Binaire optie strategie: Bollinger Bands

Deze populaire indicator is gebaseerd op drie bewegende gemiddelden ook wel ‘moving averages’ genoemd. De indicator creëert een soort ‘gang’ die top, bodem en midden lijnen heeft in een prijsgrafiek. Een prijs die binnen deze ‘gang’ ligt wordt als normaal gezien en hier hebben wij als beleggers geen interesse in. De situatie waar we op wachten is een prijs die beneden de bodem of boven de top uitkomt.

Bollinger bands is een hele populaire technische indicator die een ‘’normale’’ prijsschommeling definieert op een bepaalde activa. Wanneer de prijs buiten de normalen komt is dit een signaal voor het kopen van een optie.

Waarom gebruiken we Bollinger Bands?
-Om markt entree punten te vinden.

Hoe gebruiken we Bollinger Bands?
Kies ‘’Bollinger Bands’’ uit de indicatoren lijst.

Bollinger Bands Binaire opties

Zonder instellingen te wijzingen klik je op ‘’apply’’.

Bollinger Bands Binaire opties

Hoe werkt het?

De Bollinger Bands representeren zoals eerder gezegd drie lijnen op een prijsgrafiek welke vernauwen of verbreden er van af hangend hoe volatiel de markt is. Als de markt stil ligt, vernauwen de Bollinger Bands maar als er abnormale prijsveranderingen plaatsvinden, verbreden de Bollinger Bands haar grenzen.

De centrale of midden lijn is een simpele ‘moving average’ of bewegend gemiddelde welke standaard 20 staven lang is. Twee andere lijnen zijn de gemiddelde lijnen met een bepaald nummer standaard deviaties.

Bolling Bands Strategie

‘’Bollinger Bands’’ is een handelsmethode die er op gericht is een trend ommekeer te definiëren en prijs terugtrekking te veroorzaken richting het gemiddelde prijs niveau.

Simpel voorbeeld:

a. Stel de Bollinger Bands indicator in op de grafiek.
b. Wacht tot een kaars boven of lager komt dan de top/bodem Bollinger Band lijn:

Als de kaars sluit boven de hoogste Bollinger band lijn dan is dit een signaal dat de prijs binnenkort gaat dalen en terug gaat naar zijn gemiddelde – koop een verkoop of put optie.
Als de kaars sluit lager dan de laagste Bolling band lijn dan is dit een signaal dat de prijs binnenkort gaat stijgen en terug gaat naar zijn gemiddelde – koop een koop of call optie.

Bollinger Bands Binaire opties

Bollinger Bands Binaire opties

Geavanceerd gebruik van Bollinger Bands

De indicator is perfect op een zijwaarts bewegende of ‘’platte’’ markt. Als de trend sterk is kan de prijs langs de grens lopen van de indicator maar zal deze uiteindelijk toch terug richting zijn gemiddelde keren. Als de markt zijwaarts beweegt veranderd de prijs vaak haar dynamiek. De prijs stopt niet op een gemiddeld niveau, daarentegen gaat deze de tegenovergestelde richting op. Na het aanraken van de tegenovergestelde grenslijn begint de prijs en dus koers aan zijn weg omhoog.

Als de grenzen van de Bollinger Bands vernauwen indiceert dit een rustige markt maar na de vernauwing maakt de prijs bijna altijd een scherpe beweging. Vaak faalt de indicator snel genoeg te reageren terwijl de prijs de grenzen al overschreid. Zulke momenten zijn gevaarlijk voor beleggers. De prijs zal hoogstwaarschijnlijk wel terug naar zijn gemiddelde niveau keren maar de risico’s van dit soort transacties zijn veel groter.

Ondanks de simpliciteit van de indicator zijn Bollinger Bands een krachtig instrument met welke men prachtige resultaten kan behalen. Let wel op dat dat praktische ervaring en een scherp oog belangrijk zijn tijdens het gebruik van technische indicatoren. Deze vaardigheden zullen uiteindelijk succesvolle van beginnende beleggers onderscheiden. Het is ook belangrijk in acht te nemen dat Bollinger Bands niet altijd te gebruiken zijn en niet altijd 100% correct zijn.

Bollinger Bands – Accuraat signaal

Deze strategie is ontworpen om de effectiviteit en nauwkeurigheid van Bolling bands te verhogen.

Om de nauwkeurigheid te verhogen passen we de candlestick patronen indicator toe.

Simpel voorbeeld:

Stel de ‘’Bollinger Bands’’ in als indicator op de grafiek.
Wacht op een moment waar de/het huidige candlestick (signaal) breekt boven de hoogste of onder de laagste Bollinger band.
Wacht tot de volgende candlestick gesloten is na het signaal:

Als de candlestick gesloten is in dezelfde richting als het signaal (groeiend bij een opwaartse trend, dalend bij een neerwaartse trend), moet men dit signaal negeren.
Als de candlestick gesloten is in de omgekeerde richting, dient men een optie te kopen.
Call of koop optie in het geval van de laagste Bollinger band.
Put of verkoop optie in het geval van de hoogste Bollinger band.

Bollinger Bands Binaire opties

Geavanceerd gebruik van Bollinger bands

Met deze strategie kan je ook de vorm en beweging van de Japanse candlesticks gebruiken om een ommekeer zichtbaarder te maken. Het linken van de ‘’Piercing Line’’ strategie, samen met het doorbreken van de laagste Bollinger band, geeft een nauwkeuriger signaal af betreffende trend ommekeer en men dient een call of koop optie te kopen. Het linken van de ‘’Three Black Crows’’ strategie, samen met het doorbreken van de hoogste Bollinger Band, geeft een nauwkeuriger signaal af betreffende trend ommekeer en men dient een put of verkoop optie te kopen.

Handelen in binaire opties vanaf 1 euro of oefen met een demo rekening

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!