Candy Crush aandelen kopen – Candy Crush de beurs op

De maker van het populairste Facebookspel van 2013 Candy Crush, King, wil de Amerikaanse beurs op. Analisten schatten de waarde van het bedrijf in op zo’n 5 miljard dollar en denken dat het naast Facebook en Twitter weer een interessante, zeer populaire IPO zal worden.

Doordat Twitter in november succesvol naar de beurs ging en ook de aandelen van Facebook in waarde stegen denkt King een mooie slag te slaan door de beurs op te gaan. Ook andere internetdienstbedrijven denken eraan deze trend te volgen, denk aan muziekdienst Spotify en betalingsdienst Square. Sommigen zijn echter pessimistisch over de lange termijnvisie van King.  Het bedrijf moet volgens hen hopen dat Candy Crush Saga een succes wordt, anders hebben ze niet snel een troef achter de hand om weer zo populair als nu te worden.

Zynga, de bedenker van bijvoorbeeld Farmville heeft sinds 2011 haar omzet zien dalen en ook Rovio Entertainment van Angry Birds probeert tevergeefs tot op de dag van vandaag haar succes van Angry Birds te herhalen.

Candy Crush Saga was de meest gedownloade gratis app van 2013 maar ook de meest winst-gevende voor King.  Door allerlei opties als het kopen van extra levens en uitbreidingen werd er goed geld verdiend door King aan Candy Crush, namelijk 1.9 miljard dollar in 2013, ofwel een kleine 5 miljoen dollar per dag. Toch deden concurrenten Zynga en Supercell (het bedrijf achter het populaire Clash of Titans spel) het beter met een net wat hogere winst. Ook zag King de winsten van Candy Crush in het laatste kwartaal van 2013 dalen ten opzichte van eerdere kwartalen.

In totaal bezit King meer dan 180 spellen in 14 verschillende talen, beschikbaar op Facebook, smartphones, tablets en de King.com website. Toch komt meer dan 75 procent van alle winst van het spel Candy Crush en Candy Crush Saga. Is het daarom wel slim om te investeren in King of kan je beter wachten op een nieuw populair spelletje wat de beurs op gaat?

Reacties zijn welkom via het commentaarsysteem onder de post.

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!