Beleggers beginnen immuun te worden voor globale spanningen

Er is weinig op de beurs gebeurd als reactie op gepubliceerd economisch nieuws, afgelopen week. In het begin van de week werden Chinese inflatiecijfers bekend gemaakt, en deze waren zoals verwacht. De beurzen in New York eindigden maandag iets hoger, net als eerdere dagen, door het afnemen van overzeese spanningen en positieve, net gepubliceerde economische informatie.

Alhoewel Amerikaanse aandelen vorige week vooruit gingen, blijft de Dow Jones rond de -3.3 cent vergeleken met het hoogste punt op 16 juli. Een van de twijfels die beleggers hebben is dat met een dergelijke groei van de Amerikaanse economie, de Federal Reserve waarschijnlijk haar monetaire beleid zal aanpassen op de korte termijn. Ook maken sommige beleggers zich zorgen over de misschien wel te hoog geprijsde aandelen op de Amerikaanse beurs.

Maandag was er geen grote, mondiale publicatie van economische data. Vandaag worden retail sales getallen gepubliceerd en vrijdag industriële productie rapporten.

De meeste actie op de valutamarkt was op de Dollar die ralliede tot 81.61 in de Aziatische sessie gisteren. ”Rapporten over economische groei in het aantal banen, op BNP (Bruto Nationaal Product) en op productiegetallen, komen allemaal positiever naar buiten dan verwacht,” aldus Doug Cote, chief market strategist bij Voya Investment Management. ”Positief economisch nieuws doet de macht van de Fed waarschijnlijk op de korte termijn doen toenemen, maar dat is op de lange termijn goed nieuws”.

Beleggers proberen de uitspraken van Stanley Fischer op maandag te begrijpen. Vice Chairman van de Fed’s Board of Governors, Stanley Fischer, meldde dat het economisch herstel in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, niet snel genoeg gaat. Fisher merkte op dat stijging van inkomen van grote mate afhankelijk is van arbeidsproductiviteit en het aanbod werk (output per werkuur). In andere woorden, het aantal arbeiders en hun productiviteit. De lage groei in productiviteit betekend dat bepaalde arbeidstakken achteruit gaan en jaar-op-jaar steeds minder goederen zullen gaan verkopen.

Al met al beginnen beleggers dus steeds immuner te worden voor wereldwijde spanningen en meer aandacht te besteden aan uitgebrachte economische stukken. Iets wat waarschijnlijk positief uitpakt op de langere termijn, aangezien speculanten vaak elkaar beïnvloeden.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Comments are closed.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170