Bing & Yahoo – Einde Google in zicht?

Er was eens een tijdperk dat men zocht op het internet via zoekmachines als Alice en Ask.com, dit is echter verleden tijd. Sinds googelen als officieel werkwoord is opgenomen ( en ja, men schrijft googelen i.p.v. googlen) is Google de bekendste online zoekmachine geworden op aarde. Via een bepaald algoritme probeert Google de meest kloppende resultaten weer te geven op uw ingevoerde verzoek, sleutelwoord, woordgroep of vraag. Met diverse functies als Google images voor afbeeldingen, maps, voor navigatie doeleinden en shopping voor het vergelijken van prijzen, is Google een ware zoekmachine gigant.

Echter bezit Google ongeveer 66% ofwel twee derde van de totale zoekmachine industrie. Het overgebleven deel wordt grotendeels gedeeld door concurrenten Yahoo (11,9%) en Bing (17.4%). Volgens analisten is Bing heel erg opkomend en kan het in de toekomst nog wel eens op een eindstrijd tussen Bing en Google uitlopen als Google niet op tijd haar bedrijfsactiviteiten weet in te kaderen.

Op dit moment is Google’s verdienmodel grotendeels gebaseerd op de advertentiemarkt gebruikmakend van haar platformen Adwords en Adsense, als hier ooit tegenslagen in gaan plaatsvinden zal het bedrijf snel met een net zo lucratief nieuw model moeten aankomen.

Yahoo weet zichzelf beter te branden dan Bing, aldus de meeste analisten. Waar beiden Bing en Google eigenlijk iedereen als consument willen hebben, richt Yahoo zich toch net iets meer op de zakelijke markt, wellicht een wijze keuze voor in de toekomst. Specialisatie blijkt toch aan het einde van de rit de meest duurzame optie te zijn en de zoekmachine gigant die dit als eerste weet te doen heeft waarschijnlijk in de nabije toekomst een groot voordeel als het om online zoeken gaat.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170