Beginnen met beleggen in 2021 – Goede voornemens

Beleggen of aandelen kopen is een geweldige manier om in de loop van de tijd welvaart op te bouwen. Sterker nog, het is een pad naar rijkdom dat openstaat voor bijna elke volwassen persoon, ongeacht leeftijd, ras, geslacht, carrière of opleiding. Daarom is het raadzaam zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen.

De belangrijkste uitdaging daarbij is echter dat beleggen zowel een mentaal spel als een financieel spel is. U moet zowel over de juiste gemoedstoestand als over de juiste financiële basis beschikken voordat u begint als u uw kansen op succesvol beleggen wilt maximaliseren.

Binnen dat kader kan 2021 een ongelooflijk krachtig jaar op uw reis worden. Dit kan het jaar zijn waarin u begint te investeren, als u begint met een plan om zowel de mentale als de financiële basis te leggen. Deze zes stappen zullen u helpen om te komen van waar u nu bent naar waar u moet zijn om te beginnen met beleggen.

1. Begrijp waar uw geld vandaag naartoe gaat

Om te kunnen beleggen, moet u meer geld verdienen dan u uitgeeft. Als u zich vandaag in een situatie bevindt waarin u geen geld meer heeft tegen de tijd dat uw volgende salaris binnenkomt, bent u nog niet op het punt waar u kunt investeren. Door te begrijpen waar uw geld naartoe gaat, kunt u betere keuzes maken op basis van welke uitgaven echt belangrijk voor u zijn, om te beginnen met beleggen.

Begin met het bijhouden van elke cent die u twee maanden uitgeeft. Gebruik een spreadsheet, potlood en papier, software voor het bijhouden van financiële gegevens – welke tool u ook daadwerkelijk bijhoudt. Het is uw doel om al uw kosten vast te leggen, dus zorg ervoor dat u ook een schatting maakt van uw uitgaven die niet altijd maandelijks plaatsvinden, zoals verzekeringen, vakanties en verjaardagen.

2. Bepaal welke van die uitgaven echt prioriteit hebben

Zie het als een soort rode, gele en oranje verkeerslichten.

Als u eenmaal een duidelijk beeld heeft van waar uw geld elke maand naartoe gaat, is uw volgende stap om erachter te komen hoe belangrijk die uitgaven voor u en uw gezin zijn. Doorloop uw lijst met drie verschillende markeerstiften: rood, geel / oranje en groen. Markeer rood voor alle uitgaven die u niet belangrijk vindt, en gebruik de groene voor uitgaven die van cruciaal belang zijn en die u niet kunt of wilt aanpassen. Markeer alle andere geel of oranje.

Voor de rode uitgaven is het antwoord simpel: onderneem de nodige acties om er geen geld meer aan uit te geven. In uw eigen prioriteitenlijst besloot u dat die kosten het niet waard waren.

U kunt de groene uitgaven behouden zoals ze zijn, zolang u uw andere kosten voldoende kunt verlagen om contant geld beschikbaar te hebben om te investeren. Als u dat niet kunt, moet u die kleurcodering later misschien opnieuw bekijken. Voor de geel of oranje gemarkeerde uitgaven heb je wat werk te doen.

3. Zoek uit hoe u die gele of oranje kosten kunt verlagen

Uw gele kosten vertegenwoordigen uitgaven waarvan u nog niet klaar bent om van af te komen, maar die niet noodzakelijk cruciaal zijn voor uw levensstijl. Uw doel is om deze zo veel mogelijk te optimaliseren om ze te laten zien wat echt belangrijk voor u is. Overweeg zaken als het downgraden van uw kabelpakket of het volledig doorknippen van het snoer en alleen investeren in de streamingdiensten die u daadwerkelijk bekijkt. Denk er ook aan om zelfgemaakte koffie te zetten of de gratis koffiemachines op het werk te gebruiken in plaats van koffie te kopen in een speciaalzaak.

Beslis verder of u weg kunt komen door de temperatuur in uw huis in de zomer een paar graden te verhogen en in de winter een paar graden te verlagen om te besparen op energierekeningen. Stel uzelf ook de vraag of merk- of generieke producten van de winkel goed genoeg presteren om een ​​legitieme vervanging voor merknamen te zijn, en maak de overstap wanneer dat zinvol is. U wilt deze kosten niet helemaal wegwerken, maar u wilt ze beperken tot waar u de waarde die u krijgt voor uw geld maximaliseert.

Als je hiermee klaar bent, ben je hopelijk op het punt waar het geld dat binnenkomt meer is dan het geld dat elke maand uitgaat. Als dit niet het geval is, ga dan terug naar stap twee, kleur een deel van uw geel opnieuw in als rood en een deel van uw groen als geel, en begin opnieuw.

4. Zet de meeste van uw schulden op een rij en schrap ze een voor een weg

Nu u wat ruimte heeft tussen uw inkomen en lopende uitgaven, kunt u die hernieuwde flexibiliteit gebruiken om uw schuldenlast te verminderen. Zet al uw schulden op een rij, van de hoogste rente naar de laagste rente. Betaal voor al uw schulden, behalve de hoogste rente, de minima. Betaal voor die schuld met de hoogste rente zoveel mogelijk boven het minimum totdat het volledig is afbetaald. Voeg vervolgens wat u aan die schuld had betaald toe aan uw nieuwe schuld met de hoogste rente en herhaal dit proces tot al uw schulden verdwenen zijn.

Let wel dat u niet al uw schulden kwijt hoeft te raken om te beginnen met beleggen. Degenen die u mogelijk kunt behouden, hebben alle drie deze hoofdkenmerken:

– Ze hebben een voldoende lage rente zodat u een redelijke kans heeft om uw rentelasten te overtreffen met uw beleggingsrendement, zelfs na belastingen.
– Ze hebben een minimumuitkering die laag genoeg is zodat u ze gemakkelijk kunt dekken met uw salaris, terwijl u toch voldoende flexibiliteit overhoudt voor uw andere levensprioriteiten.
– Ze dienen een duidelijk doel voor uw toekomst, zoals een plek om te wonen, een manier om werk te krijgen of te blijven of uw gezondheid te beschermen.

5. Reserveer een klein beetje voor noodgevallen

De aandelenmarkt is een geweldige vermogensopbouwer op de lange termijn geweest, maar de bewegingen op korte termijn kunnen ongelooflijk volatiel, onvoorspelbaar en negatief zijn. Daarom wilt u geen geld uit uw reserven hoeven te halen om onverwachte kosten te dekken, zoals een autoreparatie of een verrassingsreis naar de dokter. Daarom is het belangrijk om iets opzij te zetten voor besparingen voor noodgevallen voordat u investeert – zodat wanneer (niet als) die noodsituatie zich voordoet, u dit kunt dekken met die besparingen.

U moet op zijn minst 1.000 Euro op een spaarrekening hebben staan ​​voor noodgevallen voordat u zelfs maar aan beleggen denkt. Uiteindelijk wilt u geld in uw noodfonds stoppen om drie tot zes maanden aan levensonderhoud te dekken voordat u substantiële investeringen doet.

6. Maak u klaar om te investeren voor de lange termijn

Investeerder op een trap gemaakt van opgevouwen geld, kijkend in de verte door een verrekijker.

Nadat u deze vijf stappen heeft doorlopen, bevindt u zich in een positie waarin u financieel klaar bent om te investeren. Nu uw kosten van levensonderhoud laag zijn, uw schulden tot een minimum zijn beperkt en een beetje weggepompt in spaargeld voor een regenachtige dag, bevindt u zich ook mentaal op een veel betere plek om de ups en downs van beleggen aan te kunnen. Het laatste beetje mentale voorbereiding dat u moet doen voordat u uw geld daadwerkelijk investeert, is onthouden dat uw aandeleninvesteringen er zijn voor uw toekomst op lange termijn en niet om de kosten van morgen te dekken.

Denk na over de toekomstperspectieven op lange termijn van de bedrijven of indexfondsen waarin u belegt en neem beslissingen over kopen, verkopen en vasthouden op basis daarvan, niet op basis van wat hun aandelen vandaag doen. Doe op dezelfde manier elke aandeleninvestering met de bedoeling deze minimaal vijf jaar aan te houden. Zeker, als de vooruitzichten van het bedrijf of uw persoonlijke omstandigheden veranderen voordat de timer is afgelopen, kunt u uw aandelen eerder verkopen, maar die langetermijnfocus is essentieel om u te helpen rationelere keuzes te maken.

Nu bent u klaar om te beginnen met beleggen!

Nu deze zes stappen zijn voltooid, bent u klaar om verder te gaan en te beginnen met beleggen. Gelukkig is het beleggen zelf niet zo moeilijk. Een van de beste manieren om in de loop van de tijd geld te verdienen op de markt, is door simpelweg elke betaaldag een paar aandelen te kopen met het geld dat u beschikbaar heeft om te beleggen. Door dat te doen en eraan vast te houden, zult u in de loop van de tijd waarschijnlijk de overgrote meerderheid van professionele geldmanagers verslaan.

Een belangrijke reden waarom het misschien moeilijker lijkt, is dat als u deze zes belangrijke stappen niet eerst hebt uitgevoerd, u het waarschijnlijk financieel of mentaal moeilijk zult vinden om te blijven investeren als er iets misgaat. Het leven gebeurt, de markt crasht en emoties kunnen moeilijk te beheersen zijn als het gaat om geld waarop u rekent voor uw behoeften op korte termijn. Begin dus vandaag met deze stappen, en u zult misschien merken dat 2021 het jaar is waarin u kunt beginnen met beleggen.

Onze voorgestelde broker om bij te beleggen in 2021 is DEGIRO. Een goed alternatief is Binck Bank.

Beginnen met Beleggen bij DEGIRO

 

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170