Bitcoin prijs bereikt het hoogste punt ooit van meer dan $ 20.000

Cryptocurrency steeg met meer dan 6% ten opzichte van de dollar te midden van groeiende belangstelling van grote investeringsmaatschappijen.

De waarde van bitcoin, ‘s werelds bekendste cryptocurrency, heeft een recordhoogte bereikt van meer dan $ 20.000.

De cryptocurrency steeg woensdag met meer dan 6% en bereikte $ 20.632 ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat dit jaar een winning streak verlengde te midden van de groeiende belangstelling van grote investeringsmaatschappijen die aangetrokken werden door het potentieel voor snelle winsten.

De prijs van bitcoin is dit jaar met meer dan 400% gestegen vanaf een dieptepunt van ongeveer $ 3.600 in maart, toen de coronaviruspandemie een diepe uitverkoop veroorzaakte op financiële markten over de hele wereld.

Analisten zeiden dat, in tegenstelling tot eerdere pieken, een belangrijke prijsaanjager leek te zijn dat meer institutionele beleggers in de cryptocurrency kochten.

Nigel Green, de CEO van deVere Group, een financieringsmaatschappij die een bitcoin exchange exploiteert, zei: “ Ze worden aangetrokken door het goede rendement dat de digitale activaklasse momenteel biedt, maar, nog belangrijker, door het enorme toekomstige potentieel aanbiedingen.

“ Aangezien enkele van ‘s werelds grootste instellingen – waaronder multinationale betalingsbedrijven en Wall Street-giganten – steeds meer in cryptovaluta stapelen en hun enorme expertise en kapitaal met zich meebrengen, doet dit op zijn beurt de belangstelling van de consument toenemen.’ ‘

De stijging in bitcoin komt na een piek in 2017 in de digitale valuta, toen deze met meer dan 900% steeg tot bijna $ 20.000 medio december, waarbij wereldwijde financiële leiders en economen waarschuwden voor een prijszeepbel die vergelijkbaar is met de Nederlandse tulpenmanie van de 17e eeuw. Bitcoin crashte toen begin februari 2018 onder $ 7.000, maar werd nooit weggevaagd tot nul, zoals destijds door sommige analisten werd voorspeld.

De belangstelling van beleggers voor bitcoin is gegroeid als een mogelijke manier om te beschermen tegen stijgende inflatie. De verwachtingen bij stadsbeleggers voor hogere inflatiecijfers zijn de afgelopen weken gestegen, aangewakkerd door het vooruitzicht van een sterker wereldwijd economisch herstel volgend jaar dankzij het Covid-vaccin en stimuleringsmaatregelen van centrale banken en regeringen in geavanceerde economieën.

Ruffer, een in het VK gevestigd investeringsbeheerbedrijf met meer dan £ 20 miljard aan beheerd vermogen, heeft vorige maand een weddenschap gesloten op bitcoin die nu ongeveer £ 550 miljoen waard is, in een van de grootste signalen van een groeiende vraag onder traditionele investeringsmanagers.

Een woordvoerder zei dat de stap was om de portefeuilles van Ruffer te diversifiëren in goud en inflatie gekoppelde obligaties. “[Dit] fungeert als een afdekking voor enkele van de risico’s die we zien in een kwetsbaar monetair systeem en verstoorde financiële markten.”

Ayush Ansal, de chief investment officer van Crimson Black Capital, een hedgefonds, zei dat de publieke belangstelling voor bitcoin met Kerstmis zou worden hernieuwd. “Na in een woestenij te zijn geweest sinds de beruchte bull run van eind 2017, zijn crypto, en met name bitcoin, terug.

“Bitcoin bedreigt al enige tijd de symbolische $ 20.000-barrière en deze is eindelijk doorgebroken.”

Mis de hype trein niet en koop vandaag nog Bitcoin en andere cryptocurrency

Broker Bonus Review Bezoek website
Levenslang 10% Trading Fees Korting via onze links Review Bezoek
Onbeperkt day trading oefenen met €100,000 demo rekening Review Bezoek
Binnen 15 minuten Bitcoin op je account na betaling met iDEAL Review Bezoek
Leren traden met ongelimiteerd demo account Review Bezoek
Handel crypto, aandelen en edelmetalen Review Bezoek

Weet je niet zeker of bitcoin trading iets voor jou is? Oefen dan eerst met een gratis demo account en leer bitcoin kopen en verkopen.

Leer Bitcoin kopen en verkopen met een 2500 Euro demo rekening

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Comments are closed.

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com