Beursgang Zalando – Gaat Zalando de beurs op?

Wie werd er niet gek van het afgelopen jaar? De talloze ‘schoenenfreak’ commercials en reclameborden van Zalando. Kennelijk heeft het Duitse concern hier wel goed mee geboerd: Zalando gaat misschien de beurs op. Met de beursgang wil Zalando geld aan trekken om haar keten internationaal uit te breiden en het merk (nog beter) op de kaart te zetten. Zalando zou volgens de Britse krant The Sunday Times drie banken hebben benaderd voor haar beursgang. Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley waren (natuurlijk) de drie banken die Zalando benaderd had.

Vorig jaar was al een document uitgelekt waaruit bleek dat Zalando de beurs op wilde. Het management zal maximaal 1.4 procent van de aandelen ontvangen, wat zeer lucratief uitpakt voor de drie grootste aandeelhouders Anders Holch Povlsen , Yuri Milner en de Zweedse investeerder Kinnevik. De geschatte beurswaarde van Zalando kan oplopen tot 5 miljard euro.  Laten we hopen dat de IPO prijzen niet te hoog liggen…

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!