Aandelen in rally door stijging olieprijzen

Amerikaanse aandelen bevonden zich in een rally gisteren, mede te danken door een stijging van meer dan 2% in olieprijzen en dit terwijl beleggers zich voorbereiden op twee centrale bank bijeenkomsten later deze week. Het ontbreken van economische data heeft de focus richting grondstoffen markten gebracht en op de Amerikaanse Dollar. Grondstoffen markten deden het beter vandaag en de Dollar werd minder waard als gevolg.

Dow Jones Industrial Average futures zijn met meer dan 100 punten gestegen, de S&P 500 is 0.44% in de plus en de NASDAQ Composite steeg 0.32%. De Nasdaq-100 raakte een nieuwe intraday high. De Dow en de S&P 500 werden voornamelijk ondersteund door een sterkere energiesector. De Nasdaq klom als gevolg van beleggers die investeerden in technologie gerelateerde aandelen.

Alle ogen zijn gericht op de besluiten van de Federal Reserve en de Bank of Japan bijeenkomsten morgen. Volgens de CME Group’s FedWatch Tool, is er zo’n 12% kans dat de Fed een renteverhoging zal doorvoeren. Beleggers stellen een kans op een renteverhoging in december op 50%.

Degenen die uitkijken naar een renteverhoging in december hopen dat de Fed een ‘’Hawkish’’ ondertoon zal voeren in haar statement. Het algemene gevoel onder beleggers is dat Janet Yellen een renteverhoging wilt toepassen later dit jaar. Wel moet ze wat specifieker zijn in haar assessment van de economie, inplaats van gewoon zeggen dat de beslissing af zal hangen van gepubliceerde data.

De BoJ wordt verwacht agressiever op te treden dan de Fed. Speculatie heerst dat de centrale bank rentepercentages dieper in negatief terrein zal sleuren. Er is wel wat controversiteit rondom deze beslissing. Veel beleggers zijn van mening dat lagere rente percentages eerder dit jaar in januari niet hebben gewerkt, dus waarom zouden ze het nu wel doen?

De Amerikaanse dollar daalde afgelopen vrijdag doordat beleggers geneigd waren winst te nemen op huidige posities. De rally aan het einde van vorige week werd beïnvloed door groter dan verwachtte consumenten inflatie data. Echter, men verwacht niet dat de data sterk genoeg is om de Fed te beïnvloeden tijdens haar bijeenkomst morgen. De zwakkere Amerikaanse Dollar hielp goud in prijs stijgen, maar winsten werden gelimiteerd door een rally op de aandelen markt. De Euro en de Britse Pond profiteerden beiden van een lagere Dollar.

Ruwe olieprijzen rallieden meer dan 2% gisteren nadat de president van Venezuela, Nicolas Maduro, zei dat er een deal op de planning stond later deze markt om oliemarkten te stabiliseren.

In Amerikaans economisch nieuws, zagen we dat de september 2016 US NAHB housing market index uitkwam op 65, hoger dan het verwachtte 60. De voorheen herziene schatting van 60 in plaats van 59, deed al hoger vermoeden. Single home sales eindigden op 71 tegen 65 verwacht. Over het algemeen liet data zien dat de vastgoed markt zich nog steeds bevond onder pre-crisis niveau en dat dat voorlopig niet veranderd. De Fed zal waarschijnlijk de sterkere vastgoed markt gebruiken als excuus en de trend zal voorlopig voortduren.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170