Ahold en Obama beiden fors bezuinigen

Ahold heeft in de Verenigde Staten tijdens een bijeenkomst voor beleggers een presentatie over de te volgen strategie gegeven. Daaruit is naar voren gekomen dat het concern flink meer gaat besparen. Obama heeft tijdens een op woensdagavond gehouden persconferentie aangekondigd nog voor de kerst een overeenkomst te willen sluiten voor het forse pakket aan bezuinigingen. Met de overeenkomst kan een reeks automatische bezuinigingen en belastingverhogingen voorkomen worden.

Bij Ahold zal er de komende tijd 600 miljoen euro bespaard worden om ruimte voor investeringen te creëren en de concurrentiepositie te verbeteren. De besparing van 600 miljoen euro is overigens 250 miljoen euro meer dan het oorspronkelijke bedrag van 350 miljoen euro, dat in het kostenbesparingsprogramma was opgenomen.

Door de forse bezuinigingsmaatregelen wordt er ruimte geboden om weer te investeren met als doel een beter aanbod en meer waarde voor de klanten te realiseren. Het toekomstdoel van het concern is dat Ahold in de sector leidend en succesvol blijft. Een van de initiatieven is erop gericht om versneld opties door te voeren om klanten op meerdere manieren boodschappen te laten doen. Ook zal het offline en online bereik vergroot worden.

Obama zal samen met het Congres voor 1 januari 2013 een akkoord moeten sluiten om de schuldenlast onder controle te kunnen krijgen. Op genoemde datum zullen anders verschillende maatregelen automatisch van kracht worden. De automatische maatregelen zouden weer een recessie kunnen veroorzaken door de snelheid van de vermindering van het begrotingstekort.

De president liet weten dat het bezuinigingsakkoord noodzakelijk is om de ‘fiscal cliff’ te voorkomen en om op lange termijn de schuldenlast van de Verenigde Staten te kunnen verminderen. Obama wil niet dat de belastingen van de middenklasse hoger worden, maar ziet wel graag dat de belastingvoordelen van inkomens boven het bedrag van 250.000 dollar verdwijnen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170