De meeste mensen investeren stilstaand geld of kapitaal wat zij kwijt kunnen, in aandelen, voor de lange termijn. Bij de meeste banken (ING, ABN AMRO en SNS) kan men een effectenrekening openen waarmee gehandeld kan worden in aandelen, grondstoffen en indices. Effectenrekeningen van aanbieders Alex, Lynx en Binckbank zijn populairder; de kosten bij aanschaf van een of meerdere aandelen liggen lager dan bij de grote banken. Ook zijn de beheerskosten lager en betaald u niet al uw winst aan de bank uit.

Een groot nadeel van op deze wijze beleggen is dat men een flink vermogen nodig heeft om behoorlijke winst te behalen: de transactiekosten bij het kopen of verkopen van de aandelen liggen erg hoog. Transactiekosten bedragen via deze traditionele vorm van beleggen altijd minimaal een paar euro’s waardoor beleggen met een paar honderd of duizend euro niet rendabel is. Een CFD broker Als Plus500 of Etoro biedt oplossing! CFD brokers zijn een nieuw fenomeen in Nederland en bieden vele voordelen ten op zichte van normale effectenrekeningen.

Beleggen in aandelen via een CFD broker gaat simpeler en goedkoper; bij CFD brokers hangt het te betalen bedrag aan transactiekosten af van de grootte van de order; transactiekosten beginnen op deze manier bij eurocenten in plaats van hele euro’s; u kunt met elk bedrag geld verdienen, op zelfs de kleinste koerswijzigingen.

Handelen in CFD’s gaat vaak met een hefboom zodat men met een relatief laag vermogen toch ook veel winst kan pakken. CFD’s ofwel Contracts For Difference, zijn contracten die toepassing hebben op de onderliggende waarde waarbij het koersverschil tussen de prijs van opening en sluiting van de positie de winst of verlies bepaald. Gekochte aandelen, indices en grondstoffen komen niet op naam te staan waardoor u ze snel weer verder kunt verhandelen.

Een voorbeeld handelen met hefboom in goud
Stel, de koers van goud staat op 1.605 en u wilt goud kopen. U stort €500 op uw broker account via Ideal bij Plus500. U ontvangt direct een 30% stortingsbonus bovenop de €500, dat maakt al €650. Nu, in plaats van dat men €1.605 op het brokeraccount moet hebben op 1 ounce goud aan te schaffen voldoet +- €100 per ounce al om gebruikmakend van een hefboom goud in te kopen. Door deze hefboom kunt u nu dus 6 ounce goud inkopen en €50 resterend op het brokeraccount laten om eventueel later in andere aandelen te investeren of om eventuele verliezen te dekken en/of een margin call te voorkomen. In dit voorbeeld doen we even niks met de resterende €50 en stijgt de koers van goud met 15 naar 1620 die dag. 6×15 is 90, als u het goud later die dag verkoopt heeft u een winst van €90 minus transactie en beheerskosten.

Beginnen met online handelen?
Als u direct wilt beginnen met het handelen in aandelen, grondstoffen, indices, valuta en contracten via pc, tablet en/of smartphone raden wij aan een gratis demo account aan te maken bij Plus500 of een van de andere online CFD brokers die gratis demo accounts aanbieden. Zie ook ons beleggingsrekening overzicht zodat u verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

*Bij de meeste aanbieders krijgt u een klein echt geld bedrag naast een nepgeld saldo om zo het handelen helemaal door te krijgen alvorens u zelf een storting via uw bank of Ideal doet. Deze echt geld bedragen lopen uiteen van €20 tot €50 bij de verschillende aanbieders. De €35 gratis geld bonus van Plus500 is het makkelijkst uitcashbaar en aangezien Plus500 gemakkelijk te begrijpen is raden wij deze broker nieuwe handelaren aan.

Een gratis demo account aanmaken bij Plus500 en GRATIS €35 ontvangen

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!