AUD, NZD en CAD blijven het goed doen na Brexit

Allereerst, de data in het kort:

Data Evaluatie:

Australie

– RBA comfortabel met huidig monetair beleid
– Westpac Leading Index 0.24% t.o.v 0.14% voorheen
– Q1 Huisprijzen Index -0.2% t.o.v 0.2% voorheen

Nieuw Zeeland

– Westpac Consumenten Vertrouwen 106 t.o.v 109.6 voorheen
– PMI Diensten Sector 56.9 t.o.v 57.8 voorheen

Canada

– Detailhandel Sales 0.9% t.o.v -0.8% voorheen

Data vooruitzicht:

Australie

– Chinese PMI’s – zullen hevige bewegingen voortbrengen op AUD maar zijn moeilijk te voorspellen
– PMI Manufacturing – Kan positieve gevolgen hebben door Chinese importgetallen.

Nieuw Zeeland

– Handels Balans – Potentiële verrassende stijging door een betere PMI Manufacturing index

Canada

– CAD/GBP – Waarschijnlijk flinke groei door sterkere detailhandelscijfers en een kleiner handelsbalans tekort.

Belangrijke punten op de grafiek:

– Support/Steun AUD 0.7300, CAD 1.2600, NZD 0.6900
– Resistance/Weerstand AUD 0.7600, CAD 1.3100, NZD 0.7200

De massale verkopen wereldwijd zorgden voor zwakkere grondstof afhankelijke valuta’s maar wanneer de mist opklaarde bleken de verliezen slechts onder de 2%. USD/CAD zal waarschijnlijk hoger verhandelen deze week, gezien de daling in olieprijzen en lage opbrengst en de minimale dalingen van AUD en NZD is de reflectie van een superieure carry. Naast de onverwachte beslissing van Engeland, is de enige zekerheid die we deze week hebben een stabiel Amerikaans monetair beleid. China, de grootste handelspartner van Australie en Nieuw Zeeland, zal niet zo negatief beïnvloed worden door Brexit als de Eurozone of zelfs de Verenigde Staten. Het zal business as usual zijn voor China welke zal blijven streven richting een op consumptie gebaseerde economie. Het grootste nadeel nu op AUD en NZD is risico aversie maar wanneer de markten stabiliseren, zullen zij de eerste valuta zijn die herstellen. In de tussentijd zullen zij het het beste doen tegenover de Euro en Britse Pond.

Chinese manufacturing PMI’s worden deze week gepubliceerd samen met de handelsbalans van Nieuw Zeeland en PMI manufacturing index getallen van Australië. Canada heeft haar GDP of BNP (Bruto Nationaal Product) getallen op de planning staan. Hoewel deze rapporten belangrijk zijn, zullen sommige beleggers, daytraders en valutahandelaren achterover leunen gezien de risico’s rondom Brexit. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat er een drukke handelsweek op komst is.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170