AUD, NZD, CAD allen ondersteunt door de allure van hogere opbrengsten

De Nieuw Zeelandse, Canadese en Australische dollars waren de best presterende valuta afgelopen week. Economische data in de regio kwam beter uit de bus dan verwacht: Chinese productie activiteit bleef stabiel, Canadese BNP groei bleek positief en productie activiteit in Australië steeg snel in korte tijd. Echter blijft snelle winst de reden waarom de vraag naar deze grondstof gerelateerde valuta hoog was. Doordat de Bank of England rente percentages zou willen verlagen en de BoJ en ECB beiden hetzelfde zouden willen doen, bleven AUD, NZD en CAD aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders. Een gezonder economisch vooruitzicht en hogere winst premie aangeboden op de valutaparen hielpen de valuta nog aantrekkelijker te maken.

Hoewel de Verenigde Staten en China de gevolgen van Brexit niet kunnen ontwijken, zijn de gevolgen minder pijnlijk, in het speciaal voor China, welke haar valuta en economie strenger bewaakt, vergeleken met Europa en Japan. The Reserve Bank of Australia heeft een bijeenkomst op de planning staan volgende week en we kijken niet uit naar een rente percentage verlaging maar naar een RBA die de AUD omlaag praat door haar onzekerheden rondom Brexit en de recente stijging in waarde van haar valuta te bespreken. In Canada zal het ook een belangrijke week worden met de publicatie van haar handelsbalans op komst alsmede IVEY PMI en banendata rapporten. USD/CAD spendeerde het grootste gedeelte van de week met het afwijzen van haar 100-dagelijkse SMA met lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten en we dienen nog een additionele zwakte van de valuta te bespeuren wil dit veranderen deze week.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!