Bitcoin prijs stabiliseert op $1022, scaling probleem blijft

Bitcoin behaalde gisteren een prijs van $1030 op de meeste bitcoin exchanges als Bitfinex, Poloniex en Coinbase na herstelt te zijn van een hevige daling op 24 maart door speculatie op de toepassing van een eventuele hard fork.

Vorige week werd er een bug ontdekt door Bitcoin Unlimited ontwikkelaars en als gevolg bracht het development team een patch uit om deze bug te laten verdwijnen. Het grootste deel van de bitcoin community was ontzettend boos op de slechte zet van het Bitcoin Unlimited development team, volgens hen is het uit den boze dat er bugs in de software zitten.

Als gevolg daalde het sentiment voor Bitcoin Unlimited enorm en dit was met name te merken in hash kracht en het aantal nodes. Belangrijker nog, is dat door deze sentiment daling het grootste gedeelte van de bitcoin community nu achter Segregated Witness staat. Bitcoin beleggers als Alistair Milne kondigden op Twitter aan dat de support voor SegWit nog nooit zo hoog is geweest, sinds de bug bij Bitcoin Unlimited.

bitcoin-scaling-problem

Hoe beïnvloed deze gebeurtenis de Bitcoin prijs?

Sinds begin maart was de bitcoin prijs zeer volatiel en fluctueerde hevig door onzekerheid over het wel of niet plaatsvinden van een bitcoin hard fork. Hoewel het grootste gedeelte van de bitcoin industrie, waaronder wallet platform eigenaren, bitcoin exchanges en node operators achter core bitcoin staan, staan bitcoin miners in China als Bitmain’s Antpool juist weer achter Bitcoin Unlimited.

Bitcoin gebruikers, handelaren, zaken en miners zien de laatste dagen de spanning en onzekerheid rondom het blockchain debat afnemen. Hoewel nog niet met zekerheid te zeggen valt of de sentiment daling van Bitcoin Unlimited zich zal vertalen naar het toepassen van SegWit, denken de meesten toch wel dat dit zal gebeuren.

Henry Brade, CEO van bitcoin en blockchain startup Prasos geeft aan dat de plannen van het Bitcoin Unlimited team tegenstrijdig zijn van de bitcoin community en de bitcoin miners. Bitcoin Unlimited wilt immers niet als een altcoin op bitcoin exchanges vermeld staan. Jammer genoeg voor Bitcoin Unlimited hebben de meeste bitcoin exchanges al besloten áls BTU geïntroduceerd word, het als altcoin op de asset lijst zal komen te staan.

Als de bitcoin community overeenstemt met het toepassen van SegWit de komende weken en two-layer scalability oplossingen als Lightning en TumbleBit worden toegepast dan zal de bitcoin prijs een stabiel en hoger punt bereiken in de nabije toekomst.

Stock afbeelding afkomstig van Photedune

Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!