Bancair beleid en de logica erachter

De ECB publiceert haar QE niet in detail en de meeste mensen hebben geen idee dat haar asset-backed securities (ABS) en door staatsobligaties gedekte aankopen voldaan worden door private asset managers: ING Investment Management, Deutsche Asset & Wealth Management International, State Street Global Advisors en Amundi. Deze asset managers grijpen in op de markt op opdracht van de ECB.

Deze handelsstrategie staat in contrast met die van de Federal reserve. Het is algemene kennis geworden dat wanneer iedereen er in faalt de economie te doen groeien, er nieuw geld gecreëerd wordt en er staatsobligaties gekocht worden. Als klap op de vuurpijl gaat dit gepaard met deregulatie en het verlagen van belastingen. Wat niet in acht wordt genomen is dat FATCA wereldwijd wordt in 2017 en dat privé kosten al de $200 miljard overschreden hebben. Nog erger is dat tegenwoordig meer mensen werkzaam zijn in de diensten sector in tegenstelling tot het genereren van ‘’echte’’ business. Overheden beuken continu in op de private sector wat enkel lagere economische groei als gevolg kan hebben.

Deze formule, ook wel quantitive easing of QE genoemd is simpelweg een straffende manier van stimulatie gepaard met lagere rente percentage om spaargelden weg te vagen. De meeste economen denken dat QE de Verenigde Staten en andere landen die de methode gebruiken als Japan en het verenigd Koninkrijk de landen beschermt tegen een catastrofische diepzwarte depressie. Niemand neemt de tijd over-taxatie te bekijken terwijl Keynes zelf zei dat tijdelijke schulden OK zijn in tijden van recessie en het snijden in belastingen goed is voor stimulatie van de economie.

Als we hier de logica van volgen, is QE dus bedoeld om de economie te ‘’stimuleren’’ door inflatie te herontdekken. Maar creëert dit alleen cost-push inflatie of asset/valuta-inflatie in plaats van vraag-inflatie die de markt doet groeien? De eerste twee vormen van inflatie reduceren de levensstandaarden of welvaart aangezien netto te besteden inkomen daalt. Vraag inflatie vereist vertrouwen aangezien investeerders een boom verwachten in plaats van een afstraffing. Dit type stimulus zal het verschil tussen arm en rijk waar socialisten het dagelijks over hebben alleen maar groter maken.

Dit concluderende is het lastig de logica van de QE formule te volgen, terwijl we jagen op belastbare gelden, om een stimulus impact te creëren in tegenstelling tot het versterken van de economische fundamenten. Als gevolg zullen centrale banken de staatsobligaties hebben, welke ze nooit meer kunnen verkopen, terwijl schuld toeneemt en vervolgens als domino stenen een voor een omvallen. Om eerlijk te zijn is dit wat we verdienen door advocaten uit te kiezen die denken dat ze zomaar nieuwe wetten kunnen schrijven om het onmogelijke te laten gebeuren.

Meer spraakmakende artikelen ontvangen? Wordt lid van onze nieuwsbrief!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com