5 Belangrijke zaken om in de gaten te houden komende week

Komende handelsweek zullen wereldwijde financiële markten zich focussen op Donald Trump’s congres op dinsdag omtrent verdere details rondom zijn beloften het Amerikaanse belastingstelsel te hervormen, deregulatie toe te passen en te investeren in infrastructuur. Ook zal aanstaande vrijdag Janet Yellen een persconferentie houden en zullen beleggers timing rondom Amerikaanse rentewijzigingen proberen te peilen. In de VS komen de herziende vierde kwartaalgetallen uit en kunnen we een indruk krijgen hoe het precies gaat met de Amerikaanse economie.

In de tussentijd zullen beleggers op de Engelse beurs zich richten op een drietal rapporten rondom de activiteit van productie, constructie en diensten sectoren en indicaties van de gevolgen van Brexit proberen te meten. In Europa wachten we voornamelijk maandelijkse inflatie data af van de Euro Zone en kijken we aan wanneer de Europese Centrale Bank eindelijk gaat beginnen met haar asset purchase program.

Laten we deze onderwerpen een voor een nader bestuderen, alvorens de handelsweek begint. Ten eerste verschijnt Donald Trump voor het congres om 9:00 ET op dinsdag. Beleggers dienen aandacht te besteden aan commentaar van de president op een 20% belasting op import richting de Verenigde Staten. Ook is het de moeite waard goed op te letten wat de Amerikaanse president te zeggen heeft over de Affordable Care Act, welke deregulerend werkt op zaakeigenaren en investeringen in de binnenlandse infrastructuur. Markt sentiment kan aardig beschadigd raken als Trump’s plannen te langzaam uitvoerbaar lijken of over het algemeen vaag overkomen.

Een handvol beleidsmakers van de Fed zullen publiek verschijnen deze week en inzage bieden op eventuele rentewijzigingen tijdens de centrale banken bijeenkomst in maart. Vorige week lieten uittreksels van de laatste Fed bijeenkomt zien dat het wellicht tijd is een rentewijziging toe te passen maar gaven deze nog geen exacte indicatie wanneer.

In de Verenigde Staten zullen herziene cijfers gepubliceerd worden rondom de economische groei in het laatste kwartaal van 2016. De data wordt verwacht een gezonde groei van 2.1% op jaar basis te laten zien, een verhoging van het voorheen geschatte 1.9%.

Naast het BNP rapport zal er ook Amerikaanse data op de economische kalender van komende week staan omtrent Amerikaanse duurzame goederen orders, pending home sales en consumenten vertrouwen. Hoewel over het algemeen verdiensten van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven ietwat lager uitvielen, staan grote retailers als Target, Lowe’s, Best Buy en Costco op de radar deze week, alsmede resultaten van het CRM bedrijf Salesforce.

In het Verenigd Koninkrijk worden readings gepubliceerd over de productie sector activiteit op woensdag, gevolgd door constructie-en diensten sector rapporten op donderdag en vrijdag. Het manufacturing PMI wordt voorspelt iets lager uit te komen op 55.5 in plaats van 55.9 de maand voorheen. Activiteit in de bouwsector wordt verwacht iets hoger uit te vallen op 52.4 in plaats van 52.2. Een enquête gehouden onder de Britse dienstensector voorspelde een daling van 54.5 naar 54.2 vergeleken met vorige maand.

De Euro Zone zal een rapport publiceren rondom haar flash inflatie getallen op donderdag. In de consensus voorspelling wordt een stijging van 2% onder consumenten prijzen verwacht, wat in lijn zou zijn met doelstellingen van de Europese Centrale Bank. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië zullen ieder hun CPI rapporten publiceren gedurende de week. Ondanks de opwaartse inflatie trend, beweerde ECB President Mario Draghi recentelijk nog dat de stijgende consumenten prijzen niet relevant zijn, gezien de onderliggende inflatie druk ‘’matig’’ blijft.

Om altijd op de hoogte te blijven van financieel nieuws en daardoor beter te handelen op de beurs, is het aan te raden gratis lid te worden van de Onlinehandelen.com nieuwsbrief. Dit kunt u doen door uw mailadres in het venster hieronder achter te laten en op ontvangen te klikken.

Wilt u graag beginnen met beleggen?

Vraag dan vandaag nog de Binck Bank Informatiemap aan. Een alternatief is digitaal beleggen bij IG Markets. Een bron van leermateriaal kunt u vinden op onlinehandelen.com/educatie.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170