Beleggen in maïs

Maïs is een van ’s werelds meest versatile en complexste granen. Hoewel we vaak aan een simpele maīskolf denken, is de vraag naar maīs niet alleen aan de eettafel. Beleggers beleggen in maīs omdat het wordt gebruikt als veevoeding, biobrandstoffen, zoetstoffen en andere consumentenproducten.

Ticker SymboolZC
Contract Grootte5,000 bushels
Contract MaandenH, K, N, U, Z
Trading HoursMaandag – vrijdag, 9:30 – 14:20.
Laatste HandelsdagDe werkdag voor de 15de van de maand.
Prijs WeergaveU.S. dollars and cents per bushel
Tick Size¼ Dollar cent per tros ($12.50 per contract)

Maïsproductie

Beleggen in maïsWereldwijd wordt maïs verbouwd. Op ieder continent, behalve Antarctica. De Verenigde Staten zijn goed voor zo’n 40% van de wereldwijde maïsproductie.

Met meer dan 15 miljard trossen maïs per jaar, verbouwen zij meer dan ieder ander land. Andere top maïsproducenten zijn China, Brazilië, de EU en Argentinië.

Waardoor veranderd de prijs van maïs?

De prijs van maïs wordt voornamelijk beïnvloed door de prestaties op de beurs van andere granen. Echter, zijn er andere factoren die invloed uit kunnen oefenen.

– Vraag naar op maïs-gebaseerde ethanol
– De actuele stand en koers van de Amerikaanse Dollar
– Overheid regelgeving
– Vraag vanuit emerging markets (als inkomens stijgen, neemt de vraag naar vleesproducten toe; de helft van alle maïs ter wereld wordt gebruikt om het vee te voeden).
– Extreem nat of droog weer of andere natuurrampen

Leer beleggen in maïs met 100,000 demo beleggingsrekening

Toets je beleggingsvaardigheden. Kijk of jij winstgevend kunt beleggen met onze GRATIS 50k Aandelen Simulator. Oefen met virtueel geld voordat je je eigen geld op het spel zet. Oefen beleggingsstrategieën zodat wanneer je de echte beurs op gaat, je weet wat je moet doen.

>> Leer beleggen in maïs met 100,000 demo beleggingsrekening

Liever weten hoe je in een andere grondstoffen kunt handelen als bijvoorbeeld koffie of koper?

Lees mijn artikel over beleggen in koffie
Leer alles over het handelen in koper

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!