanvangen met de beslissing en Janet Yellen zal een persconferentie geven later deze middag. De Amerikaanse Dollar blijft rond haar laagste punt sinds 2016 rond 96.55. Met de huidige prijs zal er slechts een kleine kans zijn dat de FED haar rente percentages zal wijziging deze bijeenkomst, de focus zal liggen op clues van het toekomstige pad van de rente verhogingen, aldus beleggers op diverse fora en websites.

Morgan Stanley voorspelt dat de dollar zich klaar aan het maken is om een ‘final leg higher’ te worden door macro ontwikkelingen buiten de VS. Morgan Stanley denkt dat de dollar gedreven zal worden door zwakkere andere valuta en gerelateerde Amerikaanse kapitaal stromen. De bank vindt dat de EM haar output gap moet verwijderen of in ieder geval de output van een economie en haar potentiële output.

Aangezien de Verenigde Staten de output gap op hun economie al hebben verwijderd en werkloosheidsgetallen al op of rond het niet-stijgende niveau liggen vergeleken met inflatie getallen zullen deze factoren ondersteunend zijn voor de dollar, resulterende in een strakkere arbeidsmarkt en hogere salarissen.

In de tussentijd houden centrale banken elders in de wereld de focus op de beslissing van de Bank of Japan vanmorgen en de Reserve Bank of Australia. Met de BoJ bijeenkomst in het vooruitzicht steeg de yen enigszins vanmorgen. USD/JPY daalde 48 punten naar 113.35 en de euro werd verhandeld tegen 125.94 ten op zichtte van de Japanse valuta. De board of directors stemde 8-1 om het asset aankoop plan van de centrale bank onveranderd te laten op 80 triljoen yen per jaar.

De BoJ had er op gehoopt dat negatieve rente percentages het lange gevecht deflatie tegen te gaan in Japan zal helpen overwinnen. Als nodig blijkt, zal de centrale bank de percentages aanpassen. Door banken negatieve rente in rekening te brengen om geld bij de BOJ te parkeren hopen zij de kosten om geld te lenen te verlagen in de hoop op toenemende consumptie en investeringen.

De zet was ook bedoeld om de yen’s stijging in te perken en Japanse aandelen te stimuleren. Echter steeg de yen met 6% in waarde ten op zichtte van de dollar sinds aankondiging. De Nikkei herstelde van een sterke daling maar bleef lager dan de close van gisteren.

De BoJ kreeg de wind van voren na de impact van de aankondiging van de negatieve rente percentages. Gov. Haruhiko Kuroda en andere hoog geplaatsten bij de bank hadden het moeilijk hun zet uit te leggen en te verantwoorden in persconferenties. Beleggers zijn bang dat als de negatieve rente percentages nog negatiever worden dit de gehele Japanse economie zal beschadigen en publiek vertrouwen zal doen schaden.

Tijdens de bijeenkomst van de Reserve Bank of Australia daalde de Australische dollar 23 punten naar 0.7492, net rond het 0.75 prijsniveau wat de RBA graag constant ziet. Nadat deze bewegingen op de valuta markt verteerd zijn door de beleggers zullen zij hun focus weer richten op de BoJ bijeenkomst en zal de Australische dollar verder weinig in waarde veranderen deze week, aldus Capurso.

Aankomende donderdag zal de Bank of England haar ‘Super Thursday’ evenement organiseren. De bank zal monetaire beleidsdocumenten publiceren en commentaar geven op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Eurozone. De pond wordt op dit moment verhandeld tegen 1.4280.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

One Response to “3 Centrale banken achter de rug en nog 2 te gaan”

  1. Een excellent geschreven stuk als je het mij vraagt.

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170