Bitcoin prijs bereikt het hoogste punt ooit van meer dan $ 20.000

Cryptocurrency steeg met meer dan 6% ten opzichte van de dollar te midden van groeiende belangstelling van grote investeringsmaatschappijen.

De waarde van bitcoin, ‘s werelds bekendste cryptocurrency, heeft een recordhoogte bereikt van meer dan $ 20.000.

De cryptocurrency steeg woensdag met meer dan 6% en bereikte $ 20.632 ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat dit jaar een winning streak verlengde te midden van de groeiende belangstelling van grote investeringsmaatschappijen die aangetrokken werden door het potentieel voor snelle winsten.

De prijs van bitcoin is dit jaar met meer dan 400% gestegen vanaf een dieptepunt van ongeveer $ 3.600 in maart, toen de coronaviruspandemie een diepe uitverkoop veroorzaakte op financiële markten over de hele wereld.

Analisten zeiden dat, in tegenstelling tot eerdere pieken, een belangrijke prijsaanjager leek te zijn dat meer institutionele beleggers in de cryptocurrency kochten.

Nigel Green, de CEO van deVere Group, een financieringsmaatschappij die een bitcoin exchange exploiteert, zei: “ Ze worden aangetrokken door het goede rendement dat de digitale activaklasse momenteel biedt, maar, nog belangrijker, door het enorme toekomstige potentieel aanbiedingen.

“ Aangezien enkele van ‘s werelds grootste instellingen – waaronder multinationale betalingsbedrijven en Wall Street-giganten – steeds meer in cryptovaluta stapelen en hun enorme expertise en kapitaal met zich meebrengen, doet dit op zijn beurt de belangstelling van de consument toenemen.’ ‘

De stijging in bitcoin komt na een piek in 2017 in de digitale valuta, toen deze met meer dan 900% steeg tot bijna $ 20.000 medio december, waarbij wereldwijde financiële leiders en economen waarschuwden voor een prijszeepbel die vergelijkbaar is met de Nederlandse tulpenmanie van de 17e eeuw. Bitcoin crashte toen begin februari 2018 onder $ 7.000, maar werd nooit weggevaagd tot nul, zoals destijds door sommige analisten werd voorspeld.

De belangstelling van beleggers voor bitcoin is gegroeid als een mogelijke manier om te beschermen tegen stijgende inflatie. De verwachtingen bij stadsbeleggers voor hogere inflatiecijfers zijn de afgelopen weken gestegen, aangewakkerd door het vooruitzicht van een sterker wereldwijd economisch herstel volgend jaar dankzij het Covid-vaccin en stimuleringsmaatregelen van centrale banken en regeringen in geavanceerde economieën.

Ruffer, een in het VK gevestigd investeringsbeheerbedrijf met meer dan £ 20 miljard aan beheerd vermogen, heeft vorige maand een weddenschap gesloten op bitcoin die nu ongeveer £ 550 miljoen waard is, in een van de grootste signalen van een groeiende vraag onder traditionele investeringsmanagers.

Een woordvoerder zei dat de stap was om de portefeuilles van Ruffer te diversifiëren in goud en inflatie gekoppelde obligaties. “[Dit] fungeert als een afdekking voor enkele van de risico’s die we zien in een kwetsbaar monetair systeem en verstoorde financiële markten.”

Ayush Ansal, de chief investment officer van Crimson Black Capital, een hedgefonds, zei dat de publieke belangstelling voor bitcoin met Kerstmis zou worden hernieuwd. “Na in een woestenij te zijn geweest sinds de beruchte bull run van eind 2017, zijn crypto, en met name bitcoin, terug.

“Bitcoin bedreigt al enige tijd de symbolische $ 20.000-barrière en deze is eindelijk doorgebroken.”

Mis de hype trein niet en koop vandaag nog Bitcoin en andere cryptocurrency

Broker Bonus Review Bezoek website
's werelds #1 Bitcoin en altcoin trading exchange Review Bezoek
Leren beleggen met €100,000 demo rekening Review Bezoek
Binnen 15 minuten Bitcoin op je account na betaling met iDEAL Review Bezoek
Leren beleggen met €2500 demo rekening Review Bezoek
Geen actieve bonus Review Bezoek

Weet je niet zeker of bitcoin trading iets voor jou is? Oefen dan eerst met een gratis demo account en leer bitcoin kopen en verkopen.

Leer Bitcoin kopen en verkopen met een 2500 Euro demo rekening

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170