China stelt goudprijs in

Goud daalde vanochtend $3.10 naar 1231.90 in de Aziatische sessie. Zilver daalde 43 punten maar bleef ruim boven haar gemiddelde trading range en deed het dus beter dan haar gele tegenhanger. Platinum negeerde de beurs compleet en steeg $1,65 naar 981.60. Goudprijzen stegen gisteren doordat olie producenten geen akkoord hadden bereikt waardoor olieprijzen en aandelen daalden, beleggers bewogen zich richting goud als gevolg.

Een deal om de olieproductie stil te leggen tussen OPEC en non-OPEC producenten ging niet door afgelopen zondag nadat Saudi Arabië eiste dat Iran mee deed. Goud steeg op de vroege maandag nadat olieprijzen en Aziatische aandelen daalden maar eindigde uiteindelijk lager doordat olie enigszins herstelde.

Met de Federal Reserve bijeenkomst op de kalender volgende week, zal goud reageren op het commentaar tijdens de persconferentie en beleggers zullen hun verwachtingen hedgen. Zwak commentaar van een Amerikaanse Federal Reserve medewerker hielp goud niet volgens Reuters. De Fed gaat rente percentages sneller invoeren dan beleggers op dit moment verwachten zei Boston Fed President Eric Rosengren gisteren. New York Fed President William Dubley zei dat de economische situatie in de VS er klaar voor is maar dat de Fed waakzaam is en de situatie afwacht.

Olieprijzen stegen vanochtend vroeg doordat een staking van oliewerkers in Kuweit zorgde voor een enorme daling in bevoorrading. Analisten verwachten dat deze storting maar kort duurt en dat markt gewoon door zal gaan.

China.org kondigde vandaag aan dat China een nieuw contract zal uitbrengen om de ‘’benchmark’’ goudprijs in te stellen. ’s Werelds grooste producent en consument van goud doet haar best meer invloed te hebben op het edelmetaal.

De in Yuan gedenomineerde gold fix vond plaats op de Shanghai Gold Exchange, met een benchmark prijs van 257.97 Yuan per gram, volgens een statement gepubliceerd door de exchange gisteren.

18 Banken en goud handelaren zijn verkozen tot initiële market makers voor de fix, waaronder 10 Chinese investeringsmaatschappijen, Standard Chartered Bank, Australia and New Zealand Banking Group en 6 nationale en internationale goud handelaren waaronder het Zwitserse MKS Gold Ltd, volgens de exchange.

’s Werelds top producent en consument van goud heeft al lang geprobeerd de prijszetter van goud te zijn om haar invloed op Aziatische en wereldwijde beurzen te verhogen.

De strategische zet, die uiteindelijk een decennium nadat China begon de goudmarkt te hervormen gedaan werd door een nieuwe goud prijs in te stellen ondersteunt de internationalisatie van de Yuan, volgens een industrie analist in de Shanghai Daily gisteren. De move zal zeker druk gaan zetten op de eeuwen-oude London Gold Fix.

China, welke gewoon doorging met het publiceren van haar goud inkoop rapporten, heeft een indrukwekkende 103.9 ton gekocht in de tweede helft van 2015, volgens het World Gold Council. China’s goud reserve stegen tot 708.2 ton sinds april 2009, volgens het Council.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com