Amerikaanse aandelen en Dollar herstellen na voortgang Clinton email onderzoek

Amerikaanse aandelen herstelden gisteren na een aanzienlijke sell-off afgelopen vrijdag. Nieuw gepubliceerde economische data en bedrijfsnieuws was hiervan de voornaamste reden. Wel werden winsten gelimiteerd door algemene zorgen rondom centrale bank activiteit van met name de Bank of Japan en de Reserve Bank of Australia. De Fed zal later vandaag een twee-dagelijkse bijeenkomst beginnen en zal morgen haar nieuwe rente percentages aankondigen. Het Clinton email schandaal zorgde ervoor dat winsten enigszins gelimiteerd bleven gisteren.

De Dow Jones Industrial Average steeg gisteren met 9.65 of 0.05% naar 18170.84. De S&P 500 steeg 3.92 of 0.18% naar 2130,33. De NASDAQ Composite Index steeg 7.16 of 0.14$ naar 5197.26.

Afgelopen vrijdag werd het Amerikaanse GBP (BNP) rapport gepubliceerd, welke op 2.9% uitkwam in het derde kwartaal. Gisteren lieten publicaties zien dat consumenten uitgaven in Amerika hoger stegen dan verwacht in september. Dit nieuws zorgt voor verhoogde verwachtingen op een rente percentage stijging, welke morgen zal worden gepubliceerd. Volgens het Commerce Department, stegen consumenten uitgaven met een half procent, na een daling van 0.1% in augustus. Over het algemeen was dit in lijn met verwachtingen.

De Core PCE Price Index kwam uit op 0.1%, onder het verwachtte 0.2%, toch zaten eerdere voorspellingen er dus niet veel naast. Persoonlijke inkomen stegen in de Verenigde Staten met 0.3%, wat ook in lijn is met verwachtingen (0.2%). Het Chicago PMI viel wél lager uit dan verwacht, namelijk op 50.6, terwijl er 54.1 verwacht werd en tijdens de vorige publicatie het getal nog op 54.2 stond. De Dallas Fed manufacturing survey kwam uit op 6.7 voor oktober, een daling van tien punten vergeleken met september (16.7).

Amerikaanse Staatsobligaties

Amerikaanse staatsobligaties werden gisteren iets duurder doordat opbrengsten iets daalden. De twee-jaarlijkse staatsobligatie opbrengst daalde naar 0.85% en de benchmark 10-jarige staatsobligatie opbrengst daalde naar 1.83%. Deze prijsbewegingen representeren zorgen rondom het Clinton email schandaal.

Ook olieprijzen daalden zo’n 3% op maandag door algemene zorgen rondom OPEC’s geplande productie vermindering en een opbouw in Amerikaanse olievoorraden in Cushing, de voornaamste opslag plaats in Oklahoma. OPEC en non-OPEC leden hielden een bijeenkomst in Vienna over de olieproductie vermindering, maar konden niet tot een overeenkomst komen. Ze zullen wederom bijeenkomen op 30 november. Afgelopen vrijdag vielen soortgelijke overeenkomsten ook al in het niet omdat Iran de data die gebruikt wordt op de olie productie vermindering te berekenen niet aanstaat.

Goudprijzen, en met name de Comex Gold Futures daalden gisteren een klein beetje als gevolg van een sterkere Dollar. Echter hielpen algemene zorgen rondom het Clinton email schandaal en de geplande Fed bijeenkomst later vandaag, prijzen laag te houden. Goud steeg afgelopen vrijdag aanzienlijk doordat aandelen en de Dollar flink daalden als gevolg van uitgelekte emails van presidentskandidaat Hillary Clinton.

Inmiddels is de Dollar weer stijgende na flink gedaald te zijn afgelopen vrijdag. Een prijsherstel van Amerikaanse aandelen hielp de Japanse Yen het rood in terwijl deze de Dollar deed stijgen. Aangezien het er langzaam op begint te lijken dat de uitgelekte emails van Hillary Clinton niet zo zwaar belastend zijn, hersteld de Amerikaanse beurs zich weer enigszins en zijn beleggers weer geïnteresseerd in zowel de Dollar als Amerikaanse aandelen.

Als je wereldwijd wilt beleggen in aandelen, grondstoffen en valuta is UFX de beste broker. Deze broker heeft niet alleen de grootste selectie Amerikaanse en wereldwijde aandelen CFD’s op haar activalijst maar hanteert ook de laagste kosten (spreads) op transacties geplaatst in Euro’s op in Dollar gedenomineerde aandelen en activa. Op dit moment heeft Onlinehandelen.com een actie met UFX waar nieuwe rekeninghouders $50 gratis startkapitaal krijgen om het handelen bij UFX mee uit te proberen. Voor deze gratis startkapitaal bonus is geen storting of opgave van bankgegevens vereist. Enkel het bevestigen van uw email voldoet om gratis $50 startkapitaal te ontvangen om mee te leren beleggen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170