Britse Pond – Rentepercentage wijzigingen deze zomer

Nu dat Q2 is afgelopen en Q3 is begonnen, is het belangrijk te realiseren dat het economisch en politiek vooruitzicht van het Verenigd Koninkrijk en de wereldwijde economie niet verbeterd is afgelopen week. Sterker nog, we bleven in onzekerheid hangen gezien beide partijen van het Verenigd Koninkrijk om stemmen vechten en niemand wilt artikel 50 activeren om onderhandelingen te beginnen de Europese Unie te verlaten. De problemen in Engeland beïnvloeden de gehele wereld doordat deze direct impact hebben op markt onzekerheid en dit vertaald zich in grotere volatiliteit.

S&P en Fitch veegden beiden de AAA rating stempel van het Verenigd Koninkrijk af en the Bank of England waarschuwde dat deze zomer rente percentage wijzigingen plaats zullen vinden. Dus, zelfs als het Verenigd Koninkrijk haar data verwachtingen overtreft, (zoals het manufacturing PMI rapport eergisteren) zal dit niets verwachten aan hoe zaken, beleggers en consumenten vertrouwen hebben in de huidige situatie. Het zal waarschijnlijk nog een maand duren voordat we de impact van Brexit keihard zien op data en juist om deze reden dienen beleggers elk positief gepubliceerd rapport de komende week (PMI services, industrial production en trade numbers) met een korreltje zout te nemen. Doordat de Bank of England het woord quantitive easing al een paar keer in de mond heeft genomen is mijn persoonlijke verwachting dat GBP/USD zal dalen onder 1.32.

Data evaluatie waarop deze voorspelling is gebaseerd:

– Bank of England Carney zegt dat rente percentage wijzigingen deze zomer waarschijnlijk zijn
– Huizenprijzen in Verenigd Koninkrijk onveranderd op 0.2%
– Goedgekeurde hypotheek aanvragen gestegen van 66.2k naar 67k
– Q1 GDP (BNP) bevestigd op 0.4%
– PMI Manufacturing 52.1 tegen 50.1 voorheen

Data voorspelling:

– PMI Services & Composite Index – Potentiële onverwachte stijging gegeven de stijging in productie industrie sector en consumenten vertrouwen
– Industriële productie – ziet er goed uit gezien een gestegen manufacturing PMI index
– Handelsbalans – ziet er ook goed uit gezien een gestegen manufacturing PMI index

Belangrijkste punten op de GBP/USD grafiek deze week:

– Steun/support tussen 1.3100 – 1.3000
– Weerstand/resistance op 1.3500

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com