5 manieren om Bitcoin te shorten

Hoewel bitcoin en andere cryptocurrencies astronomisch in waarde stegen vorig jaar, heeft dit beleggers niet doen stoppen de mogelijkheid van het short gaan op cryptocurrencies te bekijken. Voor beleggers die ook willen profiteren van een dalende markt, kan het shorten van bitcoin en andere digitale valuta flink wat opleveren. In dit artikel gaan we kijken hoe men short kan gaan op bitcoin.

Margin Trading

Een van de makkelijkste manieren om bitcoin te shorten is door een cryptocurrency margin trading platform. Veel exchanges bieden dit type trading aan, waarin beleggers geld kunnen ‘’lenen’’ van een broker om een trade te plaatsen. Het is belangrijk om de leverage of hefboom werking te begrijpen zodat men niet voor onaangename verrassingen komt te staan. ’s Werelds populairste bitcoin exchanges die margin trading aanbieden zijn AvaTrade, Plus500 en Markets.com.

Futures Markets

Bitcoin heeft net als andere beleggingsproducten sinds kort een futures market. Tijdens een futures trade koopt een koper een contract welke specificeert tegen welke prijs de onderliggende activa zal worden verkocht. Als je een futures contract koopt, ga je er als belegger van uit dat de prijs van de onderliggende waarde zal stijgen in de nabije toekomst.

Als je een futures contract verkoopt, laat dit een bearish mindset zien en voorspel je juist dat de prijs zal dalen in de nabije toekomst. Het verkopen van futures contracten is een prima manier om bitcoin te shorten. Futures markten zijn ietwat moeilijk te vinden maar men kan bitcoin futures kopen en verkopen op bijvoorbeeld IQ Option en AvaTrade.

Binary Options Trading

Call-en putopties zijn ook beleggingsproducten die beleggers in staat stellen bitcoin en andere cryptocurrencies te shorten. Als je cryptocurrencies of andere valuta wilt shorten, plaats je een putorder. Via een optiecontract kan je bitcoin of andere cryptocurrencies verkopen tegen de prijs van vandaag, later in de toekomst, zelfs als de prijs daalt. Het is mogelijk te handelen in binaire opties via een aantal binaire optie brokers, waaronder Optie24 de populairste is onder Nederlandstalige beleggers.

Prediction Markets

Ook via zogenaamde Prediction Markets kun je bitcoin shorten. Hoewel prediction markets pas sinds kort bestaan voor cryptocurrencies, bestonden deze al langer voor andere beleggingsproducten. Via prediction markets kunnen beleggers een evenement aanmaken en hier op inzetten. Je kan bijvoorbeeld inzetten op of bitcoin stijgt met een bepaald percentage of bedrag. Als anderen tegenovergesteld inzetten, win je als belegger het bedrag van de anderen, mocht je het juist hebben. Predictious is een voorbeeld van een prediction market voor bitcoin.

Short-Selling Bitcoin

Hoewel deze methode misschien niet weggelegd is voor alle beleggers, kan het wel lucratief uitpakken. Met deze methode koop en verkoop je bitcoin en andere cryptocurrencies actief om winst te maken uit het prijsverschil. Je verkoopt hoog, wacht tot de prijs weer laag komt te liggen, koopt weer tokens en verkoopt deze weer als ze iets in prijs stijgen. Als de prijs niet veranderd, verlies je niets en hold je de coins gewoon iets langer. Op Btcdirect kan je dit doen door coins en tokens te kopen met iDEAL en te verkopen voor Euro’s van en naar uw bankrekening.

+

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!