Altcoin Season: De jacht op de juiste coins is weer begonnen

Het lijkt erop dat sinds vorige week het Altcoin Season weer begonnen is. Populaire en minder populaire altcoins stegen weer lekker enorm, zoals we eerder dit jaar gewend waren. In dit artikel wil ik het gaan hebben over de altcoins die flink gestegen zijn, welke juist niet en welke waarschijnlijk zullen blijven stijgen de komende dagen, weken of maanden.

IOTA

IOTA steeg van rond de 80 Dollarcent ($0,80) naar rond de drie Dollar ($3,00) in een tijdbestek van een week. Een geweldige winst als je het mij vraagt voor IOTA holders. Ik denk persoonlijk dat IOTA een van de coins is die blijft stijgen de komende tijd. Dit denk ik omdat IOTA een cryptocurrency is die ontworpen is voor het Internet of Things. Maar voordat we het gaan hebben over waarom het Internet of Things IOTA nodig heeft, gaan we kijken naar wat IOTA te bieden heeft voor de huidige en toekomstige cryptocurrency scene. IOTA heeft 4 MEGA grote voordelen t.o.v andere Blockchain cryptocurrencies:

1. Scalable
2. Decentralized
3. Modulair
4. Geen fees

Iota kopen doe je via deze link
Als je dit artikel later verder wilt lezen en gewoon nu al IOTA wilt kopen, kan je dit doen door op de Binance knop te klikken. Ik raad wel aan je tokens direct van exchanges te bewaren omdat je op exchanges altijd vatbaar bent voor eventuele hacks van het netwerk.

Waarom is IOTA zo veel beter dan de meeste altcoins?

De technologische doorbraak ligt bij IOTA naar mijn mening in The Tangle. (Zie afbeelding hieronder)

de werking van de IOTA Tangle

In tegenstelling tot Bitcoin, wat een blockchain architectuur gebruikt om haar ledger bij te houden, gebruikt IOTA de ‘Tangle’. De Tangle is een Directed Acyclische Grafiek, bekend onder de naam: DAG. In het kort lost deze de eventuele scalability en transaction fee problemen op die Bitcoin nu heeft doordat de zender van een transactie een bepaalde proof of work moet verrichten om de twee transacties te bevestigen. In het geval van een IOTA transactie worden dus beide transacties aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat dedicated miners niet meer zeggenschap hebben binnen het netwerk en dat het systeem volledig decentralised is.

Door dit gegeven is IOTA dus een systeem waar alleen de participanten het systeem kunnen beinvloeden en niet zoals bij Bitcoin, de miners meer zeggenschap hebben.
Het voornaamste resultaat door dit systeem van IOTA, is dat de netwerk transactie snelheid juist versnelt wanneer er meer gebruikers zijn (in tegenstelling tot de meeste blockchain cryptocurrencies die juist langzamer fungeren bij toename in gebruik). Er hoeft ook geen fee betaald te worden aan miners doordat de participanten zelf de proof of work doen. Hierdoor zal er nooit een fee zijn voor het verzenden en ontvangen van IOTA.

Voor meer informatie kan men de Tangle Whitepaper hier lezen

Tot dusver kunnen we dus concluderen dat IOTA geen fees hanteert en scalable is. Dit alleen al maakt IOTA een veelbelovende technologie voor een groot aantal applicaties. Echter is dit niet het hele verhaal. IOTA is in ontwikkeling sinds 2015 (Announcement Thread op bitcointalk.org) en sinds die tijd werden er al industriele partnerships gesloten om IOTA een real world use te geven.

IOTA koop je het eenvoudigst op Binance. Koop vandaag nog IOTA en ondersteun Onlinehandelen.com door de aankoop met een referral vergoeding.

Siacoin

Siacoin is naar mijn mening een ‘diamond in the rough’. Deze week steeg Siacoin van $0,006 naar boven de $0,011 met zo’n 60%. Waarom Siacoin juist zo een goede koop is ligt aan een paar dingen. Ten eerste is deze coin nu nog zo goedkoop (laten we het afronden op een Dollarcent), dat je er duizenden tegelijk van kunt kopen met een relatief kleine investering. Je ziet in crypto vaak dat de coins die hoger dan een cent komen na eerst heel lang tienden of honderden van een cent waren, dan snel stijgen naar enkele centen, blijven hangen rond de $0,10 en dit wellicht verbreken in de nabije toekomst. Het lijkt mij een no-brainer dat Siacoin binnenkort alweer $0,05 is, wat al een ‘times 5’ zou zijn.

Het idee achter Siacoin is interessant en hoewel vergelijkbaar met MaidSafe en Storj, het toch wat slimmer in elkaar steekt, naar mijn mening. Het idee achter Siacoin werd gepresenteerd in 2013 op het HackMIT, een hackathon op het Massachusetts Institute of Technology. Het idee is simpel: het in staat stellen van personen om hun ongebruikte vrije schijfruimte uit te huren en deze hiervoor te belonen.

De visie van Sia is een decentralized netwerk van personen en datacenters die samen ‘s werelds snelste en goedkoopste cloud storage platform vormen.

Als website eigenaar kan ik zeggen dat dit de toekomst is. Vroeger stonden alle files van bijvoorbeeld Onlinehandelen.com op een enkele server. Als deze betreffende server gehackt zou worden, ben ik alles kwijt. Met Sia staat alle data verspreid over duizenden verschillenden computers in de cloud en is de kans op een hack bijna nul. Door gebruik te maken van Siacoin is de data decentralized en draagt iedere individuele harde schijf of datacenter bij aan de opslag van mijn data. Dit is goedkoper en veiliger.

Hoewel Siacoin concurrenten heeft als Storj en Maidsafe is Siacoin toch de betere coin naar mijn mening. Dit zit hem in de details binnen de whitepaper van Siacoin. De Sia blockchain creeert bijvoorbeeld smart contracts om er zeker van te zijn dat de hoster van data betaald wordt maar ook de data blijft hosten. Je kan Sia proberen als je webdesigner, programmeur of digital nomad bent door de website te bezoeken en de wallet software te downloaden.

Wanneer je eenmaal de wallet hebt kan je storage space kopen met Siacoins en beginnen met files uploaden op het netwerk. Wil je juist je ongebruikte harde schijf ruimte verhuren? Dan kan je hoster worden, je kiest simpelweg een storage folder op je harde schijf waar je wilt dat de files naar verzonden worden en kiest een prijs waarvoor je deze wilt verhuren.

Nu komt er bij de meeste mensen natuurlijk al de gedachte op dat mensen wellicht illegale bestanden zouden willen uploaden binnen het Sia netwerk. Kinderporno, illegale image files als pasport scans etc. Dit was eerlijk gezegd mijn eerste gedachte en reden waarom ik Sia in eerste instantie niet vertrouwde. Je wilt immers niet gearresteerd of beboet worden omdat je illegale bestanden op je pc hebt staan van iemand anders. Gelukkig zijn alle bestanden van Sia encrypted en weet je zelf niet wat er opgeslagen wordt, dit kunnen geen virussen of illegale bestanden zijn omdat jij maar 1/1000000000ste van een file hebt en duizenden andere mensen andere kleine deeltjes.

Als er eventueel autoriteiten binnenvallen, waarop ik de kans klein acht, dan kunnen deze (wanneer zij in het bezit zijn van heel veel expertise) zien dat het om een Siacoin gehost bestand gaat en is men hier niet voor aansprakelijk.

Cloud hosting is een ‘massive business’ vandaag de dag en zal dit ook blijven in de toekomst.

Vroeger wisten we niet eens wat ‘de cloud’ was en nu bewaart iedereen van alles en nog wat in de cloud. Mensen willen niet steeds een nieuwe hardeschijf kopen of smartphone met meer GB schijfruimte. Ik denk persoonlijk dat grote hardeschijven voor consumenten in de toekomst overbodig zullen raken en dat letterlijk alles in de cloud wordt opgeslagen.

Het kan geen kwaad een beetje te investeren in Siacoin. De coin is nu net aan een Dollarcent en gaat waarschijnlijk STORJ achtige prijzen aanraken in de nabije toekomst, zeker na lancering van de Obelisk miner. Als je je geld x200 kan laten gaan binnen een jaar of 2,3 of misschien zelfs korter, lijkt me het een vrij logische keuze te beleggen in Siacoin.

NEO

De derde coin die ik in dit artikel ga bespreken is misschien wel de meest moeilijk te begrijpen altcoin of cryptocurrency in het algemeen van allemaal: NEO. Ik weet zelf nog dat Antshares verkocht werden voor een paar cent en nu is NEO $40. Je zal wel denken, wat zijn Antshares? Wat is dat GAS waar iedereen het over heeft, als ze het over NEO hebben?

NEO begon als Antshares in 2014. Antshares werd opgericht door Da Hongfei en Erik Zhang en werd destijds China’s eerste blockchain platform genoemd. In 2016, met name door de grote interesse in AntShares, moesten beide zakenmannen voldoen aan Chinese regelgeving, private bedrijven en blockchain oplossingen. De nieuwe coin werd OnChain genoemd, een op venture capital draaiend bedrijf dat blockchain-gebaseerde financiele diensten verleende. In 2017 werd Antshares gerebrand naar Neo.

Neo en OnChain zijn beiden gebaseerd in Shanghai. Er kan met zekerheid gezegd worden dat Chinese regelgeving ver reikende invloeden kan hebben op de cryptocurrency markten en ontwikkelingen. Neo is deels vatbaar maar anderzeids goed gepositioneerd om geinformeerde en weloverwogen beslissingen te maken die voornamelijk Chinese regelgeving omarmen.

De Neo whitepaper is de belangrijkste bron om het platform, de coin en de toekomstige waarde te weten te komen. Wel mag er gezegd worden dat bepaalde details onduidelijk zijn en de whitepaper meer lijkt op een overzicht van smart contracts dan op een specifieke beschrijving van de werking en road map van Neo’s werking. Dit is naar mijn mening te weiten aan de aard van het beestje, Chinezen zijn vaak niet happig op het 100% vertellen van hun business plan.

In het kort is Neo een smart contracts ecosysteem, gelijkwaardig aan Ethereum. Het stelt gebruikers in staat bepaalde digitale activa op te slaan en te verhandelen. Om ‘slimmere’ smart contract implementaties te verrichten, maakt Neo gebruik van de ontwikkelingen binnen de technologische sector en samenwerking met Chinese authoriteiten. Het doel van alle betrokken partijen is het creeeren van een ‘smart economy’.

In 2005 werd de China’s Digital Signature Act’ gebruikt om digitale handtekeningen legaal gezien als bindend te zien. Het probleem hier zat hem er echter in dat het moeilijk was digitale identificatie te achterhalen die nodig waren van de Chinese overheid om als ‘goedgekeurd’ te worden bestempeld.

In 2016 ging OnChain een partnership aan met Microsoft China en startten zij samen Legal Chain op, met als doel dit identificatie probleem op te lossen. Legal Chain richtte zich op het toepasbaar maken van transparantie binnen de blockchain systemen om aan de huidige regelgeving te voldoen. De visie lag toen vooral op het integreren van facial-en voice recognition systemen.

Het concept van digitale identificatie is een van de belangrijkste USP’s van Neo’s voorgestelde smart economy. Het hanteren van een betrouwbare link tussen digitale en fysieke entiteiten betekend dat je kan volgen of een systeem wordt misbruikt en dit direct koppelen aan een legaal bindende identiteit.

Neo Consensus

Neo maakt gebruik van een consensus mechanisme genaamd Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). Participanten in dit systeem kunnen zichzelf met bepaalde nodes opwerken tot accountants. Deze zogenaamde ‘bookkeeper nodes’ dienen een minimale balans aan NEO te hebben om de titel te blijven behouden.

Bookkeepers moeten de blocks verifieren die op de blockchain geplaats worden. Als 2/3e van de nodes van het netwerk het eens zijn met de versie van de bookkeeper’s blockchain, wordt consensus bereikt en wordt de voorgestelde versie van de blockchain gevalideerd. Als consensus niet bereikt wordt, wordt een andere bookkeeper gevraagd het proces te herhalen tot consensus wel bereikt wordt.

Doordat het consensus slechts enkele malen dient te worden gekopieerd naar andere netwerken is het waarschijnlijk efficienter dan het klassieke Byzantine Fault Tolerance. Het netwerk als geheel consumeert minder ‘grondstoffen’ en kan hierdoor hogere transactie volumen behalen.

Met dBFT en andere belangrijke implicaties, kan Neo iets meer dan duizend transacties per seconde verrichten. Neo heeft als doel in de nabije toekomst meer dan 10,000 transacties per seconde te kunnen verrichten. Als je dit vergelijkt met Ethereum’s 15 transacties per seconde, begrijp je waarom ik denk dat Neo vele malen meer waard gaat worden dan Ethereum.

NeoContracts

Neo’s smart contracts worden ook wel NeoContracts genoemd. Een van de grootste problemen tijdens het ontwerpen van smart contracts is dat deze betrouwbaar moeten worden ontworpen over het hele netwerk.

Als een contract refereert naar een blockchain en het twee verschillende resultaten oplevert in verschillende systemen of ledgers, kan het netwerk niet betrouwbaar instemmen op hoe de blockchain er nu uit ziet en welke blocks er worden geregistreerd. Een smart contract kan immers niet werken zonder bepaalde variabelen in acht te nemen.

Timestamps
Misschien wil je wel smart contracts gebruiken om wekelijkse betalingen aan een werknemer of distribiteur vast te stellen elke 30 dagen. Je contract zal moeten weten wat de datum/tijd is. Om consistente time data te kunnen weten, registreerd Neo een timestamp voor elk nieuw block dat wordt gegenereerd. Een nieuw block wordt elke 15 seconden toegevoegd, zodat contracten het kunnen opvragen elke 15 seconden.

Randomness
Het kan handig zijn random nummers te genereren. Maar hoe genereer je een random nummer dat ook door de rest van het netwerk wordt erkent? Om smart contracts te laten werken met randomness, dien je een random nummer in het Nonce field toe te voegen, bij iedere block. Contracts kunnen dit Nonce field raadplegen om toegang te krijgen tot het random nummer.

Data Storage
Data wordt met NeoContracts veilig bewaard, alleen toegankelijk met het contract waarmee het datapakket geaccosieerd word. Data kan ook opgeslagen worden in globale context, waarmee het toegankelijk wordt gesteld voor het hele netwerk. Externe data moet overgeplaatst worden naar de Neo blockchain en de verificatie procedure doorlopen voordat deze prive of publiekelijk verzonden kan worden naar adressen waarnaar de contracten refereren.

Neo tokens

Het Neo platform werkt met twee verschillende tokens. Neo en GAS. Deze cryptografische valuta zijn de basis van het Neo netwerk. Er is een maximaal aantal beschikbaar tokens van 100 miljoen stuks voor beiden NEO en GAS.

De NEO tokens representeren aandelen in de Neo markt en kunnen niet worden verdeeld. Neo holders krijgen stemrecht in het NEO ecosysteem en genieten rechten op dividend in de vorm van GAS. 50 Miljoen NEO werd gedistribueerd in de ICO en de andere 50 miljoen tokens waren ‘opgesloten’ tot 16 oktober 2017.

De opgesloten tokens worden beheerd door het NEO Council (een groep bestaande uit de oprichters van NEO) om in de toekomst ontwikkelings-en onderhoudskosten te kunnen blijven dekken binnen het ecosysteem. Om meer specifiek te zijn worden er 10 miljoen tokens bewaard voor core developers en leden van het NEO Council, 10 miljoen tokens worden gebruikt om het NEO ecosysteem te ontwikkelen, 15 miljoen tokens worden gebruikt als ‘hedge’ tegen andere cryptocurrency en de overgebleven 15 miljoen tokens worden verdeeld en geinvesteerd in blockchain ecosystemen die NEO supporten.

Neo’s alternatieve token, GAS, wordt gegenereerd met een snelheid van 8 GAS per block binnen de opbouw van de blockchain. Deze ratio gaat omlaag met 1 token per 2 miljoen blocks die gegenereerd worden. Ergens rond 2039, zal de GAS circulatie de 100 miljoen cap bereiken en zal het genereren van GAS stoppen. In tegenstelling tot NEO, kan GAS worden verdeeld in kleinere delen.

GAS dividenten tellen ook mee als fees voor het netwerk. Participanten betalen GAS om smart contracten op te stellen en aan te houden. Fees worden proportioneel berekend naar gelang de computing rekenkracht die wordt geconsumeerd door het contract.

Deze fees worden betaald aan de ‘bookkeepers’ als beloning voor hun activiteit binnen het netwerk. Naast het core protocol, heeft het Neo team ook nog andere projecten die bijdragen aan het Neo ecosysteem.

Op een normale currency exchange of forex markt, worden orders geplaatst en ‘matched’ in een gelicenseerde omgeving. Het proces is efficient maar het vereist wel dat de belegger de controle over zijn of haar gelden ‘uitleent’ aan de exchange.

Door deze plaatsing en matching van orders binnen een consensus netwerk te plaatsen, kan je er zeker van zijn dat orders geplaatst en gematched worden op een eerlijke en transparante wijze, waardoor je effectief te maken hebt met een decentralized exchange. Dit resulteert in het geval van Bitcoin echter in langzame transacties, omdat het hele netwerk het eens moet zijn met de transactie.

Neo stelt juist een systeem voor waarin exchange transacties worden gesettled op de blockchain maar waar het order matching proces gebeurd off-chain, door een centrale en gelicenseerde liquidity provider of market maker.

Neo noemt deze transacties ‘Superconducting Transactions. We kunnen hierdoor stellen dat de visie van Neo is de gereguleerde exchanges de veiligheid van decentralized exchanges te bieden.

Het was even een lange read, echter heb ik je nu van de informatie voorzien die je nodig hebt om succesvol x100 of meer te gaan de komende maanden en precies uitgelegd waarom. Vragen over cryptocurrency kan je altijd stellen via de comment section of als je (binnenkort te lanceren) lid bent van de cryptocurrency discord, telegram en private call groep.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com