Binaire opties en social trading

Binaire opties worden vaak gezien als populaire en innovatieve manier om te handelen op de beurs doordat de beginselen makkelijk te leren zijn voor iedereen en niet alleen voor de beleggingselite zijn weggelegd. Binaire opties zijn makkelijk te begrijpen en iedereen kan handelen in binaire opties: leraren, straatwerkers, Wall Street bankiers, studenten en gepensioneerden. Aangezien binaire optie platformen steeds geavanceerder worden kunnen we steeds meer innovaties en nieuwe mogelijkheden verwachten omtrent het handelen in binaire opties.

Toen Mark Zuckerberg Facebook oprichtte in 2004, geloofde niemand dat het een wereldwijd fenomeen zou worden en dat het de manier waarop mensen met elkaar communiceren voor altijd zou doen veranderen. Wat Facebook deed voor de communicatie, deden binaire opties voor het handelen financiële markten aangezien dit nu voor iedereen toegankelijk is. En, niet geheel verrassend, combineren ze nu sociale netwerken met binaire opties, een nieuw fenomeen creërend, social binary option trading of social binaire opties handelen.

Wat is social trading en copy trading?

Social-en copy trading zijn nieuwe methoden om binaire opties te handelen waarmee binaire optie handelaren andere binaire optie handelaren marginaal volgen in hun transacties. Normaalgesproken vereist het handelen in binaire opties langdurige educatie over de markt haar financiële bewegingen om stabiel winst te maken. Om deze reden hebben vele binaire optie brokers een educatie gedeelte toegevoegd aan hun website. Op deze manier kunnen binaire optie handelaren beter worden in het handelen van binaire opties en dus meer winst behalen.

Social trading en copy trading draagt bij aan de snelheid waarop kennis word overgegeven van belegger tot belegger. Als beginnende binaire optie handelaar hoeft u enkel expert binaire optie handelaren te volgen om winst te behalen, geen enkele kennis is vereist. Vaak vormen beginnende binaire optie handelaren een band met de expert belegger die zij volgen en zien zij hun als mentors. Hierdoor krijgen de expert beleggers op hun beurt weer meer zelfvertrouwen waardoor zij beter handelen. Het domino effect zorgt er voor dat iedereen er uiteindelijk baat bij heeft.

Deze vorm van peer-to-peer trading is nog vrij nieuw, maar het aantal beleggers dat gebruik maakt van deze nieuwe handelsmethode groeit met de dag en de reden waarom is logisch. Gemiddeld zijn gevolgde trades tot 60% winstgevender doordat de expert belegger weet wanneer in-en uit te stappen. Steeds meer brokers voegen social trading toe aan hun handelsplatform. De eerste binaire optie broker die social trading en binaire opties, de twee makkelijkste online handelsvormen combineerde was AnyOption met hun social binaire optie handelsplatform, CopyOp.

Social trading in de praktijk

Het handelen in binaire opties is nu makkelijker dan ooit te voren maar beleggers dienen niet op het kopiëren van andermans transacties te rekenen als oplossing op alle problemen. Beide deze innovatieve manieren van beleggen vereisen geduld en waakzaamheid. Beleggers dienen een handelsplatform en beschikbare beleggingstools te begrijpen alvorens lukraak iedereen te volgen. Wanneer u als belegger bekend bent met het social trading handelsplatform is het tijd om op zoek te gaan naar een goede collega of expert belegger met een constante winst over langere periode (3 maanden of meer).

De meeste mensen die binaire opties handelen op binaire optie handelsplatformen gaan voor de korte termijn winst, zulke traders moet men dus ten aller tijden voorkomen en absoluut niet volgen. Ervaren binaire optie handelaren die de markt begrijpen zijn in dit opzicht een betere en betrouwbare keuze. De hele slogan ‘’Wisdom of the Crowd’’ van social trading brokers gaat immers alleen op als u ook inderdaad gebruik maakt van de wijsheid van de menigte.

Ik kan herinneren dat ik nog op het Gymnasium zat waar tijdens een les maatschappijleer gesproken werd over democratie en of dat wel zo goed zou zijn, omdat in principe iedereen ‘’maar wat kan roepen.’’ Zo moet u ook sceptisch naar de volgbare beleggers op social trading handelsplatformen kijken. Als u er niet zeker van bent of u een bepaalde belegger wel zou moeten volgen, doe het dan gewoon niet en keer minimaal een dag later terug.

Ook is het belangrijk om het juiste social trading handelsplatform of de juiste social trading broker uit te kiezen. Er zijn nog een handvol brokers die deze functie nog niet aanbieden maar dit zal in de nabije toekomst snel afnemen. Op SpotOption binaire optie brokers is iFollow de beleggingstool om succesvolle beleggers te volgen. Zelfs binaire optie brokers met een eigen ontwikkeld handelsplatform hebben iFollow geïntegreerd in hun broker website, kunt u nagaan hoe populair social trading geworden is!

Volgbaar worden op Social Trading Handelsplatformen

Van tijd tot tijd publiceren Trade360, Tradeo en eToro de vaakst gevolgde expert beleggers. Op deze manier is het makkelijk deze ‘’guru’s’’ te spotten en te volgen. Het is ook mogelijk zelf ‘’guru’’ te worden en dus volgbaar te worden. Hier kunt u een leuk zakcentje mee verdienen aangezien men geld verdiend op succesvolle trades van volgers in de vorm van pip spread.

Social Trading vs. Copy Trading

Veel beleggers verwarren social trading en copy trading met elkaar en denken dat dit hetzelfde fenomeen is. De basis principes zijn wèl hetzelfde maar er zijn enkele belangrijke verschillen die elke serieuze belegger die winst wilt maken zou moeten begrijpen.

Ja, beide termen hebben te maken met het volgen van andere beleggers. Het plaatsen van de trades, echter, is waar het verschil hem in zit. Copy Trading kan gezien worden als het kopiëren/plakken van trades op een pc, smartphone of tablet. Beleggers kiezen experts om te kiezen en volgen deze direct in hun transacties en instellingen. vele beleggers zien dit als een positieve functie aangezien het beleggen wel heel makkelijk maakt.

Succesvolle beleggers plaatsen succesvolle trades, dus waarom zou je ze niet volgen? Welnu, omdat zelfs de meest winstgevende beleggers er soms naast kunnen zitten en een verlieslijdende trade plaatsen die dan toch gekopieerd wordt door een andere belegger. De mogelijkheden ter money management zijn zeer beperkt en de belegger is volledig afhankelijk van de ‘’guru’’.

Social Trading, aan de andere kant, is juist echt social. Sommige social trading brokers bieden zelfs chatrooms en forums aan waar beleggers de beurs met elkaar kunnen bespreken. De belegger kiest vervolgens wie hij of zij wilt volgen en ziet de transacties en posities vervolgens in real-time. Als de belegger vind dat de transactie profitabel is, volgt hij/zij de transactie, en anders laat hij/zij deze links liggen. Dit type beleggen is aanzienlijk beter voor money management maar vereist wel weer zekere kennis. De vaardigheid een onprofitabele positie snel genoeg te ontdekken is hier van hoogste prioriteit, aangezien de belegger zelf de laatste beslissing maakt en verantwoordelijk is voor het resultaat.

Is social trading betrouwbaar?

Net als ieder type investering is social trading slechts zo betrouwbaar als het handelsplatform of de broker die het aanbied. Het handelsplatform of de broker die u gaat gebruiken om te social traden moet betrouwbaar, veilig en technisch geavanceerd zijn maar de belegger moet alle tools en functies begrijpen die het platform te bieden heeft, alvorens trades te plaatsen.

Hieronder kunt u kiezen uit de Top 3 social trading brokers. U kunt direct een demo of echt geld account maken bij een social trading broker of eerst getailleerde broker informatie lezen in de broker reviews.

Beste Social Trading brokers voor Nederlandse en Belgische beleggers

Broker Bonus Min inleg Uitbetaling US Traders Review Bezoek website
Tradeo €25 Gratis startkapitaal €250 Snelle uitbetaling binnen 2 werkdagen Review Bezoek
Trade360 $60+$50 gratis startkapitaal $25 binnen 2 werkdagen Paypal, bankoverschrijving, Skrill Review Bezoek
ZuluTrade Geen bonus $200 Snelle uitbetaling per bankoverschrijving binnen 5 werkdagen USA Allowed Review Bezoek

Naast een betrouwbare broker is het ook belangrijk een betrouwbare belegger te volgen. Soms is een klein verlies hier en daar niet te ontwijken, gelukkig zijn er genoeg beleggers die de markt begrijpen en haar prijsbewegingen en die goede analysen verrichten voordat zij een trade plaatsen. Dit is het type belegger die u wilt volgen.

Wat belangrijk is aan te kaarten in beide gevallen, is dat gekopieerde en social trades vaak een limiet hebben op wat men kan investeren, wat betekend dat beleggers vaak maar een bepaald percentage van hun balans kunnen investeren in een dergelijke trade. Dit moet helaas wel, want de belegger vormde zelf geen projectie maar volgde simpelweg een andere belegger.

Zijn social trading en copy trading de toekomst van binaire opties?

Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst in het verschiet heeft maar gezien de trends zal social trading nog verder ontwikkelen de komende jaren. Zelfs vandaag de dag zijn er al veel beleggers die alleen storten bij brokers die of een social trading of een copy trading functie aanbieden, dus we kunnen zeker verwachten dat dit zich verder zal ontwikkelen.

Social en Copy trading zijn de volgende stappen richting de evolutie van binaire opties en maken de CFD beurs transparanter en gebruiksvriendelijker. Social trading is extreem populair onder beginnende beleggers die nog niet genoeg ervaring hebben om een degelijke analyse te maken en de betekenis van financiële rapporten en data nog niet volledig begrijpen.

Een alternatief op social trading en copy trading is automated trading, ofwel automatisch handelen. Op dit moment is Binary Option Robot de enige betrouwbare manier om automatisch binaire opties te handelen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!