Aandelen 2015 – aandelen tips voor 2015

Welke aandelen moet ik in 2015 aanschaffen en welke juist niet?

Het aandeel Facebook kan dit jaar flink stijgen aangezien Facebook vast en zeker weer een overname zal verrichten. Als Facebook een populaire app of messengerdienst opslokt kan dit de winst van Facebook aanzienlijk doen toenemen, mits niet teveel wordt betaald voor de overname. Er gaan geruchten dat Facebook een tweede poging zal wagen de populaire fotodienst Instagram over te nemen.

Twitter daarentegen is een absolute no-go. Het aandeel was in eerste instantie volgens velen al overwaardeert en het bedrijf heeft tot dusver nog geen manier gevonden, op milde advertentieformaten na, de enorme bezoekersstroom en groot aantal gebruikers te ‘monetizen’. Waar Facebook bijna als Google fungeert met haar advertentienetwerk blijft Twitter voorlopig achter.

Wel weer aan te raden is het aandeel MacDonalds. Hoewel in Nederland Burger King en KFC misschien aan populariteit winnen is dit wereldwijd niet het geval. MacDonalds is een ideale dividend uitbetaler en stijgt ook jaar-in-jaar-uit in waarde. Hoewel je misschien zelf niets met de Mac van doen hebt is het toch een mooi aandeel om in je aandelenportefeuille op te nemen. De kwartaalijkse dividend is mooi meegenomen en de lage schommeling in de koers met opwaartse trend maakt het aandeel bij veel lange termijn beleggers zeer geliefd.

Ook Heineken is een aanrader. De crisis is voorbij en men begint weer met het inslaan van kratten bier, niet alleen in ons land, maar ook in het buitenland. Heineken wint aan populariteit in onder andere Spanje en de Verenigde Staten wat niet alleen de verkoop stimuleert maar ook de koers van het aandeel. Ook Heineken is een betrouwbare en goede dividend betaler, aan te raden op te nemen in ieders lange termijn beleggingsportefeuille.

Hoewel het niet echt een aandeel is, is de grondstof olie komend jaar heel interessant. De olieprijs staat op z’n laagst in tijden en kan heel interessant zijn met een handelsaccount met hefboom juist nu in te stappen en te investeren in olie. Verwacht word dat olie dit jaar richting zijn oude prijs zal terugkeren of in ieder geval weer boven de $75 per barrel. Aardgas en brentolie prijzen zijn gerelateerd aan de olieprijs dus eventueel zijn dit grondstoffen om extra in de gaten te houden.

Niet aan te raden dit jaar zijn staatsobligaties van landen aangesloten bij de Europese Unie. De rente hierop is te laag, er wordt in gespeculeerd en de uitbetaling is verwaarloosbaar de jaarlijkse inflatie in acht nemend. Malta is hierop een uitzondering. Maltese staatsobligaties zijn geliefd aangezien de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk beiden flink investeren in dit kleine eilandje, een geliefde vakantiebestemming van veel Engelse ouderen en Europese jongeren.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!