Binaire optie strategie: Cointegratie Strategie

Bij sommige brokers kan je naast alleen handelen in binaire opties ook handelen in paar opties. Dit zijn opties opgebouwd in paren van twee verschillende bedrijven die zich in dezelfde bedrijfstak bevinden of die historisch gezien iets met elkaar gemeen hebben. Op basis van de geschiedenis wordt uitgegaan dat of beide aandelen in waarde stijgen, of beide dalen of een bepaalde kloof tussen elkaar creëren omdat het de koers van het ene aandeel omhoog gaat en het andere omlaag. Bij deze strategie is het belangrijk om het verschil in de koers van deze paren dusdanig te identificeren zodat deze zich zullen sluiten of beperken.

Co-integratie strategie in het kort

Identificeer een optie paar waarbij de aandelen meer dan gebruikelijk zijn bewogen van elkaar en een dusdanige ‘kloof’ hebben geopend. Sluit vervolgens een positie af die voorspelt dat beide koersen zich weer richting normaal begeven.

Co-integratie strategie stap 1: veranderingen vinden in de koers

Hoe herken je een optie paar dat dusdanig van de normale koers af beweegt om (veel) winst te maken met een succesvolle trade? De belegger dient door middel van een historische grafiek (tijdschaal maakt niet uit) een patroon te herkennen van twee aandelen die zich van elkaar af bewegen en weer bij elkaar komen in een bepaald timeframe.

Co-integratie strategie stap 2: de positie openen

Wanneer je een dusdanig optie paar gevonden hebt dien je een positie te sluiten die tegenovergesteld aan ‘de kloof’ is. Als aandeel A in het verleden beter heeft gepresteerd dan B, zal om het ‘dichten van de kloof’ aandeel B nu meer moeite moeten en dus harder moeten stijgen dan aandeel a moet dalen.

Om een dergelijke positie te openen moet je op het laagste punt in de grafiek of zo dichtbij mogelijk, een positie afsluiten onder ‘fixed options’ of ‘floating spreads’.  Hierna moet de positie gesloten worden binnen de vervalperiode op een moment waar ‘de kloof’ zo klein mogelijk is om maximaal rendement te behalen.

uitleg optie strategie onlinehandelen.com

 

Samenvatting Co-integratie strategie

  1. Identificeer op de grafiek een kloof tussen de aandelen van een optie paar
  2. Open een positie op het laagste moment in de grafiek

Uitleg Co-integratie strategie onlinehandelen.com

 

Uitleg Co-integratie strategie onlinehandelen.com

 

Waar kan ik beleggen in binaire of paar opties oefenen?

 

Broker Bonus Min inleg Uitbetaling US Traders Review Bezoek website
IQ Option Crypto Trading met 100k demo rekening €10

Tot 92% in geval van succesvolle trade

Review Bezoek
Stockpair $20,000 €200

85%

USA Allowed Review Bezoek
365Trading €25 Gratis & 100% tot €1.000 €100

85%

USA Allowed Review Bezoek
anyoption Persoonlijke Bonus €200

71+15%

Review Bezoek
InteractiveOption 100% bonus op eerste inleg en 5 risicovrije trades €250 tot 92% op hoger/lager of binaire opties Review Bezoek
OptionFair 5 risicovrije trades €250

85%

Review Bezoek
Opteck tot 50% bonus op eerste inleg €250

85%

Review Bezoek
OptionRally Exclusieve 150% bonus op eerste inleg $200

82%

Review Bezoek
Banc de Binary €10.000 €250

90%

Review Bezoek
24option.com 100% $250

88%

Review Bezoek

Geen keuze kunnen maken?

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!