De beste crypto trading bots – Crypto bot reviews en ervaringen

Broker Bonus Review Bezoek website
7 dagen gratis proefperiode Review Bezoek
Bitcoin Auto Trading Review Bezoek
Leren traden met ongelimiteerd demo account Review Bezoek
7 Dagen gratis crypto trading bot Review Bezoek
Gratis crypto trading bot Review Bezoek

De beste crypto trading botsOm echt grof geld te verdienen op de crypto markt moet je de markt timen, zoals dat heet. Dit betekent dat je grondige technische analyse moet verrichten en goede trading strategies toepassen.

Dit is natuurlijk erg lastig met honderden, of inmiddels duizenden, beschikbare crypto’s om in te investeren. Hier komt bij dat ”money never sleeps” en de crypto markt 24/7 open is. De learning curve voor beginnende crypto traders is dan ook vele malen stijler dan jaren geleden en je kunt tegenwoordig veel sneller al je geld verliezen door in de verkeerde crypto te investeren.

Maar, welke crypto kopen is dan nu verstandig? Niemand weet dit exact en om deze reden zijn er dan ook crypto bots en auto trading softwares ontwikkelt. Deze zijn inmiddels razend populair en bijna een must-have voor mensen die crypto trading serieus willen aanpakken.

Door een bot voor je te laten traden, kun je niet alleen 24/7 traden terwijl je niet constant de markt in de gaten hoeft te houden, je kunt ook nog eens de crypto trading bot volledig naar eigen wens aanpassen en trading strategies backtesten.

In een ontzettend volatiele crypto markt, is de kans groot dat je sowieso al tegen bots tradet. Naar schatting wordt namelijk meer dan 60% van alle crypto trades al met bots gedaan.

Uiteraard zijn wij de afgelopen maanden door diverse partijen benaderd met de prangende vraag of wij hun crypto trading bots wilden testen en promoten op de website. Wij hebben besloten om het kaf van het koren te scheiden en enkel de beste crypto trading bots te testen en deze vervolgens te rangschikken in een top rankings van beste crypto bots.

Echter zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een crypto bot gebruiken gaat en deze zullen we je haarfijn uitleggen.

Wat is een crypto trading bot en waarom heb je er een nodig?

Een crypto trading bot is een automatisch trading systeem dat handelt naar bepaalde regels die jij of de ontwikkelaar van de trading bot instelt. Trading bots worden al sinds de jaren ’80 gebruikt op indexfondsen en normale aandelen. Deze bots automatiseren het werk van traders en dit bespaart hen veel tijd en geld.

Er zijn technische trading bots die prijsbewegingen voorspellen en inspelen op trading signals en indicators. Dit zijn de meest populaire crypto bots aangezien de crypto markt meer dan snel gaat.

Waar je op moet letten tijdens het kiezen van een crypto trading bot

Tijdens het kiezen van een crypto bot moet je letten op backtesting mogelijkheden, social trading features, of er gratis proefperiodes en tutorials beschikbaar zijn, en of de crypto bot cloud based of server based is.

Gratis Proefperiode

Hoewel alle crypto trading bots uit ons overzicht beste crypto bots tot de allerbeste trading bots ter wereld behoren en veel positieve reviews vanuit de trading community hebben ontvangen, is niets zo fijn als een bot zelf gratis uit kunnen proberen. Gelukkig bieden de meeste crypto bots uit ons overzicht een gratis proefperiode aan, maar controleer dit altijd voor de zekerheid even.

Social Trading

Naast eigen trading strategies ontwikkelen is het wel zo handig als je tijd kunt besparen door gewoon de strategies van iemand anders te kopiëren die dezelfde bot gebruikt aan de hand van social trading. De meeste trading tools en bots op deze pagina hebben gelukkig een soort van Marketplace beschikbaar, waar je eenvoudig en snel de meest profitabele strategieën ontwikkelt door andere traders gratis of betaald kunt kopiëren.

Backtesting

Aan de hand van backtesting kun je trading strategies testen tegen historische prijsdata en zien of jouw algoritme of trading strategie in het echt zou werken. Je wilt er zeker van zijn dat de crypto trading bot die jij uitkiest om te gebruiken backtesting features bevat zodat je realistische scenario’s kunt schetsen waar zaken zoals slippage en latency aan de orde zijn. Het beste is nog als je een crypto bot gebruikt met een grote community van traders die hun backtesting resultaten en bot instellingen delen.

Crypto Portfolio Allocatie

Vrijwel iedere goede crypto bot heeft een ingebouwde portfolio automation feature. Het is belangrijk deze grondig te bestuderen aangezien de bot crypto zal gaan aankopen en verkopen en na verloop van tijd aan de hand van bepaalde algoritmen een portfolio opbouwen.

In tegenstelling tot de aandelenmarkt, is het niet mogelijk om een complete index van alle crypto bij te houden aangezien er steeds nieuwe altcoins op de markt komen. De beste crypto trading bots bieden wel educatie materiaal aan in de vorm van tutorials, FAQ-pagina’s en video’s die je laten zien hoe de coins gesampled worden en hoe market caps berekend worden door de bot.

Cloud Based of Server Based

De meeste, wat nieuwere crypto trading bots zijn allemaal cloud based. Als een trading bot niet cloud based is, dan moet je je computer of server altijd aan laten staan om geen trades te missen. Hoewel het wat technische know-how vereist om je eigen server te laten draaien, is het voordeel hiervan wel dat je alles zelf in de hand hebt en dat je over het algemeen een betere perfomance draait met je trading bot.

Als dit iets is waar je handig in bent, kunnen we je waarschijnlijk blij maken: we zullen links op deze pagina plaatsen naar een aantal geweldige, volledig gratis open-source programma’s om dit mee te bewerkstelligen.

Trading Communities

Wanneer het op crypto auto trading aankomt is de community vrijwel net zo belangrijk als de crypto bot zelf. Je betaalt bij een crypto trading bot namelijk niet alleen voor de technologie, maar ook voor de levende handleiding in de vorm van fora en communities. Als je echt het meeste uit je crypto trading bot wilt halen, controleer dan altijd of er een grote of juist zeer hechte community is die de bot gebruikt en informatie en instellingen deelt.

De meeste crypto bots op deze pagina hebben veel tijd gestoken in het opbouwen van een community, terwijl andere auto crypto bots weer meer gericht zijn op de ”lone warrior” traders. Vergelijk dus zelf hoe actief de communities zijn op Reddit, Telegram en Discord om een indruk te krijgen welke trading bot het meeste ondersteund wordt en om betere beslissing te kunnen maken welke crypto bot je uiteindelijk gebruiken gaat.

Tutorials

Voordat je een abonnement neemt op een bepaalde crypto bot, is het verstandig even te kijken of deze educatie materiaal aanbiedt op de website. Gelukkig hebben de beste crypto bots uit onze selectie allerlei blogs en video’s beschikbaar om je wegwijs te maken in het gebruik van hun trading bots.

Ook hebben de ontwikkelaars van deze bots ontzettend goede klantenservice. Mocht er dus ooit iets misgaan met je crypto bot, kun je altijd via zowel email, telefoon als live chat contact opnemen met de ontwikkelaars.

Crypto Belastingaangifte Integratie

Wanneer je een crypto bot aan zet, gaat deze hoogstwaarschijnlijk een flink aantal trades plaatsen. Dit kan je winst en verlies zorgvuldig noteren lastig maken. Gelukkig hebben de meeste crypto trading bots tegenwoordig een belastingaangifte integratie waarmee je met slechts een enkele druk op de knop alles wat je nodig hebt voor je crypto belasting aangifte kunt downloaden als .csv bestand.

Onze Toprankings Beste Crypto Trading Bots

  • CryptoHopper – beste crypto trading bot voor beginners
  • HaasOnline – beste crypto trading bot voor professionele traders
  • NAGA – Beste crypto trading bot voor copy trading
  • Shrimpy – Beste crypto trading bot voor automated portfolio rebalancing
  • Bitsgap – Beste crypto trading bot voor algo trading op meerdere exchanges (25+)

CryptoHopper

CryptoHopper is een van de meest gebruikte trading bots voor crypto. Deze software biedt veel features voor beginners: een demo paper trading account, backtesting, trailing stop-loss en een strategy designer tool die het je gemakkelijk maakt je trading strategie volledig zelf aan te passen aan de hand van 130 verschillende indicators.

Daarnaast hebben zij uitgebreide handleidingen en tutorial video’s beschikbaar over hoe je alles precies moet instellen. Ook kun je de beste bot instellingen van expert traders kopen via hun platform zodat je zelf niet alles hoeft uit te vogelen. Dit bespaart natuurlijk zowel tijd als geld uiteindelijk.

Met hun Signaler Dashboard kun je lid worden van meerdere signal providers. CryptoHopper is beschikbaar in combinatie met 12 exchanges en hier worden er af en toe meer aan toegevoegd. Voor ervaren traders is er de CryptoHopper Marketplace met zowel gratis als betaalde trading signals die je kunt combineren met je eigen technische indicators om een volledig op maat gemaakte strategie samen te stellen.

CryptoHopper Kosten

Het gratis Pioneer Package stelt je in staat handmatig te traden en portfolio management toe te passen. Als je echter echt de bot in werking wilt zien, kun je een 7-daagse gratis proefperiode aanvragen. Daarna hebben zij drie beschikbare maandelijkse abonnementen waarvan de prijzen uiteenlopen van $19 tot $99 per maand.

CryptoHopper Beschikbare Exchanges:

Binance, Bitfinex, Bittrex, Coinbase Pro, Bitvavo, HitBTC, Huobi, Kraken, KuCoin, OKEx, Poloniex.

HaasOnline

HaasOnline is een van de meest populaire auto crypto trading bots voor professionele crypto beleggers. Het bedrijf is van Nederlandse komaf en is opgericht door Stefan de Haas in 2014. Het is ooit begonnen als een server based platform, maar inmiddels uitgegroeid tot een volledig cloud based algo trading platform.

HaasOnline heeft krachtige backtesting software die tot 56 weken terug historische prijsdata kan inzien. Een van de meest prominente features van HaasOnline is de Flash Crash Bot, waarmee je een spread order strategie kunt toepassen op bepaalde coins.

HaasOnline is compatible met 22 exchanges en margin traders zullen blij zijn om te horen dat futures trading platforms en exchanges ook werken in combinatie met HaasOnline. Voor beginnende crypo traders heeft HaasOnline tegenwoordig een Visual Editor waarmee men met een soort drag-and-drop en conditionals (if this, then that) eenvoudig crypto bots kan samenstellen.

HaasOnline Kosten

Haasonline heeft 3 pakketen beschikbaar welke geen maandelijkse abonnementen zijn, maar eenmalige aankopen. Je betaalt dus slechts één keer en dan heb je levenslang toegang tot de bot. Het beginnerspakket kost 0,047 BTC, het Simple pakket kost 0,083 BTC en het Advanced pakket kost 0,135 BTC. HaasOnline biedt geen volledige gratis proefperiode aan, maar je kan het beginnerspakket 2 weken gratis uitproberen.

HaasOnline Beschikbare Exchanges:

Binance, Bitfinex, BitMEX, Bitpanda Pro, Bitstamp, Bittrex, Cex.io, Coinbase Pro, Deribit, Gemini, HitBTC, Huobi Global, Ionomy, Kraken, Kraken Futures, KuCoin, OkCoin, OKEx, OKEx Futures, Poloniex.

NAGA

NAGA is een van de beste crypto trading platformen waar je als trader automatische copy trading bots kunt instellen. De NAGA crypto bot is in principe gratis te gebruiken, maar enkel compatible met de NAGA crypto exchange, waar je kunt beginnen met traden vanaf een eerste inleg van minimaal $250.

De NAGA bot maakt het iedere crypto trader die geen programmeerkennis heeft makkelijk een crypto bot te gebruiken en geld te verdienen met auto crypto trading. Bij Naga selecteer je namelijk net zoals bij eToro gewoon welke traders je wilt kopiëren met jouw account.

Daarnaast heeft NAGA een ingebouwde wallet waarmee je crypto kunt ontvangen, versturen en (tijdelijk) op kunt bewaren. Naast crypto traden kun je ook een passief inkomen opbouwen met crypto staking en yield farming op NAGA. In totaal zijn er 40 verhandelbare crypto op NAGA, wat toch wel aan de lage kant is vergeleken met andere crypto exchanges. Wat wel een voordeel is, is dat je op NAGA ook aandelen, ETF’s en CFD’s kunt traden zowel met of zonder de bot.

NAGA Kosten

De NAGA copy trading bot is gratis, maar je krijgt enkel toegang tot deze bot wanneer je $250 of meer stort op je NAGA broker account. Wel kun je oefenen met een gratis NAGA demo account.

NAGA Crypto Bot Beschikbare Exchanges

NAGA Markets

Shrimpy

Shrimpy is een portfolio management platform dat tegelijkertijd ook automated crypto trading aanbiedt. Shrimpy staat bij ervaren crypto traders voornamelijk bekend om de geweldige auto-rebalancing portfolio tool, waarmee je je crypto portfolio continu geheel naar eigen wens kunt aanpassen.

Sinds kort kan je direct vanuit Shrimpy crypto traden op meerdere verschillende crypto exchanges. Je hoeft dus niet iedere keer in te loggen op Binance of Coinbase. Je logt gewoon in op Shrimpy en hebt vanuit daar toegang tot al je exchange accounts. Doordat dit mogelijk is kan je flinke winst maken met arbitrage trading.

Shrimpy is erg gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijk platform dat zelfs voor beginners binnen no-time te begrijpen valt. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan biedt Shrimpy educatie materiaal aan in de vorm van tutorial video’s en handleidingen in de vorm van blog posts.

Shrimpy heeft een uitgebreide backtesting feature en is te gebruiken in combinatie met social trading. De Shrimpy community is erg groot. Zo zijn zij vrij actief op zowel Reddit, Telegram als Discord en kun je daar altijd terecht met eventuele vragen.

Shrimpy Kosten

Shrimpy gebruiken als automated crypto portfolio software is geheel gratis. Als je gebruik wilt maken van de wat geavanceerdere functies van Shrimpy, dien je een abonnement af te sluiten. Het goedkoopste abonnement kost $15 per maand en dit loopt op tot $299 per maand voor professionele en institutionele crypto beleggers en bedrijven.

Shrimpy Crypto Bot Beschikbare Exchanges

Bitbox, Binance, Binance.US, Bitfinex, BitMart, Bitstamp, Bittrex, Coinbase Pro, HitBTC, Huobi Global, Kraken, KuCoin, OKEx, Poloniex.

Bitsgap

Bitsgap is een wat nieuwere crypto bot op de markt waarmee je automatisch crypto traden kunt aan de hand van van te voren ingestelde algoritmen. Deze algoritmen stellen je in staat te profiteren van prijsbewegingen van crypto’s.

Naast de algo trading functie, biedt Bitsgap ook trading signals aan aan haar users, waarmee je op de hoogte wordt gesteld van coins die goede potentie hebben op de korte tot zeer korte termijn.

Je kunt de Bitsgap bot aansluiten op 25 verschillende exchanges zodat je goed kan profiteren van verschillende crypto prijzen aan de hand van arbitrage trading.

Bitsgap Kosten

Je kunt Bitsgap 7 dagen gratis proberen. Je hebt dan toegang tot alle functies zoals demo trading, backtesting mode en risk management tools. Daarna kost een Bitsgap abonnement $19 per maand en kun je dit maandelijks opzeggen.

Bitsgap Exchanges

De Bitsgap crypto bot kun je aansluiten op Binance, Bitfinex, OKEX, Huobi, HitBTC, Bittrex, Kucoin, Exmo, Kraken, CEX.IO, Livecoin, Poloniex, Bitstamp, Coinbene, Coinex, Gemini, Gate.io, Liquid, Yobit, Bibox, Bit-Z, DDEX, BigOne en Bithump.

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com