Beleggers zouden deze momentum aandelen moeten vermijden

Herinnert u zich nog Facebook, Amazon, Netflix en Google, de vier aandelen die synoniemen werden voor fenomenale winsten en gedurende hun bestaan het acroniem FANG creëerden?

Tot dusver dit jaar, met de uitzondering van Facebook, hebben groei aandelen voornamelijk gefaald hun verwachtingen te behalen of te overtreffen. Een J.P. Morgan analist zei gisteren zelfs deze aandelen te vermijden ‘’at any price.’’

‘’We geloven erin dat hoge momentum aandelen meer risico in begin-april zullen ondervinden, wanneer de meeste portfolios worden geherstructureerd,’’ aldus Dubravko Lakos-Bijas, een equity strategist bij J.P. Morgan in een rapport.

Dit klopt met de signalen die beleggers afgaven door van groei aandelen richting waarde aandelen te bewegen, welke gezien worden als fundamenteel relatief ondergewaardeerde aandelen. Groei heeft solide waarde een decennia lang verslagen, maar het eerste kwartaal dit jaar hebben waarde aandelen de voorsprong.

Lakos-Bujas legde uit dat momentum een belangrijke factor is in quantitieve strategieën welke onderhevig zijn aan complexe berekeningen om investeringskansen te identificeren.

Amazon steeg 118% in 2015 en is nu 12% in de rood. Netflix staat 11% in de rood, waar het vorig jaar nog 134% in de groen stond. Google, op de beurs bekend als Alphabet Inc., daalde 2.5% dit jaar na 47% te hebben gestegen vorig jaar. Alleen Facebook staat dit jaar weer in de plus, met 8.8% na 34% vorig jaar.

Federal Reserve Chairwoman Janet yellen zei eerder deze week toekomstige rentepercentage wijzigingen slechts langzaam te gaan uitvoeren door een onzeker economisch milieu. Dit heeft natuurlijk effect op het momentum van alle Amerikaanse aandelen.

Ook de correlatie tussen de Amerikaanse Dollar waarde en momentum aandelen is nog iets om aan te merken. Hogere rentepercentages zorgen er voor dat beleggers weer investeren en kapitaal richting de Dollar verschuiven.

momentum_aandelen

In tegenstelling tot enkel de FANG aandelen, raad J.P. Morgan aan de volgende Amerikaanse aandelen te vermijden:

– Public Storage
– Extra Space Storage Inc.
– Hormel Foods Corp.
– Teco Energy Inc.
– Realty Income Corp.
– Time Warner Cable Inc.
– Airgas Inc.
– Edwards Lifesciences Corp.
– Northrop Grumman Corp.
– Henry Schein Inc.
– Equifax Inc.
– Dentsply Sirona Inc.
– Microsoft Corp.
– C.R. Bard Inc.
– Intuitive Surgical Inc.
– McDonald’s Corp.
– Fastenal Co.
– Nielson Holdings PLC

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com